За бързи поръчки над 250 лв. за София на GSM viber0886071212  viber0886839692

Комбинирани плотове

Филтри

4 продукт(а)

на страница
Филтри

4 продукт(а)

на страница

Комбинираните плотове за вграждане дават редица предимства по време на готвене и вече намират широко приложение във всяка съвременна кухня. Днес ще стане дума за техните особености, предимства и начин на управление.

Същност на комбинираните плотове за вграждане

Главната особености на този тип готварски електрогазови прибори е възможността за избор на начина на готвене - на електрически котлони или газови горелки. Последният вариант е удобен в случаите, когато често по някаква причина прекъсва електроподаването или такова изобщо липсва. Те се характеризират с бързото нагряване на съда, което позволява само след няколко секунди от момента на запалването да започнете да готвите.

Ако уредът работи на ток, той също се нагрява за няколко секунди, осигурявайки нужната температура за приготвяне на вкусни ястия. Освен своята функционалност, те изглеждат изключително елегантно и са много красиви, особено в монтиран вид, когато повърхността им се намира на нивото на тази на работния плот.

Пазарът предлага и трети тип решения с обикновени изпъкнали навън електрически котлони - индукционни плотове. Те във вътрешността си са с нагревателен реотан, подгряващ външната част на плочата, която пък предава температурата си върху съда. Този процес е значително по-бавен и изисква изчакване от определено време до достигане на пълен капацитет на загряване.

Различен брой газови горелки

В настоящите решения може да има както два газови нагревателни елемента, така и повече с различни диаметри за тенджера, тиган, кафеварка и т.н. Те могат да работят както по единично, така и комбинирано. Разбира се, при употребата на няколко едновременно, консумацията на газ се увеличава, а пламъкът обхваща дъното на съда изцяло и равномерно, позволявайки бързото му нагряване и привеждане в готовност.

Пламъкът от газта развива изключително висока температура, така че следва да имате в предвид, че дори и лекото отклонение на вниманието от намиращото се върху него ястие, то ще загори за дъното на тигана. В конструктивно отношение, подобен тип газови плотове за вграждане имат специални кръстосани метални елементи, осигуряващи поставянето на тигана директно върху пламъка, без той да загасне, осигурявайки по-комфортната употреба. 

Вид на управление

Дели се на механично и сензорно. Първото се характеризира с наличие на изпъкнали извън повърхността бутони, позволяващи механичното им завъртане в определена посока. Те са употребявани за регулиране нивото на газоподаване и съответно големината на огъня.

Сензорните пък са напълно вградени и те по никакъв начин не изпъкват над работната равнина. Те обикновено са виртуални и са маркирани с определена светлина и иконка. Тяхната употреба се изразява в лекото им натискане с върха на пръста, а контролния дисплей изобразява съответната програма и режим на работа. Те в някои модели са предназначени за управление на електрическите котлони

Заповядайте онлайн в Техно Микс, където Ви очаква пълен набор от разновидности на описаните продукти, а цените ни са без конкуренция. Ще отикриете комбиниран котлон за вграждане Електролукс, Bosch, Eletrolux, Teka. Също, гаранционното обслужване на уредите е значително разширено и избирайки нас, Вие получавате:

  • качествено клиентско обслужване от квалифицирания ни персонал;
  • опция за покупка на лизинг с възможност за избор на кредитор, сравнявайки различните условия;
  • опция за бързо пазаруване, прескачайки стъпката за регистрация и оставянето на личните си данни;
  • свободен достъп до специалисти за запитвания и въпроси за препоръки и помощ при подбора на електроуред;
  • филтърни системи за “отсяване” на несъответстващите на нуждите Ви стоки.

Въпреки по-горе написаната изчерпателна статия, ако възникнат още неясноти, задължително ни потърсете. Очакваме Ви!