Нови поръчки за София над 250 лв. на тел. 0888503109 или на Viber

Вентилаторни печки

Филтри

9 продукт(а)

на страница
 1. Вентилаторна печка ROWENTA Instant Comfort Aqua SO6510
  Вентилаторна печка ROWENTA Instant Comfort Aqua SO6510
  ПЦД 139,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 109,00 лв. Разлика 30,00 лв.
 2. Вентилаторна печка ROWENTA SO9420F0 Intense Comfort Hot
  Вентилаторна печка ROWENTA SO9420F0 Intense Comfort Hot
  ПЦД 389,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 329,00 лв. Разлика 60,00 лв.
Филтри

9 продукт(а)

на страница

Вентилаторните печки през студените зимни месеци се ползват с голяма популярност, поради предоставяните от тях предимства. А кои са те?! Ще разберем сега!

Какво представляват?

Представлява електрически електроуред с нагревателен елемент, зад който е монтиран вентилатор, обдухващ реотана и принудително изкарващ горещия въздух извън корпуса. Последният е с множество разновидности на дизайна - с овални или остри ъгли. Материалът за изработка е пластмаса, при по-евтините модели и метал при по-скъпите. Предлагат се варианти за стена или за под.

От функционална гледна точка, съвременните решения са оборудвани с терморегулатор, автоматично включващ и изключващ уреда. Така се поддържа предварително зададена чрез специалния контролер стайна температура. Други модели дори имат превключвател на двата реотана - дали да функционират заедно или само единия от тях и т.н.

Достъпни са дори по-високотехнологични керамични решения с дистанционно управление. Такъв продукт например се предлага от компанията Теси. Той има дизайн тип колона, за да не заема много място и е оборудван с множество екстри. Това са например, LED дисплей, таймер за програмируема почасова работа, ДУ, система против замръзване и т.н.

Предимства и характеристики

Така наречените духалки притежават множество предимства и сега ще ги разгледаме накратко:

 1. За отрицателно време загряват помещението - благодарение на намиращия се в тях вентилатор, въздухът за кратко време се затопля.
 2. Напълно автоматизирани са - от вас се изисква да включите прибора и да зададете желаната температура. От там нататък, той самостоятелно ще я поддържа, без значение колко е студено навън.
 3. Контролирате консумацията - задавате на половин или на пълна мощност, чрез специален регулатор.
 4. Лесно преносими са - поради компактните си размери и ниско тегло, те са изключително лесни за пренасяне в друга стая.
 5. Притежават висока степен на защита против пожари и не е нужно да се страхувате да ги оставяте без надзор (достатъчно е да спазвате препоръките за безопасна употреба на производителя).

Обикновено, мощността на една духалка е 2000W, което е достатъчно за отопление на стая от 36 до 42 m3, но съществуват и по-мощни от 2400W. Те вече обхващат площ с вместимост от 40 до 50 m3 и т.н. Знайте, че голямо значение за ефективността от работата има степента на топлоизолация на помещението. Колкото по-добра е тя, толкова повече ток ще пестите, без жертва в комфорта.

Скъпи ли са?

Дали една стока е скъпа или евтина, всеки сам си преценява, но е важно да не слагаме измерителя “цена” на първо място, защото евтиното означава НЕкачествено. В случая не бива да се прави компромис с качеството, защото това може да се изразява в липса на противопожарни защитни системи в уреда.

А липсата на такива познайте до какво може да доведе?! И тогава според вас ще си заслужават ли спестените 10-20 лв от закупуването на по-технологично отоплително решение?!

Защо да купите от ТЕХНО МИКС?

Както стана ясно и по-горе, не бива да правим компромиси с качеството. А ние в онлайн магазина tehnomix.bg сме се погрижили да осигурим висококачествени предложения на неустоими цени и с гаранция за безпроблемна работа. Влезте още сега и направете своя избор, а ако не успявате, пишете ни и ние ще помагаме. Очакваме Ви!