За бързи поръчки за София над 300 лв. на Телефон 0882267626; Телефон 0886071212; Телефон 0884067555; или на Viber

За бързи поръчки за Пловдив над 300 лв. на Телефон 0886317571или на Viber

Кухненски везни

Филтри

4 продукт(а)

на страница
Филтри

4 продукт(а)

на страница

За спазването на приготвяната рецепта се нуждаем от електронни кухненски везни, защото са изключително точни и прецизни в меренето, но поради широката им продуктова гама от разновидности, понякога е объркващо да подберем правилната за нас. Сега ще се опитаме максимално ясно да обясним как да се разграничим от отделните модели и да вземем правилният вариант, съответстващ на нуждите ни.

Каква кухненска везна да изберем?

Кантари за храна

Съществуват различни видове, всеки от които има своите специфични особености:

  • ръчни - те са малки по размер и се държат с едната ръка, а измерваният продукт обикновено е поставен в някакъв плик и се окачва на кука. Механизмът им е пружинен, но те не се отличават с голяма прецизност на показанията. Дори след време, пружината се деформира и разминаването в показанието се увеличава. Те са евтини, но ги използвайте само ако не се нуждаете от прецизност в измерването;
  • механични - подобни са на по-гореописаните, но в случая измерваният продукт не виси надолу, а се поставя върху тавичка, намираща се върху самия механизъм. Те също притежават пружина, която се разтяга при опън, а специална скала и стрелка показват съответното тегло;
  • електронни - това е най-съвременния тип и най-точният. Той още притежава различни вградени функции, липсващи при по-горе описаните. Те например, изчисляват броя на калориите, съдържанието на мазнините, протеините, въглехидратите в претегляния продукт и т.н.

Важен момент още е определянето на максималното тегло на измерване. Параметърът варира от 2 до 5 кг, но вероятно е възможен и по-широк диапазон.

За какво се използва?

Предимно се използват от спортистите, диетолозите и професионалните готвачи, приготвящи сложни рецепти с многообразно съдържание. Често обаче се срещат и в обичайните домакинства, особено когато здравословното хранене е модерно и хората все повече започват да контролират приеманите от тях хранителни елементи.

Можете също да притегляте както отделни храни, така и течности, дори и бижута и други различни дребни неща, като монети и т.н. Важно е обаче да се съобразяваме и да не претоварваме прибора с по-голямо от препоръчителното за него тегло.

Чувствителност на везната

Когато правите своя избор, поинтересувайте се конкретно какво е отклонението в показанията. Максималният показател трябва да е в рамките на 0,1-10 грама, защото във всеки от отделните модели има своя индивидуална чувствително и при едни тя е по-голяма, а при други по-малка.

За да получите най-точен вариант, посетете ни онлайн в Техно микс и тук ще срещнете разновидности на отлични цени и с високо качество. Уеб-платформата ни също отговаря на съвременните изисквания за удобство при работа и е възможно пазаруването дори и през миниатюрни мобилни устройства, а при необходимост от помощ в избора или запитвания относно предлаганите стоки, потърсете консултантите ни. Те ще Ви обърнат внимание и след кратка беседа, заедно ще подберете съответстващата на предпочитанията Ви стока.

Полулярни търсения: кантари за храна