Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Прахосмукачки с торбички

Филтри

27 продукт(а)

на страница
Филтри

27 продукт(а)

на страница

Прахосмукачките с торбички са сред моделите с остаряла технология за събиране на отпадъците, но сега ще разберем защо все още са по-предпочитани и кога са подходящи за използване. Ще разберем как да разпознаваме, кога е дошъл моментът за изсипване и други полезни неща. Тук ще откриете водещи марки като прахосмукачки с торба Bosch, Philips, Miele, Rohnson. 

Видове:

  • с постоянна торбичка - остарелия вариант - изискват по-малко грижа и губене на време в обслужване. С едно изсипване, до обратното повторно напълване, ще почистите още няколко пъти, което не е вярно за моделите с аквафилтър например. Материята на прахоуловителя е многослойна, не позволяваща дори и на малките частици прах да отидат обратно в околното пространство. Лесно се отстранява и почиства с многократно ползване;
  • със сменяеми торбички - обикновено притежават допълнителна филтрираща система, улавяща дори и най-малките фини прахови частици(до 99.99%) от образувания въздушен циклон, преди навлизане обратно в околното пространство. Подменят се след напълване, обикновено на няколко месеца.

На колко време се сменя торбичката

Тъй като е трудно отвън да се види нивото на напълване си има някои симптоми на машината, показващи, че трябва да изхвърлим насъбралия се боклук. Например, когато моментът е настъпил, мощността на прибора значително намалява и звукът на мотора се променя, защото се тормози. Това е сигурен знак, че трябва да изсипем насъбралите се отпадъци.

За съжаление не може да се даде някакво универсално разписание за подмяна, защото това зависи от степента на замърсяване на помещението. Ако то не е почиствано от много отдавна и има насъбран повече боклук, разбира се, възможно е да се наложи подмяна на няколко пъти до пълното изчистване на помещението. При по-редовна поддръжка е възможно изхвърлянето да се извършва и веднъж или два пъти месечно.

За кои подови настилки са подходящи

Може да се каже, че е възможно използването им при всякакви съвременни настилки, като ламиниран паркет, балатум, дюшеме и килими, без значение от дебелината им. Благодарение на възможността за регулиране на мощността на засмукване, прахосмукачките от подобен тип са изключително универсални и масово предпочитани дори и към днешна дата. Те не са придирчиви към подовата настилка и са ефективни при всякакви условия, разбира се ако изключим мократа среда - не се препоръчва употребата им във вода.

Ако искате да се присъедините към общността на ползващите този домашен почистващ прибор, посетете ни онлайн в Техно микс. Тук освен голямото разнообразие на модели и дизайни, ще получите най-изгодните цени на прахосмукачки, промоционални предложения и отлично професионално обслужване. Очакваме Ви!