Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Прахосмукачки робот

Филтри

39 продукт(а)

на страница
Филтри

39 продукт(а)

на страница

С напредването на технологиите, в много сфери от живота се появиха различни нови електрически устройства, което с пълна сила важи и за домашните електроуреди. Такива са например почистващите роботи, целящи да заменят обикновените прахосмукачки. С какво са по-добри, техните възможности и безопасни ли са, ще разберем в следващите редове.

Какво представляват

Това са малки кръгли устройства, приличащи на диск, чийто диаметър е от 25 до 40 см и височина от 6 до 15 см. Въпреки своята компактност, тези джаджи са високотехнологични и са напълно автономни в своята работа. Притежават отделни сензори в корпуса си, помагащи им да разпознават препятствията и да ги заобикалят. Вероятно вече започвате да се досещате, че са напълно автоматични при почистването и не се нуждаят от човешка намеса, което позволява на домакинята по време на процеса да върши друга работа.

Видове сензори

За да може устройството да определя и преодолява различните препятствия, с които се сблъсква, то е оборудвано с няколко вида сензори:

  • против удари - разположени са под бъмпера, предпазващ изделието от повреди при удар. Тези датчици реагират на всякакви прегради и пречки, възпрепятстващи уреда да продължи напред;
  • инфрачервени - те съобщават на робота, че има вероятност да падне от определена височина и променят траекторията му. Ефектът се постига, чрез постоянно излъчване на инфрачервени лъчи и анализиране на разстоянието до тяхното отражение в предмет;
  • ултразвукови - отговарят за определяне на оптималната скорост на движение. Тоест, колкото той приближава по-близо до някакъв предмет, толкова скоростта му постепенно се забавя, а ако няма смущения в зрителното поле, той се движи с обичайната си скорост;
  • за замърсявания - използват сигнала от видимия спектър. Тоест, в зависимост от предоставените данни към електронния блок за управление, автоматиката на прахосмукачката променя мощността, спомагайки за пестенето на заряда в батерията. Например, ако замърсяването е повече, мощността се усилва, ако не е - намалява;
  • лазерни далекомери - те спомагат за изграждане на оптималния маршрут на уреда, генерирайки в реално време интерактивна карта на терена и текущото местоположение;
  • за празен ход - намиращи се върху колелата, тези чувствителни елементи, не позволяват на приспособлението да се заплете в кабелите по пода.

Основни преимущества на прахосмукачките тип робот
На първо място, те са абсолютно автоматизирани и не изискват постоянната намеса на собственика. В същото време, както стана ясно, те са снабдени с нужния набор от датчици, осигуряващи точна информация за преодоляване на различните по вид препятствия. Притежават вграден контейнер за събиране на отпадъците и по тях липсват каквито и да е кабели.

Програми и функции

На база интегрирания специализиран софтуер, може да се зададе разписание на почистването и то да се спазва, дори когато в дома няма никой. При намаляване на заряда, приборът автоматично открива предварително поставената му специална зарядна станция, застава в нея и активира зареждането. Когато процесът приключи, програмата автоматично се възобновена отново.

Безопасност

Приборът е напълно безопасен за употреба, защото при вземане или обръщане, той веднага прекратява своята работа. Не може по никакъв начин да нарани дори и седящото на пода дете, защото го възприема като преграда и съответно я заобикаля, сменяйки посоката на движение. В него липсват остри предмети, като ножове и всякакви средства за нараняване. В долната си част има почистващи въртящи се четки.

Ако искате да получите подобен автоматизиран помощник у дома, влезте в онлайн магазина на Техно микс и прегледайте продуктовите ни описания за всеки от тях. Ако нещо не разбирате или имате колебания в избора, свържете се с консултантите ни и те ще Ви обяснят какво трябва. Цените на продуктите в каталога са сред най-достъпните на пазара, а гаранционното обслужване - най-дългото. Очакваме Ви!

Популярни търсения: моп