Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Съдомиялни

Филтри

75 продукт(а)

на страница
Филтри

75 продукт(а)

на страница

Съдомиялни

Съдомиялната машина отдавна е станала част от оборудването на всяка съвременна кухня и тя максимално облекчава работата на всяка домакиня, спестявайки й всекидневното ръчно миене на посудата. Правилният избор обаче не е никак за пренебрегване и към този процес е нужно да се отнесем с нужната сериозност, ако искаме да получим качествен и функционален уред, съответстващ на нуждите ни.

 

Разход на вода и електроенергия

Тук важи правилото, че колкото по-минимално количество вода се харчи за един работен цикъл, толкова по-малко и електроенергия ще плащате. Съвременните модели изразходват не повече от 14-15 литра на работен цикъл, което е около 0,85 kWh. Има и по-скъпи версии, но по-икономични. На тях им е нужно 8-9 литра (0,62 kWh) за цикъл.

 

От каква вместимост имаме нужда?

На пазара днес присъстват три типа модели с различна вместимост:

 

  • Компактни с ширина в диапазона от 45-55 см, височина 40-45 см. и дълбочина 45-50 см. Подобен формат се побира дори и в най-компактната кухня. Обикновено събира 5-6 комплекта.
  • Тесните варианти са с височина около 85 см и дълбочина 55-60 см. За да пести пространство обикновено ширината е 45 см. Предназначението им е за девет до десет комплекта чинии.
  • Пълноразмерни, чиято височина е 85 см, ширина 60 см, а дълбочината - 60 см. Те побират приблизително четиринадесет комплекта чинии.

 

Плюсове и минуси

Нека разгледаме плюсовете и минусите на тези уреди за да прецените самостоятелно дали си заслужава:

 

Плюсове:

 

  • ангажиментът Ви става с един по-малко (машината е напълно автоматизирана);
  • работи бързо и качествено, без дори да се измокрите;
  • върши по-голям обем от работа за кратко време;
  • не отнема време за обслужване и не ангажира съзнанието Ви с нищо.

Минуси:

 

  • добавяте още един прибор към кухненското оборудване, което вдига консумацията на електроенергия и изисква освобождаване на допълнително място;
  • издава определено количество шум докато функционира;
  • изисква закупуване на допълнителни специални препарати.

 

Как работят съдомиялните?

Най-общо казано, във вътрешността на тези машини циркулират мощни водни струи със скорост, достигаща 150 км/ч, които успяват да отстранят и най-миниатюрният остатък от храна по съдовете. Както знаете, мазнината трудно може да се премахне със студена вода и за това повечето съвременни модели дори са оборудвани с нагреватели за по-ефективно функциониране.


Надяваме се да сме помогнали с написаното по-горе, но ако все пак във вас възникнат още въпроси или нужда от уточняване, не се притеснявайте да ни потърсите. Експертите ни в онлайн магазина Техно Микс са на ваше разположение и те ще се постараят да Ви бъдат максимално полезни и то напълно безплатно! Изберете новата си покупка на достъпни цени още сега и направете експресна поръчка. Очакваме Ви!

 

Популярни търсения: свободностоящи, мини