Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или на Viber

Кафемелачки

Филтри

8 продукт(а)

на страница
 1. Кафемелачка Delonghi KG 79
  Кафемелачка Delonghi KG 79
  ПЦД 139,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 119,00 лв. Разлика 20,00 лв.
 2. Кафемелачка DeLonghi Dedica KG521.M
  Кафемелачка DeLonghi Dedica KG521.M
  ПЦД 479,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 429,00 лв. Разлика 50,00 лв.

  Купи сега до 31.03.2023

Филтри

8 продукт(а)

на страница

За да е възможно получаването на магическата сутрешна ободряваща кафе напитка, е необходимо финото смилане на изпечените зърна. За целта се използват т.нар. кафемелачки. Нека разгледаме факторите за избиране на правилната, какви разновидности има и начинът за тяхната поддръжка.

Какво трябва да знаем при избор на кафемелачка?

В този тип прибори съществуват някои основни параметри, на които трябва да обърнем внимание, когато правим своя подбор:

 • мощност - нейният максимум може да достигне до 1300 W, а с нарастване на величината, правопропорционално се увеличават и оборотите на въртене за минута. В случая, те могат да достигнат до 18 000 об/мин. Тук обаче се развива и висока температура, която ще прегрее зърната, така че съвременните модели имат сензори за изключване на уреда при подобна ситуация. По-горе описаното обаче важи за професионалните модели. При домашните, границата варира от 120 до 150 W;
 • корпус - за да се наслаждавате на максимален вкус, не смилайте кафе зърната в по-голямо количество, отколкото ви е необходимо за настоящото приготвяне, защото при продължителен престой в смлян вид, то губи качествата си. Тоест, не Ви е нужен голям уред за домашна употреба;
 • допълнителни функции - за съвременните решения, най-добрата възможност е опцията за регулиране на степента на смилане. За разнообразието от типове кафета се изисква и различна степен на финост. При битовите варианти, те обикновено са три, а при професионалните са повече.

Как да изберем между битовия и професионалния модел кафемелачка?

Когато избирате кафемелачка е важно да вземете предвид нуждите и бюджета си: 

 • вариант за начинаещи баристи – ако тепърва започвате и искате по-евтина опция, можете да се спрете на електрическа кафемелачка, която да е с по-обрани функции, но също толкова ефективна;
 • имаме и нещо за майсторите – ако пък ви трябва нещо професионално, за да извличате най-доброто от качествените зърна, заложете на вариант с по-висока цена и ще бъдете възнаградени с множество допълнителни опции и възможност да се развихрите в бариста изкуството. 

От каквото и да имате нужда, нашият магазин ви очаква с най-добрите предложения!

Какви видове ще намерите в Техно Микс?

Кафето е една от най-популярните напитки в света и за това има основателна причина. Чаша от ободряващата напитка може да ви помогне да започнете деня си с усмивка или да ви даде така необходимите сили в следобедните часове. 

За да получите перфектната чаша от любимото кафе обаче, много е важно да използвате пресни, добре смлени кафени зърна. Тук на помощ идват кафемелачките.

При нас ще откриете както за домашна употреба, така и за професионална. Те са изработени от висококачествена пластмаса и са с различни обеми на резервоарите. Някои модели позволяват отделяне на частта със смляното съдържание, а други - не. Всички те обаче притежават фин остър режещ нож, изработен от висококачествена закалена неръждаема стомана, гарантиращ дълги години безпроблемна и добре свършена работа.

Някои модели имат и регулируеми настройки за смилане до няколко степени, което е важно ако използвате различни методи за приготвяне на напитката, необходими за еспресо, френска преса, обикновено кафе и други. Функцията с регулиране на меленето на кафе означава, че ще можете да извлечете максимална полза от кафените зърна, в зависимост от начина на приготвяне на напитката, който сте избрали.

Лесно ли се почистват?

След приключване на работа и изсипване на готовия материал в друг съд, процесът се извършва за няколко секунди. Нуждаем се от малка четчица, с която просто почистваме местата, където са стояли кафезърната. В сухо състояние, те не отделят големи замърсители, изискващи по-задълбочено почистване, а само фино и леко изчеткване и уредът придобива първоначалния си бляскав вид. Разбира се, ако има разглобяващи и премахващи се компоненти, е добре да ги отстраним и обработим поотделно.

За да се снабдите и вие с кафемелачка за дома, заповядайте онлайн на Техно микс, където многообразието е достатъчно голямо, а цените - достъпни. Получавате възможност за избор от различни дизайни, мощности и отделни функции, така че изборът ви да съответства максимално на нуждите. В случай, че срещате трудности или имате допълнителни въпроси, непременно потърсете консултантите ни. Те са професионалисти в областта и ще съдействат с експертно мнение. Очакваме ви!