Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

QLED телевизори

Филтри

16 продукт(а)

на страница
Филтри

16 продукт(а)

на страница

QLED телевизорите се появиха съвсем наскоро, но въпреки това бързо завладяха пазара и спечелиха симпатиите на потребителите. Те осигуряват красива, ярка и наситена картина, способна да Ви потопи в сцената и да Ви предостави максимално изживяване в домашни условия. Нека обаче видим какво е характерното за тези устройства и какви видове телевизори има.

Какво е QLED телевизор?

Обозначението всъщност си има много просто обяснение - Q идва от “quantum dots”, означаващо “квантови точки”, а LED - от “light-emitting diode” или дисплей със светодиодна подсветка, но с по-нова технология за производство на матриците. От своя страна, квантовите точки представляват нанокристали способни да светят в различен цвят (червен, зелен и син. Всички те сформират останалите цветови нюанси).

Характерното за TV-приемниците, оборудвани с такава матрица е наличието на изключително ярка и наситена картина и точно цветопредаване с голям обхват. В обичайните LED-TV има един голям недостатък и той се изразява в способността да се губят някои детайли в най-ярката и най-тъмната част от изображението. Това при QLED вече го няма и всички, дори и най-малките детайли вече са видими и забележими.

Какви са характеристиките?

Доста спорове се водят около QLED и дали тя е по-добрата технология от OLED, имайки предвид, че и двете са базирани на пиксели, всеки от които самостоятелно излъчва светлина. Проблемът обаче е, че в съвременните настоящи телевизори, те не излъчват светлина, а се нуждаят от отделно задно фоново осветление, подобно на LCD. Разликата е, че QLED, все пак е с повишена яркост и подобрено цветопредаване.

Samsung към момента я използва доста активно в своите телевизионни приемници, но все още няма независими тестове, доказващи коя от двете разработки е по-добрата. Все пак, с времето се надяваме, че недостатъците ще бъда отстранени и на изхода ще получим една наистина жива картина с перфектно черно.

Защо да купя от Техно Микс?

Защото в онлайн магазина ще откриете само най-новите и актуални модели QLED телевизор Samsung с най-добрите цени и:

  • дългогодишно гаранционно обслужване;
  • възможно най-изгодните лизингови схеми;
  • винаги професионално обслужване;
  • лесен за навигиране и пазаруване сайт, дори и през мобилни устройства с малки екрани;
  • тестов период за изпробване на покупката и при желание за връщане, срещу възстановяване на парите;
  • опция за тест и преглед преди плащане;
  • регулярни промоционални кампании;
  • възможност за онлайн решаване на възникнали спорове и т.н.

Заповядайте в онлайн магазина, разгледайте предложенията ни и в случай на въпроси или нужда от съдействие при покупките, веднага се свържете с наш консултант, който ще помогне. Очакваме Ви!