Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Настолни вентилатори

Филтри

6 продукт(а)

на страница
Филтри

6 продукт(а)

на страница

Вентилатори

Вече не съществува съвременна баня, без монтиран в нея вентилатор за отвеждане на влагата и миризмите. Тези аксесоари са с такива дизайни, че абсолютно перфектно се вписват в санитарното помещение и почти не можете да забележите присъствието им. Нека видим все пак как да изберем подходящия и дали монтажът е лесен за изпълнение.

 

Какъв вентилатор за баня да купите?

Изборът на прибор за вентилация не е сложен, само ако предварително сте наясно с определени спецификации. Нека ги разгледаме накратко:

 

  • Производителност. За да намерите точния за Вашия случай показател, е нужно да изчислите обема на банята си. Това означава дължината, ширината и височината по броя на въздушните изменения за 60 мин. Средната стойност възлиза около 95-100 куб.м за час;
  • Ниво на шума. Той се дели на две - механичен, идващ от работата на уреда и аеродинамичен, пристигащ от движението на въздуха. И в двата случая шумът не трябва да превишава 25 dB;
  • Безопасност. Предназначените за работа в среда с висока степен на влажност вентилационни прибори, задължително са с определена степен на влагозащита - поне IP24.

Тези три отправни точки биха Ви помогнали по-лесно да се ориентирате в многообразието от предложения и да вземете подходящото за Вашия случай.

 

Лесно ли се монтират?

Въздушните вентилатори за санитарното помещение могат да се монтират на стена, на таван или прозорец. Процесът по монтаж обаче е почти идентичен с всички варианти:

 

  1. Отворът предварително трябва да е направен и електрическия кабел изведен.
  2. Отстранява се предният пластмасов корпус и се налага върху отвора, а после с молив се отбелязва върху стената, къде да бъдат пробити дупките за фиксиращите дюбели.
  3. Последните се пробиват с бормашина и бургия с видия за бетон или тухли. Предварително, бургията да е подбрана с диаметър, съвпадащ с този на дюбелите.
  4. Устройството се налага в отвора и се завинтват винтовете с умерено пристягане. Свързват се електрическите кабели със съответните клеми и се поставя горния декоративен капак.

Както вероятно забелязвате, няма нищо сложно в монтажа и не се изискват никакви специални умения и възможности.

 

Защо да се доверите на ТЕХНО МИКС?

Защото работим с най-добрите брандове и доставчици в страна, за да Ви предоставим максимално адекватно, професионално обслужване и евтини цени. В онлайн магазина tehnomix.bg сме Ви приготвили голямо разнообразие, за да вземете най-доброто решение за Вас, а ако срещате трудности в подбора задължително ни потърсете. Ние сме на линия и Ви очакваме!