Предно зареждане

Предно зареждане

Поради тясното пространство в съвременните кухни, много хора предпочитат закупуването на електроуреди за вграждане, позволяващи максималната оптимизация на пространството. Сред тях попадат и пералните машини с предно зареждане. Сега ще поговорим за възможностите за интегриране и техническите особености, като мощност и потребление на вода.

Начини на вграждане

Преди началото на самия процес е важно да уточним, къде е удачно да се извърши монтажа? Уредът може да се постави в някой от свободните шкафове с предни врати или между два отделни. Що се отнася до помещението, то експертите твърдят, че то няма значение, стига домакинството да осигури нужните комуникационни връзки и място за поставяне. В повечето случаи, най-подходящото помещение е кухнята, защото именно там се намира водопроводната и отводнителна инсталация.

За да подберем правилната зона за поставяне е нужно да сме наясно с размерите на прибора. Те обикновено са с дълбочина 52-60 см, височина 81-84 см и ширина около 57-60 см. Именно тези параметри са напълно подходящи и съответстващи с тези на съвременното мебелно оборудване за кухня. Ето защо е важно при избора, първо да обърнем внимание на точните показатели за избрания от нас модел. Ето как протича и самия монтаж:

  1. Отстранете транспортните болтове и ги заменете с капачки.
  2. Поставете уреда на предвиденото за него място и регулирайте височината на крачетата спрямо показанието на нивелира.
  3. Свържете съответните изводи към водопроводната и отводнителна система, като в първия случай ъгълът на наклона да е не повече от 35º.
  4. Прокарайте единичен електрически контакт на 220V за включване на пералнята и я наместете на мястото й.

Нужно е да се спомене, че свободното пространство за поставяне на машината трябва да е с 3-4 см по-голямо по широчина, дълбочина и височина, за да е възможна циркулацията на въздух около нея. Така се подобрява охлаждането и е по-лесно изваждането на прибора при необходимост от ремонт или друго.

Мощност и потребление

Обикновено, пералните машини нагряват водата до 60 градуса, а за най-икономичен се счита клас А. Колкото по-надолу по азбуката слиза, толкова икономията на електроенергия за единица време намалява. Днес обаче се срещат и варианти с клас А++ и А+++. Важно е да се помни, че решенията от категория А консумират около 1 kW електроенергия за час, а потреблението е от А до G.

Класът на завъртане отразява колко вода остава в дрехите след едно завъртане. Този параметър не влияе на нивото на пране, а само на продължителността на сушенето. Вариантите с предно зареждане от категория “А” запазват до 40% влагата в бельото, а категория “В” до 50% и “С” до 60%.

Ако Вие искате да притежавате максимално качествено електрооборудване за вграждане, заповядайте онлайн на Техно Микс, където ще получите пълен спектър от възможности за избор. При нас цените са едни от най-добрите в отрасъла и със сигурност ще откриете отговарящо на бюджета и изискванията Ви решение. Ако се затруднявате, винаги можете да се обърнете към консултантите ни и те със сигурност ще Ви помогнат с професионални съвети. Очакваме Ви!