Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Прахосмукачки

Филтри

Продукти 1-80 от 284

Страница
на страница
Филтри

Продукти 1-80 от 284

Страница
на страница

Всички знаем какво е прахосмукачка и функциите, които изпълнява. Знаем също, че този уред значително ни улеснява при почистването на дома, офиса или друго помещение от натрупалата се прах. Все пак видовете на пазара вече са много и човек е лесно да се обърка и заблуди при избора, така че по-долу ще ги разгледаме, ще обърнем малко повече внимание на моделите с воден филтър и ще дадем някои съвети, преди да се спрете на подходящият за вас уред.

Какви видове прахосмукачки има?

Ще ги разгледаме накратко за да добиете представа за всеки един от тях.

  1. С текстилни торбички - по-евтините решения, но и по-нехигиеничните. Тук се използват текстилни перящи се уловители, задържащи праховите частици с големина от 100 до 200 микрона. При напълването, трябва да се изхвърлят периодично и да се използват отново.
  2. С хартиени торбички - улавят прахта с големина до 1-3 микрона и се характеризират с по-малко отвори, в сравнение с по-горното, намалявайки обаче мощността на всмукване. Те са по-ефективни от текстилните.
  3. С контейнер - представлява прозрачен съд, който визуално можете да прецените до колко се е напълнил. Почистването му е лесно и бързо, само чрез изплакване. Бързо се сваля и поставя обратно. Вариантите с контейнери са предпочитани, защото могат да се използван многократно.

При нас в онлайн магазина www.tehnomix.bg ще откриете още доста разнообразни варианти, както с обичайни размери, така и портативни решения за бързо пренасяне - мини прахосмукачки и прахосмукачка робот за автоматизиране на процеса и други. Ако пък имате нужда от перящи, то тогава моделите професионални перящи прахосмукачки за правилното решение. Всички предложения при нас са качествени и на неустоими цени.

Съвети при избора на най-подходящата за нас

Има няколко особености на този тип почистващи уреди и ще ги разгледаме накратко.

Мощността на всмукване определя количеството всмуквана мръсотия за единица време. Тоест, колкото по-голяма е силата, толкова по-ефективно ще почиствате, но знайте че с голямата мощ идва и по-силния и заглушителен звук от двигателя. Препоръчително е да не падате под 350W.

Обърнете внимание на обема на торбичката. Колкото той е по-голям, толкова по-рядко ще я изхвърляте. За предпочитане е да си вземете модел с регулатор на мощността, защото така ще я усилвате при по-трудно достъпните места и намалявате при по-лесно достъпните. Той обикновено се намира върху дръжката.

Нивото на издавания шум по време на работа е другият важен момент. В приемливи граници е нивото от 54-85 dB. Показателят зависи от няколко фактора - конструкцията на корпуса, силата на двигателя, дизайна…

Какво представляват прахосмукачките с воден филтър?

Въпреки различията в по-горе описаните почистващи електроуреди, те притежават един негативен и не маловажен показател - не са хигиенични и не успяват на 100% да улавят и задържат праховите частици. Ако сте алергични или имате астма и за вас чистият въздух е от значение, то тогава Ви препоръчваме моделът с воден филтър.

Характерното за него е наличието на специален резервоар с вода, през който преминава въздуха заедно с прахта, а последната остава в течността. Това е значително по-ефективното в почистването решение, оказващо освежаващ ефект върху околния въздух.

Поддръжка

Поддръжката не представлява нищо сложно и е достатъчно да съхранявате машината на сухо и проветриво място със стайна температура. Редовно да изхвърляте контейнера с боклука, защото ако той е пълен ще се намали силата на засмукване, променя се звука и се натоварва двигателя.

В случай на нужда при избора, проблеми при работата със сайта или запитвания от областта, не се колебайте да ни пишете или позвъните и експертите ни с радост ще помогнат. Очакваме Ви!