Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Фризери за вграждане

Филтри

25 продукт(а)

на страница
Филтри

25 продукт(а)

на страница

Фризерите за вграждане намират все по-голямо приложение в настоящите кухненски помещения, поради две причини: спестяване на място и по-добро вписване в общия интериор. За да съответства новата покупка на изискванията ни, правилният избор е важен, както и грамотния му монтаж. Нека по-долу разгледаме накратко нюансите в тази посока.

Условия за монтаж

Всъщност, мястото на монтажа не е от значение, а е важно то да отговаря на някои изисквания, като:

  • Отгоре и отстрани на уреда задължително трябва да има разстояние за вентилация поне по 5 см. Разстоянието между дъното и пода да е поне 8 см. Така осигурявате среда за нормалното му охлаждане и циркулация на въздуха;
  • Противопоказно е поставянето на устройството в близост до котлон, печка и всякакви отделящи топлина външни уреди;
  • Колкото е по-прохладно, толкова по-добре;
  • Уверете се, че електрическата инсталация на помещението може да издържи на натоварването на новата Ви покупка. На етикета би следвало, производителя да е указал във Ватове консумираната електроенергия;
  • При определяне на мястото за инсталация, уверете се, че отпред има достатъчно свободно пространство за отварянето и затварянето на вратата и че до там достига електрически контакт.

Работна температура

Производителите и експертите са на мнение, че препоръчителната температура трябва да е между -18 и -24 градуса по Целзий. Като цяло, стойността не бива да пада под -6, в противен случай нуждата от продукта е излишна. Обикновено, фризерите се използват за дълбоко замразяване, съхранявайки се по този начин дълготрайно намиращите се в него храни.

Експерти твърдят, че най-дълготрайно се запазват продуктите при температура -20 градуса. Подобна идея обаче е валидна, ако сте купили например 10 или 15 кг месо и вземате по малко от него. Ако продуктите са малко, градусите са без значение (-24 или повече), защото така или иначе те ще се намират под дълбоко замразяване.

Избор на вертикален фризер за вграждане

Правилният подбор зависи от няколко особености, на база на които по-лесно ще вземете решение какво точно Ви е нужно.

  1. Вместимостта във вътрешността. Тя се измерва в литри и е разделена на отделения чрез специални чекмеджета. Тук обаче следва да се знае, че с нарастване на обема се увеличават и общите размери.
  2. Консумация на електроенергия. Важен, но пренебрегван от много хора показател. Разбира се, по-ниското енергопотребление има и своята по-висока цена на стоката, но тя дългосрочно излиза по-изгодна с по-ниските сметки за ток. Най-неикономичния клас започва с латинската буква С, а най-икономичния с А++++.
  3. Автономията е следващият важен параметър. Ако прекъсне електрозахранването, всичко се размразява и може да се развали. Производителите обаче вече използват съвременни технологии, поддържащи вътрешния климат на подходящо ниво, дори и в случаите на спиране на захранването. Погледнете в инструкциите показателя за автономно съхранение.
  4. Ниво на шума. Ако уредът е поставен в отделно помещение, без обитатели параметърът е без значение, но в случай че стои в къщата е нужно да му обърнете внимание. При 50 dB, новата Ви покупка ще се чува и в съседните стаи.

При нас ще откриете и много достъни цени на вертикални фризери.

Какви са иновациите в технологията на изработка

В онлайн магазина Техно Микс ще откриете предложения с различни размери, функции и дизайни на евтини цени с гаранция за качество. Разгледайте офертите ни и при нужда се свържете с нас за да Ви помогнем при пазаруването. Очакваме Ви!