Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Машинки за подстригване

Филтри

24 продукт(а)

на страница
Филтри

24 продукт(а)

на страница

Днес мъжете почти колкото жените се грижат за своите прически, като повечето от тях предпочитат поддръжката на къса коса, но по възможност без да ходят на фризьор. Е, имаме добра новина! Искаме да Ви представим нашите предложения в тази посока и да разясним как правилно да се ориентирате в голямото многообразие от видове и за правилната им поддръжка.

Как да изберем машинки за подстригване

Ето някои особености, когато правите своя избор:

  • мощност - както знаете, режещите ножове се задвижват принудително чрез вграден електродвигател, чиято мощност е от значение спрямо твърдостта на косъма. Ако подстригвате твърда и дълга коса е препоръчително да предвидите запас от сила, позволяваща на уреда да работи ефективно. Препоръчително е тя да е в пределите на 20-25 вата;
  • режещи ножове - те са сменяеми, стационарни или регулируеми. В повечето случаи са стационарни и регулируеми, което се извършва с вграден лост, който се избутва нагоре или надолу. Други пък идват с различни по-големина ножове и се сменяват чрез отделен механизъм за фиксация. За придаване на още по-голяма височина пък се поставят допълнителни пластмасови приставки;
  • материал на корпуса - предимно се използва пластмаса или метална сплав, но и двата вида са отлични решения;
  • допълнителни функции - някои модели позволяват измиване директно под течащата вода, а други събират космите, без да позволяват  тяхното падане на пода. Моделите на батерия пък притежават и индикатор, обозначаващ заряда на акумулатора.

Видове машинки за подстригване

Те са за домашна употреба и професионални. Последните се различават от първите по това, че те са по-мощни, с множество различни приставки, възможности за регулиране на височината, както и с гумиран метален корпус, предотвратяващ случайното изпускане при по-продължителна работа.

С оглед на механизма на задвижване, те се делят на роторни и вибрационни модели, като едните имат електродвигател, а другите функционират на база електромагнитна намотка. Характерното за последните е, че са изключително маломощни (9 до 15 вата), но пък са идеални за домашна употреба, евтини са и не са претрупани с функции.

Подходящи ли са за брада

За по-твърда и дълга брада е по-добре да заложите на роторния тип, поради по-високата им мощност. Добър вариант при избора е да обърнете внимание, в комплекта да присъстват повече приставки за оформяне и по възможност, устройството да е с акумулатор, за да може да се ползва на всяко удобно за Вас място.

Как се смазват

От часовете по механика знаем, че щом са налични движещи се елементи, то значи има процес на износване, който трябва да се забави максимално дълго време. Това в нашия случай може да се осигури чрез редовно смазване на подвижните и триещи се компоненти.

Процесът е изключително лесен и елементарен. За начало отстранете режещия механизъм и го почистете хубаво от натрупалите се косми по него. Капнете на определените точки по една капка смазочно масло, сглобете и включете за няколко секунди прибора за да се разнесе равномерно смазочния материал.

За да разгледате и нашите предложения от машинки за подстригване, заповядайте онлайн в Техно микс и тук ще откриете варианти както за домашна, така и за професионална употреба с дълга гаранция.Преглагаме неустоуми цени на машинки за подстригване ФилипсВсеки от тях пристига с подходящ разнообразен комплект, така че да получите максимални ползи от покупката си. Очакваме Ви!