Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Плотове за вграждане

Филтри

Продукти 1-80 от 187

Страница
на страница
Филтри

Продукти 1-80 от 187

Страница
на страница

Днес много домакинства предпочитат употребата на плотове за вграждане в кухнята, поради по-добрият им външен вид и разбира се ефективност. По кои критерии обаче да се водим когато отидем в магазина да изберем новата си покупка, ще разберем в следващите редове.

Какви видове може да се намерят на сайта

В онлайн магазина Техно Микс сме Ви приготвили огромна гама от варианти с два, три и даже 4 котлона или комбинирани с газова пита - газов плот за вграждане. Имате дори достъп до модели със сензорно или механично управление, интегрирани уникални функции, като автоматизиран контрол на загряването.

Оборудвани са дори с функции за безопасност, като автоматично изключване на прибора при покриване, хронометър със звукова сигнализация да не загори яденето и много други. Такива например са стъклокерамични плотове за вграждане. Предлаганите от нас продукти в съответната категория трябва да се почистват със специални мощни препарати за отстраняване на мазните петна и мръсотията и да се забърсват със суха мека кърпа. Почистването е препоръчително да се извършва веднага след всяко готвене.

Какво означават различните енергийни класове при плотовете за вграждане

Съвременните варианти са с мощност от 3 до 10 kW и показателя зависи от броя на нагревателните елементи и общата им производителност. Стандартните модели са с по три плочи, като най-голямата е с мощност 3 kW, средната е до 1,5 kW, а най-малката - до 1 kW.

Тоест, както виждате потреблението на електроенергия зависи от големината на нагревателния елемент. В тази връзка, производителите ги разделят на отделни енергийни класове за по-лесна ориентация в консумацията. Например:

  • Диаметърът на плочата ако е 14,5 см - мощността е 1,0 kW;
  • При 18 сантиметра диаметър - 1,5 kW;
  • При 20 см - 2,0 kW.

Съвети за пестене на електроенергия

Доста важна и актуална тема на фона на постоянното поскъпване на електричеството. Нека видим как да намалим ел. сметките си. Най-икономични са индукционните печки!

Принципът на действие се основава на индукционно магнитно поле, образувано от специална медна бобина, намираща се в уреда. Поставяйки металният съд отгоре, това поле взаимодейства с покритието, образувайки проводяща верига, в следствие на което се отделя топлинна енергия, загряваща съда. Тоест, тук чакането за предварително нагряване, характерно за обикновените печки, липсва и съответно по този начин се пести и електричество.

Какви са предимствата на комбинираните готварски плотове

Представляват комбинация от газови и електрически елементи за готвене, чието основно предимство е че първите могат да се използват и в случаите, когато липсва електрозахранване. Нагряват мигновено и до много висока температура, с което се намалява времето за готвене.

Ако Ви предстои покупка на кухненски уреди за вграждане, погледнете нашите предложения в онлайн магазина Техно Микс и със сигурност ще откриете точният за вас уред. Ако изпитвате затруднения в избора, свържете се с нас по някой от начините посочени в сайта начини. Всички продукти се предлагат на атрактивни цени с гаранция, с тестов период, даващ възможност за връщане или подмяна и най-доброто обслужване. Заповядайте, очакваме Ви!