Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212, 0884839348 или Viber

Кафемелачки

Филтри

6 продукт(а)

на страница
 1. Кафемелачка Delonghi KG 79
  Кафемелачка Delonghi KG 79
  ПЦД 139,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 119,00 лв. Разлика 20,00 лв.
Филтри

6 продукт(а)

на страница

За да е възможно получаването на магическата сутрешна ободряваща кафе напитка е необходимо финото смилане на изпечените зърна. За целта се използват т.н. кафемелачки. Нека разгледаме факторите за избиране на правилната, разновидностите и начинът за тяхната поддръжка.

Какво трябва да знаем при избор на кафемелачка

В този тип прибори съществуват някои основни параметри, на които трябва да обърнем внимание, когато правим своя подбор:

 • мощност - нейният максимум може да достигне до 1300 W, а с нарастване на величината, правопропорционално се увеличават и оборотите на въртене за минута. В случая, те могат да достигнат до 18 000 об/мин. Тук обаче се развива и висока температура, която ще прегрее зърната, така че съвременните модели имат сензори за изключване на уреда при подобна ситуация. По-горе описаното обаче важи за професионалните модели. При домашните, границата варира от 120 до 150 W;
 • корпус - за да се наслаждавате на максимален вкус, не смилайте кафе зърната в по-голямо количество, отколкото Ви е необходимо за настоящото приготвяне, защото при продължителен престой в смлян вид, то губи качествата си. Тоест, не Ви е нужен голям уред за домашна употреба;
 • допълнителни функции - за съвременните решения, най-добрата възможност е опцията за регулиране на степента на смилане. За разнообразието от типове кафета се изисква и различна степен на финост. При битовите варианти, те обикновено са три, а при професионалните са повече.

Какви видове ще видите в Техно Микс

При нас ще откриете както за домашна употреба, така и за професионална. Те са изработени от висококачествена пластмаса и са с различни обеми на резервоарите. Някои модели позволяват отделяне на частта със смляното съдържание, а други не. Всички те обаче притежават фин остър режещ нож, изработен от висококачествена закалена неръждаема стомана, гарантиращ дълги години безпроблемна и добре свършена работа.

Лесно ли се почистват

След приключване на работа и изсипване на готовия материал в друг съд, процесът се извършва за няколко секунди. Нуждаем се от малка четчица, с която просто почистваме местата, където са стояли кафезърната. В сухо състояние, те не отделят големи замърсители, изискващи по-задълбочено почистване, а само фино и леко изчеткване и уредът придобива първоначалния си бляскав вид. Разбира се, ако има разглобяващи и премахващи се компоненти е добре да ги отстраним и обработим поотделно.

За да се снабдите и Вие с кафемелачка за дома, заповядайте онлайн на Техно микс, където многообразието е достатъчно голямо, а цените най-достъпните. Получавате възможност за избор от различни дизайни, мощности и отделни функции, така че изборът Ви да съответства максимално на нуждите. В случай, че срещате трудности или имате допълнителни въпроси, непременно потърсете консултантите ни. Те са професионалисти в областта и ще съдействат с експертно мнение. Очакваме Ви!

Полулярни търсения: мелачки за мелене на кафе