За бързи поръчки за София на GSM или viber0886071212  viber0886839692

HD Ready телевизори

Филтри

10 продукт(а)

на страница
Филтри

10 продукт(а)

на страница

Към днешна дата, разнообразието от резолюции на картината в съвременните телевизори е огромно, но един от предпочитаните формати е HD Ready. Именно за него ще стане дума в настоящия ни материал. По специално ще разгледаме какво представляват тези уреди, предимствата им пред останалите и техните особени характеристики.

Какво са HD Ready телевизори?

Накратко ще кажем, че стандартът се поддържа от приемниците, способни да изобразяват 720p (1280x720 точки и 50-60 Hz опресняване), 1080i (1920х1080) или 1080p (по-рядко срещани) резолюция. Този стандарт започва да се прилага от 2005 година насам и е въведен от европейската асоциация EICTA. И най-малкото несъответствие спрямо изискванията, лишава съответния продукт от званието HD Ready.

Като цяло, моделите с този етикет в някои случаи имат един съществен, но не толкова важен към днешна дата недостатък, а именно липсата на вграден тунер. Такива са телевизори Samsung HD ready. На фона на разпространените кабелни оператори, такъв дори не е и необходим. 

Какви са предимствата им?

Преимуществата не са много, но са съществени и по-долу ще ги изброим и обясним накратко, за да добиете представа за тях при покупката на подобен модел:

  • Отличават се с ниска консумация на електроенергия (обикновено принадлежат към енергиен клас А+);
  • Притежават продължителен експлоатационен период (над 50 000 часа);
  • Отличават се с висока яркост на изображението, осигуряващо чистота и детайлност на картината;
  • Гаранцията предоставена от страна на производителя обикновено е в продължение на 3 години;
  • И най-важното предимство - демократичната цена на тези устройства.

Спецификации

При избора следва да обърнем внимание на няколко спецификации, с което ще си гарантираме техническо съответствие на новата ни покупка с желанията и очакванията ни. Това на първо място е големината на екрана. Колкото той е по-голям, толкова изживяването от гледането на любимите филми ще е по-вълнуващо. Над 40’’ обикновено TV-приемниците отговарят на HD ready 1080p стандарта.

Яркостта е следващият показател, от който зависи как ще се вижда картината при различната околна светлина. Ако помещението, където ще гледате е твърде светло през деня е препоръчително да изберете вариант с поне 450 cd/m2 яркост.

Контрастът да е не по-малък от 600:1 при 32’’. Колкото параметърът е по-голям, толкова по-добре. При избора не разчитайте само на обявения от производителя показател, а го преценете и на око.

Защо да купя от Техно Микс?

Защото в онлайн магазина подбираме продуктите в категорията по предварително изготвени строги критерии, гарантиращи високото им качество. Ако се интересувате от цени на телевизори, то те са едни от най-достъпните в бранша, а също всеки закупен артикул пристига с гаранция и пълен комплект. Отделно предоставяме и възможност за покупка на лизинг с изгодни условия, професионален екип за консултации и въпроси и още куп изгодни оферти. Заповядайте, очакваме Ви!