Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Абсорбатори

Филтри

Продукти 1-80 от 220

Страница
на страница
Филтри

Продукти 1-80 от 220

Страница
на страница

Абсорбаторите представляват кухненски уреди, предназначени да отвеждат миризмите по време на готвене извън помещението. Те намират приложение във всяка съвременна кухня и правилният им избор е важен, за да изпълняват те ефективно функцията си.

Лукс или необходимост в съвременната кухня?

На никого не е приятно в помещението да мирише на различни миризми след поредното готвене. Абсорбаторите са грижещите се уреди за отвеждането на изпаренията през специална система навън. Ако харесвате приятния микроклимат, това в никакъв случай не е лукс, а нужда.

Още повече, че сегашните модели островни аспиратори за кухня са много добре издържани и съответстват на съвременните стандарти за интериор. Има дори и варианти за вграждане, не заемащи никакво излишно пространство. Подходящи са за места с ограничена вместимост.

На каква височина се монтира?

Най-добрият вариант за определяне на показателя е да погледнем инструкциите на производителя. Там трябва да е посочен този параметър, но дори и при липсата на такава документация има установени стандарти.

При газов котлон, оптимално трябва да се намира на височина от плота поне 75-85 см, а при електрически - 65-75 см. Разбира се, тук е важно да вземем в предвид и ръста на човека, който ще готви - удобно ли ще му бъде да си върши работата над котлона? Посочените параметри могат да варират, но в рамките на определените 10 см.

Как да изберем абсорбатор за кухнята?

За да определите точният за Вас продукт, експертите съветват да вземете предвид някои отделни параметри:

  • Консумирана мощност - тук по скоро изчисляваме ефективността, отколкото консумацията (не, че тя не е важна). Формулата е изключително проста - цялата площ я умножаваме по височината и коефициента “12” (според санитарните стандарти, за 1 час продуктът би следвало да изтегли 12 m3 въздух). Към крайния резултат прибавете и 20% резерв от мощност;
  • Размери - Тук всичко е максимално лесно. Габаритите трябва да са малко по-големи от готварския плот;
  • Материал на производство - не е никак маловажен защото все пак уредът ще се почиства периодично. Най-лесният начин за отстраняване на нечистотиите е от емайлираната повърхност. По-скъпият вариант е неръждаемата стомана. Предимството му е, че е по-красив.

Какви видове има?

Съществуват няколко вида, но ние ще разгледаме по-разпространените. Те се подбират според обстановката:

  • Куполни - корпусът е във вид на пирамида и нагоре отива отвеждащия канал, който е направен в същия стил. Ако обзавеждането Ви е подобно, това е отлично решение.
  • За вграждане - монтажът се извършва в мебел над него, като така не заема излишно място. Препоръчва се за по-малки помещения.
  • Тип остров - от тавана се спуска квадратен отвеждащ улей и в края му се намира плосък панел, извисяващ се над плота за готвене. Удобно решение ако няма стена около него.

Най-тихите модели

Най-тихите са моделите, чийто генериран шум по време на работа не надвишава 45 dB. Подобна информация ще откриете в документацията на съответния продукт. Така спокойно ще се насладите на вечерята си без излишно странично шумене.

В случай, че сте със специфични изисквания към покупката или все още изпитвате обърканост и не се ориентирате сред множеството отделни предложения, не му мислете повече, а ни потърсете. В онлайн магазина Техно Микс работят само най-добрите експерти в областта и те познават стоката в детайли, което ще им помогне да Ви предложат най-изгодните и ефективни решения за Вас.

Също така, всички стоки в сайта се предлагат на най-достъпните цени и най-високото качество, придружено с гаранция от производителя. Изберете новата си покупка сега, очакваме Ви!

Разгледайте още мощни стандартни аспиратори за кухня и филтри с активен въглен за абсорбатор.

Популярни търсения: с два мотора, ретро