Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Конвекторни печки

Филтри

Продукти 1-80 от 90

Страница
  • В момента четете страница 1
  • Страница 2
  • Страница Продължи
на страница
Филтри

Продукти 1-80 от 90

Страница
  • В момента четете страница 1
  • Страница 2
  • Страница Продължи
на страница

Конвектори

Отоплителните електрически уреди вече са толкова много и разнообразни, че е сложно човек да се ориентира сред огромното разнообразие, освен ако не е подготвен предварително. В следващите редове ще се опитаме да разгледаме някои специфични особености на конвекторните печки и заслужава ли си да ги изберем пред климатика?

 

Какво представляват?

Това са електроуреди за отопление, в чиито корпус има нагревателен елемент, действащ на принципа на естествената конвекция - топлият въздух, издигайки се нагоре, привлича със себе си студен отдолу. Така се получава естествено въздушно движение в помещението, а широкият им корпус позволява преминаване през него за единица време на по-голямо количество въздух.

Съществуват няколко вида:

 

  • стенен - за окачване на стената, пестейки по този начин пространство на пода;
  • лъчист - с инфрачервено лъчение, излъчващо топлина подобна на слънчевата, разпределяйки я равномерно в помещението;
  • подов - стои на пода и е лесен за преместване, поради ниското си тегло.

 

Конвектор или климатик да изберете?

В полза на първите говори това, че те са изключително лесни за инсталация и бързо се преместват от едно място на друго. Те също притежават терморегулатор, позволяващ автоматичното му включване и изключване, с цел поддръжка на една температура. Имат и таймер за задаване на определено време за включване и изключване, а дори и възможност за седмична програма на функциониране. Конвекторите не изискват периодична поддръжка за разлика от климатика и не са уязвими към повреди, което не може да се каже за конкурентите им.

 

Закупуване на лизинг

Онлайн магазинът tehnomix.bg предлага изключително изгодни условия за покупка на лизинг - клиентите пазаруват, дори и да не разполагат с нужната сума веднага. Избирате дори и първоначалната вноска, а също предварително виждате всички погасителни вноски, преди финализиране на поръчката.

 

Икономични ли са?

Освен, че са икономични, те са и изключително безшумни. Икономията им идва от там, че нагревателният елемент се нагрява до температура, която не може да Ви изгори и няма допълнителни консуматори, като вентилатор например. А липсата на последния ги прави и абсолютно безшумни по време на работа. Процесът на преминаване на въздуха е напълно естествен, а наличието на термостат и таймер за включване/изключване не позволява на уреда да работи постоянно - още една предпоставка за пестене на ток.

 

Какви марки предлагаме в ТЕХНО МИКС?

Постарали сме се с в онлайн магазина да осигурим достатъчно разнообразие от брандове, за да могат клиентите ни да имат богат избор и да заложат на любимата си марка. При нас ще откриете конвекторни печки на Tesy, Delonghi, Singer, Atlantic, Tedan и много други.

Заповядайте, разгледайте и ако изпитвате трудности при избора, веднага ни потърсете! Очакваме Ви!