Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Перални за вграждане

Филтри

13 продукт(а)

на страница
Филтри

13 продукт(а)

на страница

Уредите за вграждане намират все по-широко приложение в съвременното домакинство именно с цел максимално оптимизиране на пространството. Това с пълна сила важи и за пералните. Нека разгледаме накратко различните типове, отделните класове за икономия на електричество и вода и нужната ни вместимост според членовете на семейството.

Типове перални за вграждане

Към момента на пазара съществуват два типа:

  1. Напълно вградени - става дума за изцяло скриване на уреда в шкаф - машината не се вижда изобщо, което е добър вариант например, ако кухнята е купена комплект или е по поръчка и мебелите са направени в един стил. По този начин, страничното оборудване няма да разваля цялостната интериорна хармония. В този случай е подходяща компактна пералня с предно зареждане.
  2. Частично вградени - уредът е скрит частично и предният му панел все пак се вижда и не се закрива от допълнителна врата. Можете да прибегнете към подобна алтернатива, ако не сте придирчиви към съчетанието между отделната мебелировка в помещението.

Ако имате нужда от сушилня, добър вариант е да заложите на комбинирани перални със сушилня.

Разход на вода и електроенергия

Енергийният клас на електроуредите показва колко икономични са те. Тоест, колкото по-висок е той, толкова по-малко електроенергия ще консумира машината по време на своята работа. Най-високият клас е А +++, а най-ниският G.

По-голяма икономия на вода се наблюдава при вариантите с предно зареждане, поради необходимостта от по-малко количество течност в барабана. Въпреки това, тук количеството на течността се определя самостоятелно и изисква напълване до дадено ниво. Разбира се, колкото по-голям по обем е барабанът, толкова повече и разхода ще се повишава и обратно. Ето защо е нужно добре да подберем какъв обем ни е нужен и да не взимаме повече от необходимото.

От каква вместимост имаме нужда

Показателят се определя от броя на членовете на домакинството. При младо семейство от 2-3 души, 5 кг обем е напълно достатъчно. За самостоятелни хора има и решения от по 3 кг, а при над 4 човека вече си струва да помислим за модел с вместимост до 7 килограма.

Какви са предимствата и недостатъците на комбинираните модели

На пазара вече се предлагат и решения с възможност за вграждане. Те могат да се използват както като отделни електроуреди, така и да се вградят в мебелите. Сред предимствата можем да споменем липсата на шум и вибрации по време на центрофугиране и възможността за пестене на пространство в помещението ако се приложи втория вариант.

Сред недостатъците ще причислим високите цени и малкият асортимент от различни решения за избор. Ако обаче прецените, че Ви е необходима подобна машина за пране и се колебаете в правилния избор, потърсете ни по един от начините в сайта и експертите ни с радост ще Ви съдействат напълно безплатно. Всички стоки в онлайн магазина Техно Микс са чисто нови и се предлагат на изключително атрактивни цени, така че заповядайте, очакваме Ви!