Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Готварски печки

Филтри

30 продукт(а)

на страница
Филтри

30 продукт(а)

на страница

Готварските печки днес присъстват във всяка кухня и стават все по-функционални, спестявайки ни много време в готвенето, а разнообразието по външност ни дава възможност да изберем най-подходящата според интериора на помещението. По-долу обаче ще се запознаем по-подробно с видовете и други подробности.

Каква комбинирана готварска печка да изберем?

Преди да разясним стъпките за избор, първо смятаме, че е нужно да обясним понятието комбинирана готварска печка. Това са кухненски газови и електрически уреди за готвене с фурна за печене, позволяващи да готвите, дори и в случаите когато електрозахранването е прекъснато или е недостъпно. Ако сте многочленно семейство и често се налага да се готви, то повечето нагревателни елементи са за предпочитане и обратното - при четири човека, вариантът с малко елементи е подходящ.

 

Какви видове има?

На пазара в момента са достъпни доста разновидности, като основно те се отличават по броя и вида на нагревателните елементи. Например се срещат варианти с обикновени котлони, със стъклокерамичен плот, комбинирани две на две газ и ел., 3 газ и един електрически, четири или два на газ и такива за вграждане.Какво трябва да знаем при избора?

За да изберете уредът, който наистина да отговаря на изискванията Ви за външност и функционалност, отговорете си на няколко въпроса:

  • Знаете ли точните размери на продукта? В кухнята цялото оборудване се намира едно до друго и в случая те са много важни. Уверете се, че сте наясно с тях, преди да поръчате.
  • Има ли значение дизайнът за вас? На пазара съществуват различни дизайни и е нужно да отидем в магазина с ясната представа за това. Съществуват кухни, които се правят по поръчка или са купени комплект в единен стил и би трябвало да се придържаме към него.
  • Преценете кой ще използвате повече - газ или електричество? В случай, че сте многочленно семейство и често се налага да готвите, а в същото време ел. захранването спира по няколко пъти на ден, то по-добре е да вземете модел с повече газови пити и обратното.
  • Големината на фурната! Ако уредът се използва в търговски обект, големината на фурната трябва да е по-голяма, а за домакинска употреба може и по-малка. Повечето съвременни решения притежават и вграден вентилатор, спомагащ за бързото циркулиране на горещия въздух, правейки печащото се вътре ястие по-крехко и вкусно.Предимства и недостатъци на различните типове

Газовите варианти са лесни за употреба и бързо нагряват, докато останалите са по-бавните в нагряването, но пък са по-безопасни. По-съвременните и скъпи модели притежават и някои допълнителни функции. Комбинираните съчетават предимствата и недостатъците на по-горе описаните.Търговски марки и производители

Популярните търговски марки в бранша са Bosch, Gorenje, AEG, Electrolux, Whirlpool и други. Те се наложиха на пазара, предлагайки продукти с добро качество и цени, а разнообразието от различни предложения позволява по-задълбочен избор.Размери

Традиционно височината е около 85 см, но в съвременните модели тя може да се регулира чрез специалните крачета. Дълбочината варира между 50 и 60 см. Съответно, ширината е между 50 и 90 см. Това са стандартни размери за подобен тип бяла техника.Срещат се параметри 50х50 или 50х60 см. Те перфектно се вписват дори и в малки помещения.Тип на работната повърхност

Тук също има разновидности и те се отличават по материала, от който са изработени. Например, Често срещаните са направени от неръждаема стомана, емайлирани и стъклокерамични. Първите изглеждат красиво и стилно и са издръжливи на механични удари, но са трудни за поддръжка. Вторите са най-разпространените, защото са евтини и в същото време дълготрайни и се предлагат в разнообразие от цветове. Емайлът обаче е труден за поддържане в добро състояние и лесно се надрасква. Третите обикновено са с електронно управление и сензори за остатъчна топлина, изключително здрави са и издържат на висока термична експлоатация, лесно се почистват, но са с много високи цени.Вид на нагревателите:

  • Емайлирани;
  • Стъклокерамични;
  • Индукционни.

Разгледайте предложенията ни в категорията и поръчайте най-доброто за вас и семейството Ви. Стоките в онлайн магазина Техно Микс са възможно най-евтините и на достъпни цени. Ако се нуждаете от помощ, свържете се с нас и заедно ще обсъдим нуждите Ви! Очакваме Ви!

 

 

 

Разгледайте още комбинирани готварски печки на ток и газготварски печки с керамичен плотелектрически печки за готвенепечки с индукционни котлони.