Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Мивки за вграждане

Филтри

Продукти 1-80 от 180

Страница
на страница
 1. Мивка GORENJE KVE KM 45
  Мивка GORENJE KVE KM 45
  ПЦД 299,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 117,00 лв. Разлика 182,00 лв.
 2. Мивка TEKA UNIVERSO 79 1C 1E ЛЕН
  Мивка TEKA UNIVERSO 79 1C 1E ЛЕН
  ПЦД 165,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 117,00 лв. Разлика 48,00 лв.
 3. Мелница за мивка TEKA TR 550
  Мелница за мивка TEKA TR 550
  ПЦД 499,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 449,00 лв. Разлика 50,00 лв.
 4. Мивка TEKA UNIVERSO 79 2C М.572.MC03
  Мивка TEKA UNIVERSO 79 2C М.572.MC03
  ПЦД 227,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 214,70 лв. Разлика 12,30 лв.
 5. Мивка TEKA iSink 95 DX
  Мивка TEKA iSink 95 DX
  ПЦД 1 387,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 1 311,95 лв. Разлика 75,05 лв.
 6. Мивка TEKA RADEA 400/400 TG ЧЕРЕН МЕТАЛИК
  Мивка TEKA RADEA 400/400 TG ЧЕРЕН МЕТАЛИК
  ПЦД 547,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 521,55 лв. Разлика 25,45 лв.
 7. Мивка TEKA UNIVERSO 116 2C 1E М.572.5
  Мивка TEKA UNIVERSO 116 2C 1E М.572.5
  ПЦД 247,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 236,55 лв. Разлика 10,45 лв.
 8. Мивка TEKA RADEA 400/400 TG ВАНИЛИЯ
  Мивка TEKA RADEA 400/400 TG ВАНИЛИЯ
  ПЦД 547,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 521,55 лв. Разлика 25,45 лв.
Филтри

Продукти 1-80 от 180

Страница
на страница

Мивките за вграждане са предпочитани, защото пестят място, лесни са за почистване и са много дълготрайни. Как става монтажът и кои са факторите за правилен избор ще научим в настоящия материал. Нека на първо място изясним...

Каква е разликата между композитна и бордова мивка

Първият тип са изработени от 80% гранитогрес и 20% бои със свързващи вещества. Те мога да наподобяват гранит и камък с различни цветови нюанси, съответстващи на естествените природни съставки. Предимството им освен, че се състои в естествения им външен вид, те се отличават с изключителна дълготрайност и устойчивост на надрасквания и повреди при третиране с агресивни почистващи препарати.

Вторите са изработени обикновено от неръждаема стомана, като алпака и притежават в страни издаден борд, от където всъщност идва и наименованието им. В доста от срещаните случаи, те са еднотипни и почти с еднакви форми, но различни по размер. Не са много устойчиви на драскотини и удари и като цяло са по-бюджетното решение в сравнение с композитните. Отличават се със своята емайлирана повърхност, която с времето обаче се влошава.

Как се монтира мивка върху плот

За начало трябва да изрежем отвора в плота, където ще поставим новата ни покупка. За да го направим с правилните размери, обръщаме изделието на обратно и с молив очертаваме формата му по плота. След това правим същото очертание, но 1,5 см по-навътре.

Вземаме бормашина с някакъв произволен диаметър на бургията и пробиваме един отвор някъде по второто очертание. Той ще ни помогне да започнем изрязването със зеге. Тоест, промушваме ножа на зегето през пробития отвор и внимателно изрязваме.

После вземаме флакон санитарен силикон и по краищата нанасяме тънка линия. Поставяме изделието в правилното му положение, забърсваме със сух парцал остатъците от силикона и оставяме да съхне поне 12 часа, преди експлоатация.

Каква мивка да избера

По време на избора трябва да се ръководим не само по естетичните параметри на продукта, но и по експлоатационните му особености и големината.

 • Размери - подберете покупката спрямо големината на предвиденото за монтаж място. Имайте в предвид, че не бива страничните граници да са много тънки, защото при малко по-голямо натоварване може да се счупят. Стандартните параметри обикновено са от 40 до 90 см с ширина 55-60 см;
 • Цветово оформление - при добре организиран интериорен проект, има значение палитровото оформление на отделните елементи и това важи с пълна сила и тук. При композитните варианти има доста цветови нюанси и гамата е значително по-широка отколкото при бордовите;
 • Еднокоритни или двукоритни - ако ще се използва в кухнята, мивки с две корита са по-добрия вариант, защото в едното корито се накисва посудата, а в другото става измиването. Мивки с едно корито са по-удачни за употреба в домашната баня, където извършваме хигиенните си процедури.

Материали за изработка с висока устойчивост

Доказалите се във времето устойчиви материали за изработка на подобни изделия са например:

 1. Естествен камък - продуктите са тежки и масивни, но и здрави. Съществуват и по-бюджетни решения, изработени от изкуствен камък.
 2. Метал - използвани са месингът, неръждаемата стомана и други подобни. Те притежават доба външност, благодарение на емайлираната си повърхност, но са податливи на надрасквания и бързо си проличават деформациите върху тях.
 3. Порцелан - остарял метод за изготвяне, но все пак подходящ. След продължителна експлоатация, декорациите обаче се нарушават.
 4. Стъкло - последният писък на модата. Вписва се перфектно в абсолютно всеки интериор и дълги години запазва първоначалната си перфектна външност и е лесно за почистване, без особени капризи при употреба.

Как се монтира мелница за хранителни отпадъци

Искаме в началото да споменем, че ако нямате дори и елементарни познания и способности в областта на санитарното оборудване, Ви съветваме да възложите задачата по монтажа на устройството на специалист. Ако всъщност се чувствате уверени в способностите си, нека да започваме.

Преди да пристъпите към същинската част, отстранете канализацинонната тръба и почистете всички детайли. После поставете пристигащото в комплекта гумено уплътнение върху сифона. Прикрепете монтажната скоба, използвайки предоставените от производителя части. След това свържете мелницата към въпросната скоба.

При връзката на отводнителната тръба, може да се наложи употребата на допълнителен пластмасов преходник, който обикновено пристига в комплект с мелницата. Тук обаче трябва да извършите и отделно окабеляване за захранването на продукта и прокарването на страничен ключ за пускане и спиране.

Заповядайте в онлайн магазина Техно Микс и разгледайте добре гамата ни и в случай на нужда от помощ или при допълнителни въпроси, не се притеснявайте да се свържете с консултантите ни, които с радост ще обсъдят с вас нуждите Ви. Всички стоки в магазина са нови и с гаранция за качество на изключително достъпни цени, така че заповядайте дори още сега. Очакваме Ви!

Популярни търсения: умивалници, кухненски,