Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Бойлери под мивка

Филтри

15 продукт(а)

на страница
Филтри

15 продукт(а)

на страница

Най-често, бойлерите под мивка намират своето приложение в кухнята или банята, но при монтажа си има своите специфики, които ще разгледаме в настоящия материал, както и предимствата и някои техни характеристики.

Лесни ли са за монтаж?

Нека първо обясним какво представляват. Това са малолитражни електрически прибори, с водосъдържател, чийто обем е различен според отделните нужди на домакинството. Водата се затопля чрез нагревател на ток и в зависимост от неговата мощност и количеството на течността, се определя и времето за загряване до нужната температура.

Монтажът на тези електрически уреди е специфичен с това, че те на първо място се поставят обикновено в шкафа под мивката, а там мястото е твърде ограничено и неудобно за извършване на самата инсталация. На второ, входящите и изходящите тръби тук са обърнати наобратно. Тоест, в обичайния случай, те се монтират от долната страна, а при този тип бойлери, те са от горната.

И запомнете, че в случая задължително трябва да има възвратен клапан, който при повишено налягане в резервоара да изпусне част от него, предотвратявайки нежелани ситуации. Той също се използва и за източване на водосъдържателя при нужда от сваляне и ремонт.

Предимства и характеристики

Обемът на водосъдържателя в разпространените видове варира от 5, 10 и 15 литра, а мощността на нагревателя от 1,5 до 2,5kW. Те често са наричани и малолитражни прибори, поради ограничената си вместимост.

Съществуват някои предимства на тези малолитражни уреди, пред обикновените и сега ще ги изброим и опишем за да стане по-ясно:

  • те не заемат много място и обикновено са скрити в шкаф, така че не се виждат от околните;
  • бързо загряват водата до нужната температура, поради малкия обем;
  • притежават термостат, който включва и изключва нагревателя, поддържайки зададената предварително температура;
  • удобен за употреба при липса на централизирана водоснабдителна система или по време на нейните ремонтни дейности;
  • не консумира много електричество, поради краткотрайната си работа, до достигане на нужната температурна стойност.

Защо да пазарувате онлайн от tehnomix.bg?

Защото в онлайн магазина на ТЕХНО МИКС имаме широк асортимент от евтини бойлери под мивка, отличаващи се с високото си качество на изработката и продължителната гаранция. Продуктите са на популярни и доказали се в своята област брандове от страната и чужбина, а ако възникнат въпроси относно правилния избор или друго, задължително ни пишете, очакваме Ви!