За бързи поръчки за София над 300 лв. на Телефон 0882267626; Телефон 0886071212; Телефон 0884067555; или на Viber

За бързи поръчки за Пловдив над 300 лв. на Телефон 0886317571или на Viber

Фризери тип ракла

Филтри

4 продукт(а)

на страница
Филтри

4 продукт(а)

на страница

Хоризонталните фризери, наричани още ракла, поради сходството, се използват не само в търговските хранителни обекти, но и в домакинствата за дългосрочно съхранение на храни и напитки. По-долу ще разгледаме особеностите на тези електроуреди, наличието на различните Frost системи в тях и стъпките за правилен избор.

Какво е фризер - ракла?

Фризери ракли

Характерното при тях, е че представляват широк, но тесен правоъгълник, чийто хоризонтално разположен капак винаги е с горно отваряне и е удобен за работа с една ръка. Те са с достатъчна големина за да поберат в себе си до 300 литра. Характерното тук, е че пред погледа Ви се намира цялото съдържание и то е еднакво лесно за достигане, без значение в коя част на прибора е. Доста са предпочитани в търговските обекти, тъй като всичко вътре е еднакво видимо за клиентите, което не може да се каже за вертикално ориентираните аналози. Има дори модели, оборудвани от горната част със стъкло, позволяващо свободното разглеждане на вътрешността, без излишното отваряне на капака.

Различни типове системи Frost

Frost технологиите, всъщност са предназначени да не позволяват образуването на лед и скреж по страничните вътрешни части на хладилната камера. Те обаче се разделят на няколко вида и сега ще ги обясним:

  • NoFrost - така нареченото “сухо размразяване” се постига чрез принудително циркулиране на въздух вътре в камерата. Тук практически отсъства характерната при обикновените хладилници скреж по страничните стени и не се налага периодичното размразяване;
  • Smart Frost - тук стените са напълно гладки и лесни за почистване, а хладилният агент се разнася равномерно, премахвайки необходимостта от често размразяване;
  • Low Frost - образува съвсем малко заскрежаване по стените на камерата, като тук се наблюдава плавно охлаждане;
  • Total No Frost - режимът е предназначен за продължително съхранение на продуктите в естественото им състояние, без пълно замразяване.

Как да направим правилния избор за домашно ползване?

Евтини фризери ракла

За да не настъпи объркване от множеството видове, ще видим важните аспекти, които да вземете под внимание, когато избирате новия си фризер тип ракла:

  1. Клас на замразяване - минималната достигана температура се отбелязва със звезди върху уреда. Всяка една от тях означава -6 градуса. Прието е за домашна употреба да се счита за нормално 3-4 звезди.
  2. Енергийна ефективност и енергопотребление - върху всеки хладилен уред ще видите букви от “A” до “Е”, отбелязващи класа на енергопотребление. От “A” започва най-икономичният вариант.
  3. Време за съхранение при повреда - системата за уплътнение и изолация е толкова ефективна, че е възможно запазване до -10 градуса в продължение на 2 дни, ако електроподаването бъде спряно.
  4. Способност за замразяване за 24 часа - ако се намирате в район с чести прекъсвания на електрозахранването, абсолютно препоръчително е да заложите на наличието на технология за “Автоматично съхранение”, позволяваща запазване на ниската температура в продължение до 24 часа.
  5. Ниво на шум - генерираният от тези електроуреди шум е около 40 dB и не би следвало да създава проблеми.

ТОП производители

Нека се запознаем с пионерите в областта на производството на подобни домакински прибори, като класацията се води от Liebherr, представляваща немска компания, чиито продукти се отличават с надеждност и високо ниво на качеството. Gorenje е словенски бранд, стоките на който се отличават със своята премиалност, надеждност и качество на производството. Bosch е другият немски разработчик, предлагащ на потребителите стилен дизайн, полезна вградена функционалност и разнообразна продуктова гама.Заповядайте онлайн в Техно Микс, където Ви очакват множеството предложения на гореспоменатите брандове и се възползвайте от изгодните ни цени. При каквито и да е затруднения в избора и пазаруването, свържете се с експертите ни. Те веднага ще откликнат и любезно ще съдействат!

Разгледайте и нашите предложения за: “фризери-ракла Либхер” както и цени на фризери