Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Абсорбатори за вграждане

Филтри

Продукти 1-80 от 101

Страница
  • В момента четете страница 1
  • Страница 2
  • Страница Продължи
на страница
Филтри

Продукти 1-80 от 101

Страница
  • В момента четете страница 1
  • Страница 2
  • Страница Продължи
на страница

Абсорбаторите за вграждане служат за отвеждането навън на отделящите се по време на готвене миризми. Нека разгледаме принципът им на функциониране, по какви критерий да се водим по време на избора и някои други полезни съвети, свързани с тях.

На какъв принцип работят

Моделите аспиратори за пълно вграждане представлява вграден в шкаф панел, във вътрешността на който са разположени един или два вентилатора, принудително засмукващи въздуха от помещението и изкарващи го във външното околно пространство, посредством специална вентилационна система.

Според мощността на вентилаторите зависи и бързината, с която устройството ще се справя с предназначението си. Последната разбира се е регулируема и може да работи на пълни обороти или не.

Необходимост или лукс

Със сигурност можем да кажем, че уредът е необходимост, защото осигурява приятен и здравословен микроклимат в кухнята. Редовната му употреба по време на готвене ще предотврати появата и задържането на неприятните миризми, а също ще изхвърля и носещите се прахови частици. Поредната положителна точка в полза на абсорбатора.

Как да изберем

Изборът се основава на три основни параметъра - производителност, размери и ниво на шума.

  1. Производителността се измерва на база преминалия през устройството въздух за час. Изчислява се въз основа обема на кухнята. Например, ако площта е 5,6 м2, а височината 2,7 м е необходим капацитет от 155-180 м3/’ч. Валидността на изчислението е в сила единствено, ако разстоянието от печката е от 650 до 850 мм.
  2. Размерът е другият важен фактор за ефективността на аспиратора. Площта на панела не трябва да е по-малка от тази на печката. Дори е препоръчително да е малко по-голям, за да не пропуска заобикаляне на миризмите. Добър избор са моделите телескопични аспиратори.
  3. Шумът макар и да не е най-важния, неговото по-ниско ниво все пак ще поддържа тишината и добрата атмосфера в кухнята. Съвременните модели генерират шум, не надвишаващ 50 dB.

Могат ли да се добавят допълнителни филтри за пречистване на въздух

Възможно е подобно приложение чрез филтър, пречистващ преминаващия през него въздушен поток, връщайки го обратно в помещението. Това обаче е валидно само ако устройството е подбрано грамотно и точно според нуждите и параметрите на стаята.

Подобна филтрация е полезна през зимните студени месеци, когато е нерентабилно изхвърлянето на топлината навън. В случая, филтърът работи в режим на циркулация и мощността на ширм леко спада.

Предимства на телескопичните аспиратори

Най-голямото предимство на тези кухненски ширм уреди е че те се вграждат в специален шкаф и са почти невидими, с което напълно запазвате интериорния проект на помещението. В някои случаи дори се налага издърпване на подвижния елемент напред, увеличавайки площта за аспирация и после се прибира обратно.

Заповядайте в онлайн магазина Техно Микс, разгледайте гамата ни от кухненски уреди и ако изпитвате затруднения в избора или имате допълнителни въпроси относно тях, не се колебайте и за миг да ни потърсите. Вежливите ни оператори ще обсъдят с вас нуждите Ви и ще помогнат с професионално мнение. Всички продукти са чисто нови и с гаранция на най-добрите цени в бранша. Очакваме Ви!

Популярни търсения: безшумни