За поръчки за София над 300 лв. на Телефон0884067555; Телефон0882267626; Телефон0886071212; Телефон0884839348; или на Viber

За поръчки за София над 1000 лв. на Телефон0885862383; Телефон0899101561; или на Viber

За поръчки за Пловдив над 300 лв. на Телефон0886317571; или на Viber

Уреди за сушене на плодове

Филтри

2 продукт(а)

на страница
 1. Уред за сушене на плодове, зеленчуци и подправки GORENJE FDK500GCW
  Уред за сушене на плодове, зеленчуци и подправки GORENJE FDK500GCW
  ПЦД 139,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 99,00 лв. Разлика 40,00 лв.
 2. Уред за сушене GORENJE FDK24DW
  Уред за сушене GORENJE FDK24DW
  ПЦД 119,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 99,00 лв. Разлика 20,00 лв.
Филтри

2 продукт(а)

на страница

Знаете ли, че изсушените плодове могат да се съхраняват по-дълго и запазват ценните си хранителни вещества и витамини. Ако обичате да си похапвате такива, то можете да си ги осигурите със специалните уреди за сушене. Какво представляват и как работят, за техните технически особености и как да се сдобиете с подобен прибор, ще поговорим именно в настоящия материал.

Какво представлява и как работи

Представлява кръгло пластмасово прозрачно устройство, във вътрешността на което са поставени определен брой малки тави с наредени върху тях парчета плод. Всяка от тях приблизително побира по 1 кг от пресните продукти. В същото време, уредът е оборудван и с нагревател, който започва да загрява въздуха във вътрешността, а допълнителен вентилатор принудително го разпределя равномерно навсякъде. Така по-бързо се изпарява съдържащата се в отделните резъни вода и те се сушат.

За да е възможно изпарението обаче, в горната част на общия капак са предвидени миниатюрни отвори, а отдолу пък влиза свеж въздух и така процесът се повтаря. На външната част имате изведен бутон, чрез който регулирате температурата, варираща от 35°C до 70°C. Колкото по-висока е тя, толкова по-бърз ще е процеса.

Разновидностите основно са два и те се отличават помежду си по типа на нагревателния елемент. Първият е конвекторния, притежаващ електрически нагревател и вентилатор. Вторият е с инфрачервен излъчвател, чийто лъчи проникват в структурата на плода и предизвикват изпарението на течността.

Технически характеристики

Когато правим своя избор, трябва да обърнем внимание на определени важни технически особености, като:

 • Вместимост - тя се определя от броя на вградените тави. За малко 3-членно семейство, 3-5 нива са напълно достатъчни. За обичащите да съхраняват големи количества полезни витамини за зимата, моделите с 6-8 нива са отлични решения;
 • Мощност - границата на показателя варира от 170 до 1000W и колкото по-голям е той, толкова процеса ще е по-бърз. Например, за 4-5 нива е достатъчна мощност от 350-450W;
 • Материал за изработка - предимно се използват пластмаса или метал. Направените от първия тип са по-леки и по-евтини и са лесно преносими. Металните съответно са по-тежки, но и по-издръжливи на различни леки механични въздействия, като падания от ниска височина и т.н;
 • Метод за подаване на горещия въздух - хоризонтален и вертикален. Първите по-равномерно се справят с предназначението си, а вторите изискват периодичното преместване на тавите.

Този тип уреди имат и допълнителни функции, като защита от прегряване, наличие на таймер, позволяващ задаване на време, кога устройството да се изключи автоматично, терморегулатор, прецизно поддържащ показателите на зададената температура и т.н.

За да започнете и Вие да трупате запаси от полезни витамини, посетете ни онлайн в Техно микс и поръчайте своя продукт само сега на отлични цени и с възможност дори за покупка на изплащане. Онлайн платформата ни е изключително интуитивна и не би следвало да изпитвате трудности, но ако такива се появят, непременно се свържете с наш консултант. Той ще Ви съдейства с насоки и ценни съвети за правилна покупка. Очакваме Ви!

Популярни търсения: сушилна машина