Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Прахосмукачки с контейнер

Филтри

50 продукт(а)

на страница
Филтри

50 продукт(а)

на страница

Въпреки че прахосмукачките са доста остарели, като средства за събиране на прахта, благодарение на тяхното вътрешно подобрение, те все още са изключително ефективни. Например, вече доста са осъвременени системите за филтриране на замърсяванията и днес ще обърнем внимание на моделите с контейнер и ще разберем какво представляват и някои други подробности около тях.

Какво представляват

Преди време, прахта и боклукът попадаха в специална торбичка във вътрешността на уреда и трябваше периодично да се изсипва. Също така, предлагаха се и торбички за еднократна употреба, които след напълване, директно се изхвърлят, заедно с отпадъците в нея. Това от своя страна водеше до постоянен периодичен разход в купуване на нова торбичка за еднократна употреба и т.н.

Сега обаче, подобреният вариант е със система за събиране с кутия, която след напълване, просто се изсипва и се поставя отново. Работния процес също е по-различен. След засмукване на отпадъците, те попадат в специален циклонен пречиствател, работещ на принципа на центрофугата. Когато устройството бъде изключено, въздушният поток спира и цялата прах отива в специалната кутия. Грижата за подобен домашен почистващ прибор е периодичното изсипване на събралия се боклук.

По-екологично ли е да ползваме прахосмукачка с контейнер

Ако трябва да направим сравнение с по-старите модели, то определено е по-екологично, защото нивото на ефективност е значително по-голямо, благодарение на употребата на допълнителен НЕРА филтър. Той значително по-прецизно задържа и най-малките фини частици и не спада мощността при запълване с отпадъци, както е при по-старите аналози. В сравнение с наличието на воден аква-филтър, по ниво на пречистване са почти идентични, с тази разлика, че няма изтичане на вода и са значително по-екологични.

Как се почиства контейнера

Необходимо е отстраняване на съответния капак и премахването на резервоара за събиране на боклука. Той просто се изсипва и се измива под струя течаща вода. Важно е да не го поставяне веднага отново в машината, а да го оставите да изсъхне под стайната температура или да го подсушите със суха кърпа и тогава да го използвате повторно. Някои модели, дори имат оригинален съвременен дизайн, където резервоарът е прозрачен и можете да наблюдавате нивото на напълване, докато извършвате почистването на стаята.

Предимства

Първото им и най-основно предимство е пречистването на въздуха, улавяйки до 99,95% от праховите частици, благодарение на допълнителния си НЕРА филтър в пречистващата система. На следващо място, мощността на всмукване не намалява при запълване на резервоара. Обикновено тези почистващи устройства имат изключително оригинални и съвременни дизайни, а като размери не са особено обемисти и позволяват тяхното поставяне в малките и незабележими ъгли на стаята или под леглото.

Марки

Пионерите брандове в областта са:

За да получите подобна прахосмукачка, заповядайте да разгледате продуктовия ни каталог от предложения онлайн в Техно микс. Тук продуктите са абсолютно нови и напълно оригинални, пристигнали директно от заводите на брандовете, а гаранцията им за качество - най-продължителната. Такива например са Самсунг прахосмукачки с контейнерЦените ни са изключително достъпни, защото не използваме услугите на посреднически фирми, а имаме организирана собствена логистика.

Ако изпитвате нужда от помощ при правилния избор, не се притеснявайте да ни потърсите през работни дни и експертите ни ще Ви съдействат. Очакваме Ви!