Нови поръчки за София над 250 лв. на тел. 0888503109 или на Viber

Шевни машини

Филтри

6 продукт(а)

на страница
 1. Шевна машина SINGER SMART II
  Шевна машина SINGER SMART II
  ПЦД 389,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 289,00 лв. Разлика 100,00 лв.
 2. Шевна машина SINGER 2250 TRADITION
  Шевна машина SINGER 2250 TRADITION
  ПЦД 399,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 329,00 лв. Разлика 70,00 лв.
 3. Шевна машина SINGER PRELUDE 1408
  Шевна машина SINGER PRELUDE 1408
  ПЦД 339,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 299,00 лв. Разлика 40,00 лв.
Филтри

6 продукт(а)

на страница

Шевните машини не са много разпространени в домовете, защото за работата с тях се изискват специфични умения. Въпреки това обаче съществуват случаи, в които те са предпочитани и биха били много удобни за създаването на различни дрехи, покривки и т.н. Нека разгледаме предимствата им, техните разновидности и полезни характеристики.

Какви са предимствата при използването на шевни машини у дома?

Предимствата са в това, че винаги можете да упражнявате хобито си у дома по всяко време и да експериментирате с разнообразни кройки и видове шевове. Случайно ако скъсате дрехата си ще я зашиете веднага, без да се налага да ходите никъде. Тези устройства са изключително дълготрайни и не изискват почти никаква поддръжка от ваша страна.

Не заемат много място и винаги са готови за употреба, когато пожелаете или при нужда. Нужно е периодично да купувате отделните им консумативи (конци) и да смазвате механизмите им ако се налага. По-съвременните модели дори имат компоненти, позволяващи запаметяване на определени програми, с което не могат да се похвалят по-старите механични аналози.

Какви разновидности има?

Основно се делят на три вида, а именно:

 1. Електромеханични - характерното тук е че целият механизъм се задвижва от електродвигател, който се завърта при натискане на педала и спира при отпускането му. Характеризира се с относително ниска цена, но отстъпва по възможности на другите по-напреднали класове.
 2. Електронни - задвижването им е по аналогия на по-горните, но тук регулирането на скоростта и положението на иглата е по електронен път. Отрицателна тяхна черта е чувствителността им към колебанията на напрежението в електрическата мрежа.
 3. Компютърни - най-съвременните и функционални варианти, характеризиращи се с наличието на специален процесор в тях, осигуряващ възможности на ръба на фантазията. Тези уреди шият, бродират различни по вид тъкани, компютърният софтуер Ви позволява да изберете оптимална настройка и като цяло дейността с тях е значително по-комфортна и удобна в сравнение с предните две.

Характеристики

Съществуват две основни характеристики на шевните машини, а именно модели с вертикална и хоризонтална совалка. Първият тип са старите изобретени още през 1928 г., употребявани от бабите и дядовците ни. Това са класическите варианти, предлагащи изключително стандартна функционалност, без особени екстри. Те притежават механизъм, периодично нуждаещ се от смазване и поддръжка.

Тези с хоризонтална совалка обаче са по-съвременните продукти и се срещат при електронните или компютърни решения. Характеризират се с по-тихото си и удобно функциониране, без да изискват смазване, а просто периодичното им почистване от прахта.

Спецификации

 • Сред наличните в днешните модели функции, могат да се срещан такива, като:
 • С долно подаване на тъканта - за зашиването на различни по дебелина и структура тъкани;
 • Скорост на шиене - притежава специален регулатор за настройка на скоростта;
 • Регулиране на напрежението върху нишките;
 • Контрол над пробивната сила - при работа с по-плътна и дебела материя, натискът върху пробивната сила се увеличава автоматично;
 • Повдигане и отпускане на иглата - изпълнява се чрез определен бутон.

Всички налични при нас продукти са изключително качествени и евтини, предлагащи се на ниски цени, а условията ни са едни от най-изгодните. В случай, че срещате проблеми при избора или имате нужда от допълнително пояснение, потърсете ни в онлайн магазина www.tehnomix.bg по някои от посочените варианти и консултантите ни с радост ще откликнат. Очакваме Ви!

Полулярни търсения: нови, на ток