Нови поръчки за София над 250 лв. на тел. 0888503109 или на Viber

Хладилни витрини и виноохладители за вграждане

Филтри

27 продукт(а)

на страница
 1. Виноохладител за вграждане TEKA RVI 20046
  Виноохладител за вграждане TEKA RVI 20046
  ПЦД 1 699,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 1 499,00 лв. Разлика 200,00 лв.
 2. Виноохладител за вграждане AEG SWB66001DG
  Виноохладител за вграждане AEG SWB66001DG
  ПЦД 1 899,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 1 699,00 лв. Разлика 200,00 лв.
 3. Виноохладител за вграждане BOSCH KUW20VHF0
  Виноохладител за вграждане BOSCH KUW20VHF0
  ПЦД 1 849,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 1 759,00 лв. Разлика 90,00 лв.
Филтри

27 продукт(а)

на страница

В последно време, популярност набират т.н. виноохладители, във вътрешността на които се създават условията, характерни за избите, за да се съхранят максимално дълго вкусовите качества на виното. Нека видим разликата в отделните видове хладилници за вграждане и къде е възможно да се инсталират.

С какво се различават от останалите видове витрини и виноохладители

Обикновено се отличават по технологията за охлаждане, която може да бъде:

 • абсорбционна - базирана на химични реакции, тя е придружена от отделяне/поглъщане на топлинна енергия. Устройствата с подобна система се характеризират с пълна безшумност, поради отсъствието на движещи се механични части;
 • компресорна - най-популярната и използвана възможност в хладилното оборудване и виноохладителите. Газът се компресира от компресор, отделяйки се топлина. Характеризират се с ниско енергопотребление и с добра ефективност;
 • термоелектрическа - използва се от бюджетните решения, които за понижаване на температурата използват елементи на Пелтие - плочи, под въздействието на електричеството нагряващи се от едната страна и охлаждащи се от другата.

Те често в предната си част притежават цифров екран, изобразяващ данни относно температурния режим и влажността във вътрешността на уреда. Регулирането на режимите обикновено се извършва ръчно или сензорно, а някои от по-скъпите решения дори пристига в комплект с дистанционно управление.

Съществуват два варианта, а именно свободностоящи, представляващи отделна мебел, стояща наред с останалите варианти. Модели за вграждане, поставящи се в някой от шкафовете, така че в затворено състояние не се вижда изобщо и не разваля естетиката на интериора.

Ако трябва да ги разграничим още на промишлени и домашни, то първите се отличават с по-големите си размери и съответно по-голямото количество съхранявани бутилки от различни сортове. Те също предлагат по-разширена гама от режими за поддръжка от домашните. Последните са по-компактни и чудесно се вписват с останалите електроуреди в дома.

За кои места са подходящи

В повечето случаи, тези уреди са предназначени за охлаждане, но съществуват и варианти за затопляне, притежаващи т.н. “Зимен режим” и те могат да се поместват в неотопляеми помещения, като в килера или мазето. Хладилните витрини, поради минималната си дълбочина и малки параметри на монтажната пластина могат да се поставят дори в ограничени пространства.

Всеки от отделните видове хладилни витрини и вертикални фризери ще го откриете и онлайн в Техно Микс, където Ви очаква разширена продуктова гама и оферти на отлични цени. Добре оптимизираната ни онлайн платформа ще позволи бързо да се ориентирате сред продуктите, а възможностите за покупка на изплащане пък няма да натоварят бюджета Ви. Ако имате нужда от допълнителна беседа с експерт по избора на продукт, задължително се свържете с операторите ни. Очакваме Ви!