Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Индукционни плотове

Филтри

Продукти 1-80 от 88

Страница
 • В момента четете страница 1
 • Страница 2
 • Страница Продължи
на страница
Филтри

Продукти 1-80 от 88

Страница
 • В момента четете страница 1
 • Страница 2
 • Страница Продължи
на страница

Отмина времето на обикновените котлони с отделни нагревателни пити, които бяха заменени от настоящите индукционни плотове за вграждане. Те изглеждат по-елегантни и са по-функционални, предоставяйки високо ниво на автоматизация, изискваща по-малка намеса от страна на домакинята. Сега ще разберем какви са разликите от керамичните им аналози и защо е нужна употребата на специални съдове?

Какво представляват

На външен вид представлява стъклокерамичен плот, чийто размери зависят от броя на зоните за готвене под него. Предимството тук е, че след включването на уреда, можем веднага да започнем да го използваме, без нужда от изчакване за нагряване. Управлението в съвременните модели е сензорно и липсват каквито и да е въртящи се механични контролни елементи.

Разликата между индукционен и керамичен плот за вграждане

Разлика на външен вид почти няма, но технически има. Работата на индукционните решения се основава на принципа на електромагнитната индукция. Тоест, в случая вместо нагревател е налична бобина от меден проводник, през която протича високочестотен електрически ток, образувайки се магнитно поле. Когато поставим металния съд в дадената зона, полето взаимодейства с метала и той започва да се нагрява.

Увеличаването или намаляването на мощността се извършва чрез промяна в честотата на протичащия през медната бобина електрически ток (от 20 до 60 kHz).

Обикновените керамични решения пък са базирани на нагревателен елемент с реотан, изискващ изчакване на определено време за неговото загряване. В случая имаме вече нагорещена повърхност, затопляща поставения тиган. Тук отделянето на излишна топлина в околното пространство е голямо, докато при индукцията, панелът не променя температурата си и той остава студен.

Какви съдове са подходящи за този тип котлони

За да се случва магията има специално изискване към употребяваната посуда за готвене. Тя трябва да е изработена от феромагнитен материал, като различните видове неръждаема стомана или чугун. Разбира се, възможна е употребата и на алуминиеви или дори медни продукти, но се изисква поставянето на специална феромагнитна подложка отдолу, която да се нагрява.

Съвременните предложения дори вече самостоятелно умеят да разпознават кога е поставена съвместима посуда и чак тогава включват магнитното поле. За да Ви е по-лесно да разпознавате съвместимостта, изпробвайте с постоянен магнит. Ако той се залепи за тигана, значи можете да го използвате. Ако се колебаете на какво да се спрете, разгледайте моделите индукционни плотове за вграждане Aeg и индукционни плотове Бош.

За да придобиете и Вие подобно иновативно устройство за готвене, заповядайте онлайн в Техно Микс, където предлагаме всякакви разновидности, отличаващи се по размери, функции и разбира се цени. Ще откриете и различни модели комбинирани плотове за вгражданеДоверявайки ни се, Вие ще получите още:

 • редовни промоционални предложения;
 • винаги адекватно и професионално клиентско обслужване от експертите ни. Те са с голям опит в областта и с нужното образование, така че можете да им се доверите напълно;
 • кратки доставки из цялата страна;
 • дългогодишно гаранционно обслужване;
 • опция за закупуване на изплащане на отлични кредитни оферти.

За повече разяснения и други тематични запитвания, не ни жалете! Очакваме Ви!