Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212, 0884839348 или Viber

Настолни вентилатори

Филтри

12 продукт(а)

на страница
 1. Вентилатор ROWENTA VU2630F0
  Вентилатор ROWENTA VU2630F0
  ПЦД 189,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 119,00 лв. Разлика 70,00 лв.
 2. Вентилатор ROWENTA SILENT COMFORT 3IN1 HQ8110F0
  Вентилатор ROWENTA SILENT COMFORT 3IN1 HQ8110F0
  ПЦД 669,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 489,00 лв. Разлика 180,00 лв.
 3. Вентилатор на стойка ROWENTA Essential+ Anti-mosquito VU4420F0
  Вентилатор на стойка ROWENTA Essential+ Anti-mosquito VU4420F0
  ПЦД 219,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 199,00 лв. Разлика 20,00 лв.
Филтри

12 продукт(а)

на страница

Вентилатори

Вече не съществува съвременна баня, без монтиран в нея вентилатор за отвеждане на влагата и миризмите. Тези аксесоари са с такива дизайни, че абсолютно перфектно се вписват в санитарното помещение и почти не можете да забележите присъствието им. Нека видим все пак как да изберем подходящия и дали монтажът е лесен за изпълнение.

 

Какъв вентилатор за баня да купите?

Изборът на прибор за вентилация не е сложен, само ако предварително сте наясно с определени спецификации. Нека ги разгледаме накратко:

 

 • Производителност. За да намерите точния за Вашия случай показател, е нужно да изчислите обема на банята си. Това означава дължината, ширината и височината по броя на въздушните изменения за 60 мин. Средната стойност възлиза около 95-100 куб.м за час;
 • Ниво на шума. Той се дели на две - механичен, идващ от работата на уреда и аеродинамичен, пристигащ от движението на въздуха. И в двата случая шумът не трябва да превишава 25 dB;
 • Безопасност. Предназначените за работа в среда с висока степен на влажност вентилационни прибори, задължително са с определена степен на влагозащита - поне IP24.

Тези три отправни точки биха Ви помогнали по-лесно да се ориентирате в многообразието от предложения и да вземете подходящото за Вашия случай.

 

Лесно ли се монтират?

Въздушните вентилатори за санитарното помещение могат да се монтират на стена, на таван или прозорец. Процесът по монтаж обаче е почти идентичен с всички варианти:

 

 1. Отворът предварително трябва да е направен и електрическия кабел изведен.
 2. Отстранява се предният пластмасов корпус и се налага върху отвора, а после с молив се отбелязва върху стената, къде да бъдат пробити дупките за фиксиращите дюбели.
 3. Последните се пробиват с бормашина и бургия с видия за бетон или тухли. Предварително, бургията да е подбрана с диаметър, съвпадащ с този на дюбелите.
 4. Устройството се налага в отвора и се завинтват винтовете с умерено пристягане. Свързват се електрическите кабели със съответните клеми и се поставя горния декоративен капак.

Както вероятно забелязвате, няма нищо сложно в монтажа и не се изискват никакви специални умения и възможности.

 

Защо да се доверите на ТЕХНО МИКС?

Защото работим с най-добрите брандове и доставчици в страна, за да Ви предоставим максимално адекватно, професионално обслужване и евтини цени. В онлайн магазина tehnomix.bg сме Ви приготвили голямо разнообразие, за да вземете най-доброто решение за Вас, а ако срещате трудности в подбора задължително ни потърсете. Ние сме на линия и Ви очакваме!