Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

IT продукти

Филтри

29 продукт(а)

на страница
Филтри

29 продукт(а)

на страница

IT продуктите като асортимент вече са доста разнообразни и на пазара се предлага всичко необходимо за удовлетворяване на потребителското търсене. Подобно твърдение се отнася и за компютърната периферия. Нека видим какво представлява и как да се ориентираме в многообразието.

Какво е компютърна периферия?

Електронните допълнителни устройства, свързващи се към компютъра и под негово управление извършващи определени действия. Такива са например мониторите, принтерите, клавиатурата, мишката, микрофона и т.н. Всички те или спомагат за управление на системата или допълват нейната функционалност.

Разбира се, асортиментът от подобни джаджи в никакъв случай не се изчерпва дотук. Периферни могат да се нарекат още уеб-камерата, аудиосистемата, свързваща се за подобряване на звученето. Скенерите, различните адаптери за приемане на Wi-Fi сигнала от рутера и други.

В много ситуации за тяхната нормална работа е нужно инсталирането на малки програми, често наричани драйвери (drivers). Това са “посредниците” за синхронизация в работата на самата допълнителна джаджа и PC системата - те казват на компютъра как да работи със съответната периферия.

Как да избера подходяща?

За всяка отделна електронна джаджа си има специфични особености, за които трябва да се вземе решение, а както споменахме, те вече изобилстват на пазара. В тази връзка не можем да опишем спецификите при всяка поотделно, но ще изброим базовите насоки:

  1. Помислете и ако трябва си направете списък с очакваните от вас функции и при подбора следете дали съответният продукт ги притежава.
  2. Отделете внимание дали свързващите конектори съвпадат с тези на компютърната Ви система. В някои ситуации е необходимо закупуването на допълнителна разширителна платка (например при инсталация на видеонаблюдение).
  3. Удовлетворяват ли Ви размерите или качеството. Ако си купувате монитор, в много случаи големината на екрана е от значение за купувача, както и качеството на картината.
  4. Задължително проверете дали в комплекта присъства диск или USB-носител с нужния софтуер за правилна инсталация.
  5. Жична или безжична връзка? Ако кабелите на работното място изобилстват и искате да ги намалите, заложете на безжичното решение. В този случай обаче имайте предвид, че ще е нужно периодичното закупуване на батерии. Подобна опция обаче не винаги е достъпна. Тя често се среща при клавиатурите и мишките. При други се изисква кабелна връзка.

Защо да купя от Техно Микс?

Защото в онлайн магазина ще срещнете само висококачествени IT продукти, поради сътрудничеството ни със специално подбрани от нас доставчици. Ще откриете голямо разнообразие на техника от PhilipsВсички те дават гаранция на предлаганите стоки, а ние в допълнение Ви предоставяме тестов период за изпробване и при желание за връщане на покупката.

Отделно предлагаме безплатна онлайн-консултация с експерт, за да вземете търсеното от Вас устройство и то да задоволи потребностите Ви. Заповядайте, очакваме Ви!