Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Електрически радиатори

Филтри

8 продукт(а)

на страница
 1. Радиатор TESY CB 3014 E01 R
  Радиатор TESY CB 3014 E01 R
  ПЦД 229,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 209,00 лв. Разлика 20,00 лв.
Филтри

8 продукт(а)

на страница

Осигуряването на подходящото отопление през зимата е от изключително важно значение за уюта и комфорта в дома. Затова съществуват множество варианти и единият от тях са маслените радиатори на ток. По-долу ще отговорим на въпроса относно правилния избор и техните специфични особености, които да вземете предвид.

Какви радиатори да изберете?

На първо място ако трябва накратко да разгледаме принципа на работа на тези електрически отоплителни уреди, то ще кажем, че те са пълни с масло, което се нагрява под въздействието на специален нагревател. Максималната температура на корпуса може да достигне 150 градуса. Разбира се за различните модел, тя варира, но не я надвишава.

 1. При избор е добре да обърнем внимание на консумираната мощност. Например, за 15 кв.м. е необходима поне 1,5 kW мощност на уреда. Препоръчително е обаче да вземем малко по-мощно устройство - например 2000W. Така ще функционира през по-топлите дни с половината от капацитета си.
 2. Дебелината на секциите. Тесните варианти бързо се загряват и не консумират много електричество, но пък тяхната обща площ ще е малка. Това означава, че бавно ще затоплят помещението. Но по-широките и повечето на брой секции са по-бързи.
 3. При покупката се уверете, че избраният от вас продукт притежава вграден термостат, регулиращ автоматично температурата в помещението. Той самостоятелно включва и изключва прибора.
 4. Безопасност! Отоплителните електроуреди за детските стаи например са оборудвани със защитен корпус, непозволяващ на детето да се изгори, а също други модели имат системи и против прегряване.

И запомнете, че маслените прибори отдават по-продължително топлината след изключването си поради наличието в тях на минерално масло, отличаващо се с подобрена топлопроводимост. Поради това, те могат да се нарекат енергоспестяващи!

Спецификации

За по-бързо затопляне е препоръчително избраният от вас продукт да притежава допълнителен вграден вентилатор, който принудително да разпръсква излъчваната топлина. В случая обаче ще се появи известен шум. По-съвременните модели също са снабдени с таймер, позволяващ задаване на определено време за включване и изключване - удобен вариант, докато сме на работа.

Тези прибори се отличават с високото си тегло, тъй като са пълни с масло, имащо доста голяма плътност. Така че те са снабдени със специални колела, позволяващи транспортирането му из стаите, без да е нужно неговото повдигане.

Защо да се доверите на ТЕХНО МИКС?

Защото в онлайн магазина tehnomix.bg Ви очаква асортимент от отоплителни електроуреди на достъпни цени и с продължително гаранционно обслужване. Ако обаче имате запитвания, затруднения при избора или други питанки относно всичко изложено в сайта, не се чудете, а ни потърсете и консултантите ни ще Ви помогнат. Очакваме Ви!