Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Пречистватели и Овлажнители

Филтри

75 продукт(а)

на страница
Филтри

75 продукт(а)

на страница

Пречистватели и Овлажнители

Оптималната влажност на въздуха е изключително важна за правилното функциониране на човешкия организъм, а през зимата, когато отоплението работи денонощно, сухотата в помещенията е под 20%, което се отразява върху благосъстоянието ни. Подобни условия могат да се променят, чрез употребата на специални овлажнители, повишаващи нивото на влага в стаята. Как се случва това, какви видове съществуват и начините за правилен избор ще ги разгледаме сега.

 

Видове

Съществуват няколко типа и сега ще ги изброим:

 

  • Традиционни - процесът е значително опростен. Лек нагревател превръща течността в резервоара на прибора в газообразно състояние, изпаряващо се в помещението. Тези уреди са много икономични и консумират по-малко дори от една осветителна крушка;
  • Парни - тук водата се загрява до точка на кипене, получавайки се интензивно изпарение и повишаване нивото на влажността. При тях цената е повишена поради употребата на издръжлива на високи температури пластмаса. Тези прибори не изискват подмяна на отделни аксесоари, като филтри и т.н. Притежават функция за автоматично изключване след свършване на течността;
  • Ултразвукови - най-съвременните варианти, основаващи се на подобрена и иновативна технология, нямаща нищо общо с предните. Тук имаме специфични нежни вибрации в овлажнителя, превръщащи течността в лека мъгла.

Всички от изброените видове са с вграден хидростат, измерващ влажността във въздуха, поддържайки я на определено ниво. Те също автоматично ще се изключат в случай на липса на вода в резервоара и действат едновременно като пречиствател и йонизатор.

 

 

Как да изберем подходящ?

Нека видим накратко какви са критериите за правилен избор, така че да се ориентирате в многочисленото разнообразие и да вземете точния за нуждите Ви продукт:

 

  1. Мощност и производителност - консумираната мощност е важен параметър, който трябва да вземем предвид, особено ако уреда работи денонощно. Обичайните модели изразходват от 5 до 70 вата, паровите приблизително в границите 200-500 W, а ултразвуковите около 15-100 вата.
  2. Капацитет на резервоара - при пространство от около 15 кв.м. са достатъчни 2,5 литра. При 20-40 кв.м. - около 5 литра, а до 70 кв.м. - 7-9 л.
  3. Допълнителни функции - при нужда от подобряване на качеството на микроклимата в стаята се нуждаете и от допълнителна функционалност. Това е например йонизация - насищане на атмосферата с отрицателни йони за повишена свежест. Ароматизация - повишаване на приятното ухание в помещението. UV обработка - с антибактериални свойства.

 

Качествени ли са?

Всички овлажнители са изработени от висококачествени материали и се предлагат в онлайн магазина tehnomix.bg на достъпни цени и с гаранция. Те притежават изключително проста конструкция, без механични движещи се части, което е още една гаранция за дълготрайност и безшумност при тяхната работа. Дизайните им са съвременни и се вписват в абсолютно всеки интериор, така че да не ги забелязвате дори. Заповядайте в ТЕХНО МИКС и ако имате колебания непременно ни потърсете!

 

Полулярни търсения: за дома