За бързи поръчки за София над 300 лв. на Телефон 0882267626; Телефон 0886071212; Телефон 0884067555; или на Viber

За бързи поръчки за Пловдив над 300 лв. на Телефон 0886317571или на Viber

Кафемелачки

Филтри

11 продукт(а)

на страница
 1. Кафемелачка DeLonghi Dedica KG521.M
  Кафемелачка DeLonghi Dedica KG521.M
  ПЦД 479,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 399,00 лв. Разлика 80,00 лв.
 2. Кафемелачка Delonghi KG 79
  Кафемелачка Delonghi KG 79
  ПЦД 139,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 119,00 лв. Разлика 20,00 лв.
 3. Кафемелачка SMEG CGF01PGEU
  Кафемелачка SMEG CGF01PGEU
  ПЦД 629,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 569,00 лв. Разлика 60,00 лв.
 4. Кафемелачка SMEG CGF01CREU
  Кафемелачка SMEG CGF01CREU
  ПЦД 629,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 569,00 лв. Разлика 60,00 лв.
 5. Кафемелачка BOSCH TSM6A013B
  Кафемелачка BOSCH TSM6A013B
  ПЦД 59,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 55,00 лв. Разлика 4,00 лв.
 6. Кафемелачка BOSCH TSM6A011W
  Кафемелачка BOSCH TSM6A011W
  ПЦД 59,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 55,00 лв. Разлика 4,00 лв.
Филтри

11 продукт(а)

на страница

За да е възможно получаването на магическата сутрешна ободряваща кафе напитка, е необходимо финото смилане на изпечените зърна. За целта се използват т.нар. кафемелачки. Нека разгледаме факторите за избиране на правилната, какви разновидности има и начинът за тяхната поддръжка.

Какво трябва да знаем при избор на кафемелачка?

В този тип прибори съществуват някои основни параметри, на които трябва да обърнем внимание, когато правим своя подбор:

 • мощност - нейният максимум може да достигне до 1300 W, а с нарастване на величината, правопропорционално се увеличават и оборотите на въртене за минута. В случая, те могат да достигнат до 18 000 об/мин. Тук обаче се развива и висока температура, която ще прегрее зърната, така че съвременните модели имат сензори за изключване на уреда при подобна ситуация. По-горе описаното обаче важи за професионалните модели. При домашните, границата варира от 120 до 150 W;
 • корпус - за да се наслаждавате на максимален вкус, не смилайте кафе зърната в по-голямо количество, отколкото ви е необходимо за настоящото приготвяне, защото при продължителен престой в смлян вид, то губи качествата си. Тоест, не Ви е нужен голям уред за домашна употреба;
 • допълнителни функции - за съвременните решения, най-добрата възможност е опцията за регулиране на степента на смилане. За разнообразието от типове кафета се изисква и различна степен на финост. При битовите варианти, те обикновено са три, а при професионалните са повече.

Как да изберем най-добрата кафемелачка?

Много клиенти попадат в дилема на какъв тип кафемелачка да се спрат. В наши дни, обикновено чуденето идва при това дали да се инвестира в професионален или битов модел, като ако и вие се чудите между двете опции, продължавайте да четете, защото отговора ще разгърнем в отделна точка. 

Друг въпрос, който може да провокира нерешителност, идва при идеята за закупуване на електрическа или ръчна кафемелачка. Истината е, че каквото и да изберете, основната функция на продукта остава една и съща. И двата вида приготвят необходимия компонент за приготвянето на кофеиновата напитка в машина за еспресо. Различието между електрическите и стандартните модели идва в начина на ползване и цената. Първите са иновативния вариант и са много по-лесни за употреба – необходимо е само да поставите зърната кафе в контейнера и да изберете степента, до която искате те да бъдат смлени. Електрическите мелачки носят със себе си ред предимства. Изключително по-облекчаваща е опцията за мелене на голямо количество кафе наведнъж, както и бързината, с която това се случва. 

Кафемелачките пък, които работят с физическа сила, честно казано в наши дни са останали повече, като автентични екземпляри и не се използват в ежедневието на баристите. Именно затова на сайта ни ще откриете гама от електрически продукти, защото именно чрез тях можем да ви гарантираме най-ползотворна и качествена работа. 

Как да изберем между битовия и професионалния модел кафемелачка?

Когато избирате кафемелачка е важно да вземете предвид нуждите и бюджета си: 

 • вариант за начинаещи баристи – ако тепърва започвате и искате по-евтина опция, можете да се спрете на електрическа кафемелачка, която да е с по-обрани функции, но също толкова ефективна;
 • имаме и нещо за майсторите – ако пък ви трябва нещо професионално, за да извличате най-доброто от качествените зърна, заложете на вариант с по-висока цена и ще бъдете възнаградени с множество допълнителни опции и възможност да се развихрите в бариста изкуството. 

От каквото и да имате нужда, нашият магазин ви очаква с най-добрите предложения!

Какви видове ще намерите в Техно Микс?

Кафето е една от най-популярните напитки в света и за това има основателна причина. Чаша от ободряващата напитка може да ви помогне да започнете деня си с усмивка или да ви даде така необходимите сили в следобедните часове. 

За да получите перфектната чаша от любимото кафе обаче, много е важно да използвате пресни, добре смлени кафени зърна. Тук на помощ идват кафемелачките.

При нас ще откриете както за домашна употреба, така и за професионална. Те са изработени от висококачествена пластмаса и са с различни обеми на резервоарите. Някои модели позволяват отделяне на частта със смляното съдържание, а други - не. Всички те обаче притежават фин остър режещ нож, изработен от висококачествена закалена неръждаема стомана, гарантиращ дълги години безпроблемна и добре свършена работа.

Някои модели имат и регулируеми настройки за смилане до няколко степени, което е важно ако използвате различни методи за приготвяне на напитката, необходими за еспресо, френска преса, обикновено кафе и други. Функцията с регулиране на меленето на кафе означава, че ще можете да извлечете максимална полза от кафените зърна, в зависимост от начина на приготвяне на напитката, който сте избрали.

Лесно ли се почистват?

След приключване на работа и изсипване на готовия материал в друг съд, процесът се извършва за няколко секунди. Нуждаем се от малка четчица, с която просто почистваме местата, където са стояли кафезърната. В сухо състояние, те не отделят големи замърсители, изискващи по-задълбочено почистване, а само фино и леко изчеткване и уредът придобива първоначалния си бляскав вид. Разбира се, ако има разглобяващи и премахващи се компоненти, е добре да ги отстраним и обработим поотделно.

За да се снабдите и вие с кафемелачка за дома, заповядайте онлайн на Техно микс, където многообразието е достатъчно голямо, а цените - достъпни. Получавате възможност за избор от различни дизайни, мощности и отделни функции, така че изборът ви да съответства максимално на нуждите. В случай, че срещате трудности или имате допълнителни въпроси, непременно потърсете консултантите ни. Те са професионалисти в областта и ще съдействат с експертно мнение. Очакваме ви!