Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Вентилаторни печки

Филтри

9 продукт(а)

на страница
Филтри

9 продукт(а)

на страница

Вентилаторните печки през студените зимни месеци се ползват с голяма популярност, поради предоставяните от тях предимства. А кои са те?! Ще разберем сега!

Какво представляват?

Представлява електрически електроуред с нагревателен елемент, зад който е монтиран вентилатор, обдухващ реотана и принудително изкарващ горещия въздух извън корпуса. Последният е с множество разновидности на дизайна - с овални или остри ъгли. Материалът за изработка е пластмаса, при по-евтините модели и метал при по-скъпите. Предлагат се варианти за стена или за под.

От функционална гледна точка, съвременните решения са оборудвани с терморегулатор, автоматично включващ и изключващ уреда. Така се поддържа предварително зададена чрез специалния контролер стайна температура. Други модели дори имат превключвател на двата реотана - дали да функционират заедно или само единия от тях и т.н.

Достъпни са дори по-високотехнологични керамични решения с дистанционно управление. Такъв продукт например се предлага от компанията Теси. Той има дизайн тип колона, за да не заема много място и е оборудван с множество екстри. Това са например, LED дисплей, таймер за програмируема почасова работа, ДУ, система против замръзване и т.н.

Предимства и характеристики

Така наречените духалки притежават множество предимства и сега ще ги разгледаме накратко:

  1. За отрицателно време загряват помещението - благодарение на намиращия се в тях вентилатор, въздухът за кратко време се затопля.
  2. Напълно автоматизирани са - от вас се изисква да включите прибора и да зададете желаната температура. От там нататък, той самостоятелно ще я поддържа, без значение колко е студено навън.
  3. Контролирате консумацията - задавате на половин или на пълна мощност, чрез специален регулатор.
  4. Лесно преносими са - поради компактните си размери и ниско тегло, те са изключително лесни за пренасяне в друга стая.
  5. Притежават висока степен на защита против пожари и не е нужно да се страхувате да ги оставяте без надзор (достатъчно е да спазвате препоръките за безопасна употреба на производителя).

Обикновено, мощността на една духалка е 2000W, което е достатъчно за отопление на стая от 36 до 42 m3, но съществуват и по-мощни от 2400W. Те вече обхващат площ с вместимост от 40 до 50 m3 и т.н. Знайте, че голямо значение за ефективността от работата има степента на топлоизолация на помещението. Колкото по-добра е тя, толкова повече ток ще пестите, без жертва в комфорта.

Скъпи ли са?

Дали една стока е скъпа или евтина, всеки сам си преценява, но е важно да не слагаме измерителя “цена” на първо място, защото евтиното означава НЕкачествено. В случая не бива да се прави компромис с качеството, защото това може да се изразява в липса на противопожарни защитни системи в уреда.

А липсата на такива познайте до какво може да доведе?! И тогава според вас ще си заслужават ли спестените 10-20 лв от закупуването на по-технологично отоплително решение?!

Защо да купите от ТЕХНО МИКС?

Както стана ясно и по-горе, не бива да правим компромиси с качеството. А ние в онлайн магазина tehnomix.bg сме се погрижили да осигурим висококачествени предложения на неустоими цени и с гаранция за безпроблемна работа. Влезте още сега и направете своя избор, а ако не успявате, пишете ни и ние ще помагаме. Очакваме Ви!