Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Миксери

Филтри

34 продукт(а)

на страница
Филтри

34 продукт(а)

на страница

Днес съществуват множество различни кухненски и готварски прибори, чието предназначение е да ни улеснят в бързото приготвяне на вкусни ястия. Едно от тях е миксерът и сега ще разберем за какво се използва, какви са предлаганите в сайта разновидности и техните спецификации.

За какво се използват?

В съвременната кулинария съществуват множество рецепти на вкусни ястия, понякога обаче изискващи смесването на различни отделни продукти и прецизното им разбиване. Тук на помощ идва т.н. миксер, а думата е от английски и означава “Смесване”. Устройството му е изключително просто и се състои от специален механизъм и електромотор, който го задвижва. Всичко е поставено в красив добре изглеждащ пластмасов корпус, удобен за държане с ръка.

На изхода има две близки една до друга бъркалки, въртящи се с високи обороти, разбъркващи и разбиващи поставените в съда хранителни продукти. По този начин ги насища с въздух, което е необходимо при приготвянето на различни десерти и сладкиши. Предлагаме разнообразие от модели и производители, сред които миксери Бош и ел. миксери Philips.

Какви видове ще намерите в сайта

Основно при нас са достъпни три вида, а именно ръчни, стационарни и планетарни. Първите са предназначени за малката кухня, не позволяваща монтирането на по-обемист и тежък модел. Те са удобни за хващане с една ръка и са достатъчно леки, за да не Ви уморяват след продължителна употреба. Те могат да се движат в желаната от Вас посока и да извършват разбъркване във всяка купа. Почистването им също е доста лесно и се изразява в отстраняване на бъркалките и тяхното подлагане под течаща топла вода.

Стационарните, както казахме, са по-обемистите и по-тежките от двата варианта. Те се предлагат с фиксиран към тях съд, чийто обем може да достигне до няколко литра. Мощността на двигателя при тях е значително по-голяма и те съответно са предназначени за по-голямо количество храна наведнъж. Те дори пристигат и в комплект със спирални приставки за месене на тесто, но са за предпочитане ако обичате често да разбивате голямо количество продукти.

Планетарните са професионалните аналози, притежаващи специален метод на въртене около оста си и обратно с едновременно разбиване до образуване на хомогенна смес. Това е идеалният вариант за приготвяне на кремове и пудинги и за професионалистите, приготвящи големи количества за магазин например.

Общи технически спецификации

При избора е важно да вземем някои технически особености, като:

  • мощност - силата, с която уредът разбива и смесва храната. Ако тя е плътна и тежка, съответно е нужно повече мощност. Ръчните модели обикновено се предлагат в диапазона от 120 до 400W. Стационарните са от 350 до 1000W;
  • режим на работа - съвременните предложения имат по три режима - обичаен, импулсен и турборежим. Първият позволява работа с променлива скорост на въртене, импулсният е предназначен за разбиване на твърди елементи, а турбото позволява за кратко време да се ускорят оборотите;
  • обем на купата - ръчните рядко пристигат в комплект с купа, така че ще обсъдим фиксираните. При тях, обемът може да варира от 1 до 3 литра. Вземете под внимание при избора.

При наличие на още въпроси, свържете се с експертите ни за безплатна консултация. Влезте също и онлайн в Техно микс и разгледайте кухненските ни миксери. Те са чисто нови и в гаранция на евтини цени. Често дори провеждаме и промоционални кампании, така че следете ни редовно. Очакваме ви!

Полулярни търсения: сладкарски