Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Предно зареждане

Филтри

6 продукт(а)

на страница
Филтри

6 продукт(а)

на страница

Поради тясното пространство в съвременните кухни, много хора предпочитат закупуването на перални за вграждане, позволяващи максималната оптимизация на пространството. Сред тях попадат пералните машини с предно зареждане и перални със сушилни. Сега ще поговорим за възможностите за интегриране и техническите особености, като мощност и потребление на вода.

Начини на вграждане

Преди началото на самия процес е важно да уточним, къде е удачно да се извърши монтажа. Уредът може да се постави в някой от свободните шкафове с предни врати или между два отделни. Що се отнася до помещението, то експертите твърдят, че то няма значение, стига домакинството да осигури нужните комуникационни връзки и място за поставяне. В повечето случаи, най-подходящото помещение е кухнята, защото именно там се намира водопроводната и отводнителна инсталация.

За да подберем правилната зона за поставяне е нужно да сме наясно с размерите на прибора. Те обикновено са с дълбочина 52-60 см, височина 81-84 см и ширина около 57-60 см. Именно тези параметри са напълно подходящи и съответстващи с тези на съвременното мебелно оборудване за кухня. Ето защо е важно при избора, първо да обърнем внимание на точните показатели за избрания от нас модел. Ето как протича и самия монтаж:

  1. Отстранете транспортните болтове и ги заменете с капачки.
  2. Поставете уреда на предвиденото за него място и регулирайте височината на крачетата спрямо показанието на нивелира.
  3. Свържете съответните изводи към водопроводната и отводнителна система, като в първия случай ъгълът на наклона да е не повече от 35º.
  4. Прокарайте единичен електрически контакт на 220V за включване на пералнята и я наместете на мястото й.

Нужно е да се спомене, че свободното пространство за поставяне на машината трябва да е с 3-4 см по-голямо по широчина, дълбочина и височина, за да е възможна циркулацията на въздух около нея. Така се подобрява охлаждането и е по-лесно изваждането на прибора при необходимост от ремонт или друго.

Мощност и потребление

Обикновено, пералните машини нагряват водата до 60 градуса, а за най-икономичен се счита клас А. Колкото по-надолу по азбуката слиза, толкова икономията на електроенергия за единица време намалява. Днес обаче се срещат и варианти с клас А++ и А+++. Важно е да се помни, че решенията от категория А консумират около 1 kW електроенергия за час, а потреблението е от А до G.

Класът на завъртане отразява колко вода остава в дрехите след едно завъртане. Този параметър не влияе на нивото на пране, а само на продължителността на сушенето. Вариантите с предно зареждане от категория “А” запазват до 40% влагата в бельото, а категория “В” до 50% и “С” до 60%.

Ако Вие искате да притежавате максимално качествено електрооборудване за вграждане, заповядайте онлайн на Техно Микс, където ще получите пълен спектър от възможности за избор - перални Бош, Whirlpool, AEG, Indesit. При нас цените са едни от най-добрите в отрасъла и със сигурност ще откриете отговарящо на бюджета и изискванията Ви решение. Ако се затруднявате, винаги можете да се обърнете към консултантите ни и те със сигурност ще Ви помогнат с професионални съвети. Очакваме Ви!