За поръчки за София над 300 лв. на Телефон0898392908; Телефон0882267626; Телефон0886071212; Телефон0884839348; или на Viber

За поръчки за София над 1000 лв. на Телефон0885862383; Телефон0884067555; или на Viber

За поръчки за Пловдив над 300 лв. на Телефон0886317571; или на Viber

Климатици

*Безплатния монтаж до 3 метра тръбен път за обозначените климатици важи само за градовете София, Пловдив, Враца, Перник, Сливен, Свищов, Плевен, Благоевград и Бургас.

Филтри

73 продукт(а)

на страница
 1. Мобилен климатик WHIRLPOOL PACF29CO W, 9000 BTU
  Мобилен климатик WHIRLPOOL PACF29CO W, 9000 BTU
  ПЦД 749,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 699,00 лв. Разлика 50,00 лв.

  Купи сега до 31.07.2024

  A Продуктов фиш
 2. Климатик TOSHIBA RAS-B10G3KVSGB-E/RAS-10J2AVSG-E1 EDGE BLACK WiFi
  Климатик TOSHIBA RAS-B10G3KVSGB-E/RAS-10J2AVSG-E1 EDGE BLACK WiFi
  ПЦД 2 199,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 2 099,00 лв. Разлика 100,00 лв.
  A+++ Продуктов фиш
 3. Климатик TOSHIBA RAS-B13G3KVSGB-E/RAS-13J2AVSG-E1 EDGE BLACK WiFi
  Климатик TOSHIBA RAS-B13G3KVSGB-E/RAS-13J2AVSG-E1 EDGE BLACK WiFi
  ПЦД 2 479,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 2 399,00 лв. Разлика 80,00 лв.
  A+++ Продуктов фиш
 4. Климатик CHIGO AC12CHSD WIFI
  Климатик CHIGO AC12CHSD WIFI
  ПЦД 1 089,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 1 049,00 лв. Разлика 40,00 лв.
 5. Климатик BOSCH CL3000i 26 E-CL3000iU W 26 E
  Климатик BOSCH CL3000i 26 E-CL3000iU W 26 E
  ПЦД 1 449,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 1 349,00 лв. Разлика 100,00 лв.
  A Продуктов фиш
Филтри

73 продукт(а)

на страница

Климатиците се наложиха, като средство за отопление или за охлаждане през лятото, поради удобството и комфорта, който предлагат. Те не заемат много място в помещението, програмируеми са и в същото време почти безшумни. Нека разгледаме начина им на работа, консумацията и методите за правилен избор.

Как да изберем климатик?

енергоспестяващи климатици

Най-разпространени са обикновените варианти, състоящи се от два отделни, но работещи в синхрон блока - вътрешно и външно тяло. С подобен модел може да се отоплява само едно помещение. Има обаче и т.н. мулти-сплит системи, състоящи се от един външен блок и няколко вътрешни, разположени в различни стаи.

Мощността също е важен елемент от правилния избор. Нейното изчисление не е сложно. Прието е, че за 10 квадратни метра площ е наличен 1 KW мощност. Разбира се, съществуват и такива специфики, като степен на изолираност на помещението и т.н.

Как работи?

Целият процес е базиран върху способността на веществата да абсорбират топлината при изпарение и да я отделят при кондензация. Тази схема се използва и в настоящите продукти. Основното хладилно вещество вътре в затворената система е фреонът. Той има способността да променя агрегатното си състояние чрез промяна на температурата и налягането, постигайки охлаждащ или затоплящ ефект.

Колко ток харчат?

Съществуват няколко фактора, определящи съответния енергиен клас:

 1. Компресорния потенциал - ако той върти по-бавно ще изразходва и по-малко ток (тук печелившото решение са инверторните решения, но за тях по-долу).
 2. Температурната разлика в стаята и навън също оказва влияние върху консумацията.
 3. Натоварване.
 4. Различни допълнителни функционалности на прибора.

С оглед на по-горе описаното, следва да се има предвид, че посочените от производителя стойности в документацията на уреда могат да се различават и отклоненията да са значителни.

Какво представляват инверторните?

Разликата от обикновените се крие в това, че първите плавно регулират работните си стойности: охладителната мощност и скоростта на вентилаторите. Конвенционалните модели не са способни да го правят - те или функционират на 100% или са изключени.

Предимствата са в по-прецизната температурна поддръжка, икономичен е на електроенергия и плавно се включва/изключва, удължавайки живота на компресора. Цените им са по-високи от тези на обичайните варианти, но в дългосрочен план те ще изплатят инвестицията си, като Ви спестяват до около 30% от сметките за ток.

Монтаж

Процесът по поставяне се състои в няколко стъпки:

 • монтаж на външното тяло - условието е достъпът до него в последствие да е лесен, за да се извършва периодична поддръжка или ремонт при неизправности;
 • монтаж на вътрешно тяло - за фиксирането на монтажната стойка измерете от тавана 10 см и 5 см от ъгъла на стената и направете хоризонтална линия с молив. Точно на нея трябва да се извърши процесът;
 • електроинсталация - кабелите да са с поне 1,5 квадрата сечение и задължително да се предвиди прекъсвач за изключване;
 • всички свързващи тръби да са добре облицовани, а кабелите изолирани и внимателно прокарани по предварително създадените канали в стената;
 • извършва се вакуумиране на системата, нейното пълнене и тестване.

На колко време се прави профилактика?

С времето, върху компонентите на устройството се натрупва прах и мазнини, които е нужно да бъдат отстранявани, за да се удължи животът на уреда и въздухът в стаята да е по-чист. Интервалът на почистването зависи от средата, в която работи продукта. Ако той се намира в заведение се профилира веднъж месечно. Ако е в офис - на всеки три месеца, а в домашни условия - на всеки шест месеца.

Какви са предимствата на климатиците, които ще откриете на сайта ни?

Какво по-хубаво от това да можете да се насладите на уютно отопление през зимата и същевременно да си осигурите качествено охлаждане в летните горещини. 

На сайта ни ще откриете огромен набор от климатици, различаващи се по своите марки, външен вид, цени, клас, начин на работа, ниво на шум и допълнителни характеристики. За нас е важно да ви предоставяме богат избор, за да можете да направите най-доброто решение, съобразено с конкретните ви изисквания.

Който и вариант да изберете обаче, високото качество е гарантирано. Нашите климатици са с енергиен клас А, като моделите са инверторни или хиперинверторни, което гарантира ниски разходи за електричество. На сайта ни ще откриете само реномирани марки за външни и вътрешни тела, като BOSH, MIDEA, FUJI, TOSHIBA, TESLA и MITSUBISHI, които се доказали в производството на високоефективни и енергоспестяващи продукти, водещи дълъг живот. 

За да сте сигурни, че системата ви функционира безпроблемно, можете да се доверите на нашия екип от опитни професионалисти, които да направят монтажа на избрания от вас климатик.

Изборът на модел ще зависи от финансовите ви предпочитания, това какво помещение искате да обработвате и колко място имате. На който и модел да се спрете, можете да сте сигурни, че идеалната температура през цялата година ви е гарантирана. 

Вътрешните и външните тела, които предлагаме онлайн на tehnomix.bg също се различават и по облик и цвят, така че да можете да изберете точното елегантно допълнение към всеки интериор. 

Заложете на надеждност, качество и евтин избор, като бързо и лесно поръчате от нашия онлайн магазин!

Какви видове ще откриете в онлайн магазин ТЕХНО МИКС?

В онлайн магазина tehnomix.bg ще откриете огромна гама от инверторни климатици, предлагащи се на евтини цени и с гаранция за качество. Те могат да се поръчат и на кредит при много изгодни условия, а промоциите ни Ви спестяват още повече паричен ресурс.

Цялата наличност е с проверена работоспособност и достъпна за закупуване на изплащане и възможност за изпробване, възползвайки се от тестовия период за проверка на ефективността на покупката. В случай, че се нуждаете от съдействие в избора, потърсете ни. Очакваме Ви!

Полулярни търсения: енергоспестяващи