Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Парни станции

Филтри

43 продукт(а)

на страница
Филтри

43 продукт(а)

на страница

Перфектното допълнение към ютията за гладене е парогенераторът, който позволява перфектно изглаждане дори и на най-упоритите гънки. Какво представлява той и как работи ще се опитаме да разясним по-долу и ще разгледаме някои от важните технически спецификации.

Ютия с парогенератор - принцип на действие

Горещата пара значително улеснява и подобрява крайният резултат, спомагайки за омекване на материята и по-лесното й гладене. За целта обаче, тя трябва да се генерира отнякъде, така че тук на помощ идва парогенераторът.

Неговата работа започва с напълването на съответния резервоар с чешмяна вода и включването му в ел. контакт на 220V. За достигането на точната температура е необходимо да се изчака няколко минути. В този момент, нагревател започва да загрява течността и съответно тя да преминава в газообразно състояние. Когато използвате ютията и натиснете бутона за парата, през определен свързващ маркуч, тя преминава до уреда и я впръсква през специалните отвори.

При достатъчно мощна струя е възможно отстраняването и на сериозни петна от вино, сок, кафе и лепкави петна. Това се постига чрез преминаването на горещия влажен въздух през порите на тъканта, буквално размеквайки и избутвайки навън самите замърсители.

Общи технически спецификации

Когато избирате подобен прибор е необходимо да обърнете внимание на отделни важни технически характеристики, като:

  • мощност - колкото показателят е по-голям, толкова по-добре ще глади уреда. Той също ще се справя със сравнително по-голямо разнообразие от тъкани и техните дебелини. Оптималната стойност за домашна употреба да е поне 1800 W;
  • обем на водната камера - при достатъчна големина, ще можете постоянно да използвате функцията, без да се налага да доливате вода в резервоара. За сравнение, например 2,5 л вода са достатъчни за около 1,5 часа употреба;
  • парови режими - отделните материи са капризни относно количеството и начина на подаване на парата, така че е препоръчително да има точни програми за определени тъкани;
  • противокапкова система - предпазва от протичането на течност при обработката на дадена материя;
  • система за автоматично изключване - често по една или друга причина, домакинята забравя да изключи прибора, с което понякога се случват нежелани последствия. За да се предотвратят подобни, съвременните модели са оборудвани с автоматична система за изключване, прекъсваща захранването на уреда при неговото временно неактивно състояние.


За да направите своя избор, посетете ни онлайн на Техно микс и разгледайте специалният електронен каталог. Тук ще видите само висококачествени маркови предложения, пристигнали директно от заводите на техните производители, чрез организирана собствена логистика, за да успеем да предложим най-достъпните цени в бранша. Препоръчваме да разгледате парни станции Philips, както и Miele парогенератори

Също, в страницата на всеки от продуктите има конкретно подробно описание, за да е възможно максимално добре да се запознаете с възможностите на съответната стока. Те в комбинация с настоящия материал, биха Ви позволили най-добре да прецените кой от тях ще Ви вършил отлична работа, съобразена с нуждите Ви. Ако обаче изпитвате трудности, непременно се свържете с консултантите ни и те ще съдействат със своите експертни познания от областта. Възползвайте се!