Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Перални със сушилня

Филтри

21 продукт(а)

на страница
Филтри

21 продукт(а)

на страница

Пералните със сушилня са предпочитани от домакинствата, където мястото е твърде ограничено и няма пространство за поставяне на отделен уред. В този случай комбинираният вариант е най-удачен и удобен за използване. Сега ще разберем стъпките за правилния избор и методите на функциониране. Ще разгледаме и някои налични програми, марки перални и друга полезна информация.

Каква пералня със сушилня да избера?

Този тип домакински уреди са с предно зареждане и е необходимо пространство отпред за отварянето на вратата, така че тя да не се удря в съседна мебел. После проучете размерите на корпуса и проверете дали те съвпадат с предвиденото място за поставяне. Този показател обаче зависи от вместимостта на барабана - за 7 кг. пране съответстват около 85,0 x 59,5 x 63,7 см, което е достатъчно за четиричленно семейство. Моделите перални със сушилни AEG и комбинирани перални със сушилня Mиеле ви предлагат голямо разнообразие, така че лесно да направите своя избор. 

Как работят?

Машината работи както останалите аналози, въртейки барабана в двете посоки и изпълнявайки зададената перилна програма. По време на сушенето обаче се включва нагревател, вкарващ топъл въздух чрез вентилатор за повишена ефективност, ускорявайки процеса по изсъхване на дрехите. Допълнително тук има специални елементи, не позволяващи прането да се слепва и да се образуват гънки.

Едновременно, специални сензори измерват нивото на влажност и степента на изсушаване на бельото, а отделен резервоар събира излишната течност. Важно е тук да споменем, че в подобен случай е нужно периодично резервоарът да се изсипва.

Програми за сушене

Те се активират ръчно или автоматично след приключване на перилния цикъл. Основно могат да се разделят на базови и допълнителни.

Първите са:

  • интензивно - продължителността е от около 40 до 60 минути и изваждате бельото напълно сухо;
  • гладене - състои се в разклащане и изпускане на пара, предотвратявайки образуването на бръчки.

Вторите се състоят в:

  • освежаване - отстранява миризмите, без намокряне;
  • сухо изпиране - премахва миризмите, характерни при дългото престояване в килера и също извършва стерилизиране на тъканта, особено полезно при дрехите на малки дечица.

Имената на функциите при отделните производители може да се различават, но начинът на функциониране е идентичен.

Капацитет на пране и сушене

Показателят в различните модели варира от 10 кг при изпиране и 6 кг при изсушаване, но той следва да се преценява в зависимост от големината на семейството, както е описано по-горе.

По-скъпи ли са?

Ако трябва да ги сравним с обичайните перални, тук получавате две в едно машина, от което следва, че и цената е по-висока, но пък имате комбиниран прибор, който до голяма степен е автоматизиран и си заслужава вложението. Ако сте на път да се снабдите с подобно оборудване у дома, посетете Техно Микс онлайн и разгледайте предложенията ни. В случай, че се нуждаете от препоръки, съвети или съдействия, не пропускайте да ни потърсите. Очакваме Ви!

Популярни търсения: слим