Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или на Viber

Климатици

Филтри

Продукти 1-80 от 88

Страница
 • В момента четете страница 1
 • Страница 2
 • Страница Продължи
на страница
 1. Климатик PANASONIC CS-XZ9SKEW/CU-Z9SKE
  Климатик PANASONIC CS-XZ9SKEW/CU-Z9SKE
  ПЦД 1 599,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 1 248,00 лв. Разлика 351,00 лв.
 2. Климатик PANASONIC CS-Z12SKEM/CU-Z12SKE
  Климатик PANASONIC CS-Z12SKEM/CU-Z12SKE
  ПЦД 1 749,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 1 599,00 лв. Разлика 150,00 лв.
 3. Климатик PANASONIC CS-Z9SKEM/CU-Z9SKE
  Климатик PANASONIC CS-Z9SKEM/CU-Z9SKE
  ПЦД 1 599,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 1 499,00 лв. Разлика 100,00 лв.
 4. Климатик PANASONIC CS-UE9RKE/CU-UE9RKE
  Климатик PANASONIC CS-UE9RKE/CU-UE9RKE
  ПЦД 1 099,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 1 049,00 лв. Разлика 50,00 лв.
Филтри

Продукти 1-80 от 88

Страница
 • В момента четете страница 1
 • Страница 2
 • Страница Продължи
на страница

Климатиците се наложиха, като средство за отопление или за охлаждане през лятото, поради удобството и комфорта, който предлагат. Те не заемат много място в помещението, програмируеми са и в същото време почти безшумни. Нека разгледаме начина им на работа, консумацията и методите за правилен избор.

Как да изберем климатик?

енергоспестяващи климатици

Най-разпространени са обикновените варианти, състоящи се от два отделни, но работещи в синхрон блока - вътрешно и външно тяло. С подобен модел може да се отоплява само едно помещение. Има обаче и т.н. мулти-сплит системи, състоящи се от един външен блок и няколко вътрешни, разположени в различни стаи.

Мощността също е важен елемент от правилния избор. Нейното изчисление не е сложно. Прието е, че за 10 квадратни метра площ е наличен 1 KW мощност. Разбира се, съществуват и такива специфики, като степен на изолираност на помещението и т.н.

Как работи?

Целият процес е базиран върху способността на веществата да абсорбират топлината при изпарение и да я отделят при кондензация. Тази схема се използва и в настоящите продукти. Основното хладилно вещество вътре в затворената система е фреонът. Той има способността да променя агрегатното си състояние чрез промяна на температурата и налягането, постигайки охлаждащ или затоплящ ефект.

Колко ток харчат?

Съществуват няколко фактора, определящи съответния енергиен клас:

 1. Компресорния потенциал - ако той върти по-бавно ще изразходва и по-малко ток (тук печелившото решение са инверторните решения, но за тях по-долу).
 2. Температурната разлика в стаята и навън също оказва влияние върху консумацията.
 3. Натоварване.
 4. Различни допълнителни функционалности на прибора.

С оглед на по-горе описаното, следва да се има предвид, че посочените от производителя стойности в документацията на уреда могат да се различават и отклоненията да са значителни.

Какво представляват инверторните?

Разликата от обикновените се крие в това, че първите плавно регулират работните си стойности: охладителната мощност и скоростта на вентилаторите. Конвенционалните модели не са способни да го правят - те или функционират на 100% или са изключени.

Предимствата са в по-прецизната температурна поддръжка, икономичен е на електроенергия и плавно се включва/изключва, удължавайки живота на компресора. Цените им са по-високи от тези на обичайните варианти, но в дългосрочен план те ще изплатят инвестицията си, като Ви спестяват до около 30% от сметките за ток.

Монтаж

Процесът по поставяне се състои в няколко стъпки:

 • монтаж на външното тяло - условието е достъпът до него в последствие да е лесен, за да се извършва периодична поддръжка или ремонт при неизправности;
 • монтаж на вътрешно тяло - за фиксирането на монтажната стойка измерете от тавана 10 см и 5 см от ъгъла на стената и направете хоризонтална линия с молив. Точно на нея трябва да се извърши процесът;
 • електроинсталация - кабелите да са с поне 1,5 квадрата сечение и задължително да се предвиди прекъсвач за изключване;
 • всички свързващи тръби да са добре облицовани, а кабелите изолирани и внимателно прокарани по предварително създадените канали в стената;
 • извършва се вакуумиране на системата, нейното пълнене и тестване.

На колко време се прави профилактика?

С времето, върху компонентите на устройството се натрупва прах и мазнини, които е нужно да бъдат отстранявани, за да се удължи животът на уреда и въздухът в стаята да е по-чист. Интервалът на почистването зависи от средата, в която работи продукта. Ако той се намира в заведение се профилира веднъж месечно. Ако е в офис - на всеки три месеца, а в домашни условия - на всеки шест месеца.

Какви видове ще откриете в онлайн магазин ТЕХНО МИКС?

В онлайн магазина tehnomix.bg ще откриете огромна гама от инверторни климатици, предлагащи се на евтини цени и с гаранция за качество. Те могат да се поръчат и на кредит при много изгодни условия, а промоциите ни Ви спестяват още повече паричен ресурс.

Цялата наличност е с проверена работоспособност и достъпна за закупуване на изплащане и възможност за изпробване, възползвайки се от тестовия период за проверка на ефективността на покупката. В случай, че се нуждаете от съдействие в избора, потърсете ни. Очакваме Ви!

Полулярни търсения: енергоспестяващи