Нови поръчки за София над 250 лв. на тел. 0888503109 или на Viber

Фризери

Филтри

38 продукт(а)

на страница
 1. Фризер AEG AGB728E5NB
  Фризер AEG AGB728E5NB
  ПЦД 2 199,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 1 899,00 лв. Разлика 300,00 лв.
 2. Фризер LIEBHERR GP 1223
  Фризер LIEBHERR GP 1223
  ПЦД 599,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 539,00 лв. Разлика 60,00 лв.
 3. Фризер LIEBHERR GP 2433
  Фризер LIEBHERR GP 2433
  ПЦД 997,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 897,00 лв. Разлика 100,00 лв.
 4. Фризер BOSCH GSN36BIEP
  Фризер BOSCH GSN36BIEP
  ПЦД 1 949,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 1 799,00 лв. Разлика 150,00 лв.
 5. Фризер LIEBHERR Gsl 1223 Comfort
  Фризер LIEBHERR Gsl 1223 Comfort
  ПЦД 749,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 699,00 лв. Разлика 50,00 лв.
 6. Фризер LIEBHERR GNf 52Z07
  Фризер LIEBHERR GNf 52Z07
  ПЦД 1 799,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 1 699,00 лв. Разлика 100,00 лв.
 7. Фризер LIEBHERR GPesf 1476 Premium
  Фризер LIEBHERR GPesf 1476 Premium
  ПЦД 999,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 949,00 лв. Разлика 50,00 лв.
 8. Фризер LIEBHERR GP 2733
  Фризер LIEBHERR GP 2733
  ПЦД 1 049,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 999,00 лв. Разлика 50,00 лв.
Филтри

38 продукт(а)

на страница

Фризери

Дълбоко замразените храни могат да издържат дълго време, без да развалят вкусовите си качества, което най-добре се постига чрез фризер. Подобна техника все по-често намира приложение в съвременния дом и по-долу ще разгледаме някои важни параметри на уреда, които ще ни помогнат по-лесно да се ориентираме сред огромното разнообразие от модели.

Какви видове може да се намерят на сайта?

При нас са достъпни хоризонтални и вертикални варианти или така наречения фризер тип ракла - двата най-популярни и разпространени вида. Те не се различават по нищо друго освен по своите размери и вместимост на камерите. Първите са по обемните и с по-голяма вместимост, но те са предпочитани в случай, че пространството не е ограничено и има достатъчно място за неговото разполагане. Ако определеното място за поставяне на продукта е твърде ограничено, то тогава за предпочитане е да вземете вертикален модел, пестящ място за сметка на своята височина. Те са малки на ширина, но са високи и в крайна сметка предоставят също голям обем за съхранение. Желателно е предварително да знаете с точност нужните размери. Предлагаме и т.н. инверторни модели, характеризиращи се с ниска консумация на електроенергия. Всички предложения са на достъпни цени и с гаранция от производителя.

Допълнителни параметри 

За да направим правилния избор, е нужно да вземем под внимание и някои допълнителни технически характеристики, като:

 • Климатичен клас – представлява съответствието на продукта с обкръжаващата го климатична среда. Параметърът е разделен от производителите на няколко класа:
  • SN (нормален) – минимум 10 ° C и максимум 32 ° C;
  • N (събнормален) – мин. 16 ° C и максимум 32 ° C;
  • ST (субтропичен) – мин. 18 ° C и макс. 38 ° C;
  • Т (тропичен) – мин. 18 ° C и максимум 43 ° C.
 • Автосъхранение на температурата – предвидена е специална технология, съхраняваща вътрекамерния климат продължително време (до около 2 дни), дори и при липса на електроенергия. Представлява се от специални контейнери пълни с течност, която бавно се охлажда, поддържайки ниската температурна стойност в камерата;
 • Размразяване – на много хора процедурата им е досадна, но вече има решение на проблема. Това е No Frost технологията, осигуряваща т.н. “сухо” охлаждане;
 • Шоково замразяване – използва се при нужда от бързото замразяване на храната, запазваща по този начин вкусовите си особености много дълго.

Каква температура трябва да се поддържа?

Многобройни изследвания са доказали, че при оптимална температура в камерата от -18 ° С, храната запазва полезните си и вкусови характеристики два пъти по-дълго време отколкото при -12 ° С например. Във всяка от тази техника е предвидено ръчно регулиране на желаната от вас стойност.

Важни фактори при избор на фризери за професионална употреба

Когато избирате фризер, който е подходящ за професионална употреба, най-често може би ще се спрете на хоризонтален такъв, ако е за магазин или вертикален, ако ще ви служи в хранителната промишленост. 

Има няколко основни фактора, които влияят на този избор:

 • Вместимост – когато избирате уред за дълбоко замразяване за професионална употреба, трябва да съобразите каква е дейността ви, какъв обем хранителни продукти ще замразявате и в какви отделения е подходящо да се позиционират те. Ако имате магазин и избирате фризер за сладоледи, то трябва да бъде с максимално много чекмеджета и разделения, така че различните видове да се разграничат. Ако ви трябва голям електроуред, можете да изберете с вместимост до 350 литра. Моделите тип “ракла” се предоставят предимно в по-големи размери, а хоризонталните – в по-малки;
 • Енергийна ефективност – когато използвате фризера за професионална употреба следва да съобразите колко ток харчи. Най-подходящо е да заложите на по-висок клас, който да ви излиза икономически изгодно;
 • Норма за температура – тя следва да бъде на минимум -12 градуса и да достига до 20 градуса. Тя трябва да се проследява и при необходимост ръчно да се регулира. 

Особености при избор на качествен фризер

За добро качество не е задължително непременно да прибегнете към скъпоструващ уред. Сред ниския клас оборудване също могат да се намерят евтини достойни варианти. За препоръчване е да се ориентирате към доказали се вече марки в бранша, като Bosch, Liebherr, Gorenje, Whirlpool и др. Ако все пак въпреки по-горе написаното имате затруднения в избора или колебание между два или повече уреда, задължително ни потърсете на онлайн магазина Техно Микс. Експертите ни в бялата техника с радост ще обсъдят желанията Ви и ще предложат най-доброто според вашите нужди решение. Заповядайте, очакваме Ви!