За поръчки за София над 300 лв. на Телефон0884067555; Телефон0882267626; Телефон0886071212; Телефон0884839348; или на Viber

За поръчки за София над 1000 лв. на Телефон0885862383; Телефон0899101561; или на Viber

За поръчки за Пловдив над 300 лв. на Телефон0886317571; или на Viber

Диспенсъри

Филтри

2 продукт(а)

на страница
 1. Диспенсър ROYAL YLR2-5-X30LB
  Диспенсър ROYAL YLR2-5-X30LB
  ПЦД 319,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 219,00 лв. Разлика 100,00 лв.
 2. Диспенсър ROYAL YLR2-5-X30LB MATT
  Диспенсър ROYAL YLR2-5-X30LB MATT
  ПЦД 319,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 249,00 лв. Разлика 70,00 лв.
Филтри

2 продукт(а)

на страница

Въпреки, че в повечето случаи диспенсърите са често срещани в офисите, през последните години започнаха да намират своето приложение и в домовете. Днес ще Ви запознаем с факторите, определящи правилната покупка и вариантите за поддръжка.

Какъв диспенсър за вода да избера

 • Основно съществува настолен и подов автомат. При първия размерите са малки и е лесно преносим, а бутилката стои върху него. Външно не изглежда много естетически и не заема много място. Той е пригоден да стои върху бюро или друга висока повърхност. При втория по скоро имаме вид на шкаф, поставен на пода;
 • Относно метода на управление, в случая той е механичен и електронен. При първия ръчно преместваме крана в дадена посока за да потече течността, а във втория имаме копчета за натискане. Последните обаче са значително по-функционални, позволявайки задаване на желана температура, таймер, LED информационен дисплея и т.н;
 • По своята функционалност, апаратите могат да притежават филтрираща система за пречистване, газиране, озониране. Филтрацията обикновено е базирана на някакво абсорбиращо вещество или въглен, а йонизаторът унищожава бактериите.

Как се почиства

Тези уреди регулярно се нуждаят от подходящата поддръжка, за да не започнат допълнително да ни вредят, поради запушен филтър или отлагания от различни микроорганизми. Ето защо след подмяна е нужно почистването на дюзата, в която се поставя бутилката. При основното обслужване, уредът задължително се изключва от мрежата и за начало с почистващ препарат се измива хубаво мястото, където се оттича течността.


Махнете бутилката от уреда и натиснете крановете за да изтече всичко от системата в предварително приготвена купа. През отвора, където се поставя тубата се изсипва 5 литра вода с разредени в нея 100 гр. лимонена киселина. Включете прибора и изчакайте докато индикатора за загряване изключи и прекъснете захранването отново. Сега е необходимо да се изчакат 5-6 часа за пълното унищожаване на бактериите и източете разтвора чрез крановете. После, процесът се повтаря поне още веднъж.


Филтрите е нужно да се заменят с нови, за да е максимална ефективността им.

Как работи

Процесът на работа най-просто казано всъщност се състои в система от тръби и блок, който загрява или изстудява течността до определена предварително настроена температура. Този тип на работа се свежда до два вида, а именно до компресорни и електронни.


При първите, хладилният агент (фреона) се загрява в следствие на силното му компресиране (сгъстяване) от страна на компресора и се превръща в газ. След преминаването му по специален кондензатор, той се охлажда, а топлината му се разсейва в околното пространство, преминавайки отново в течно състояние. Така се получава изстудяването и затоплянето.


При вторите се използва принципът на Пелтие, гласящ, че когато през две пластини, изработени от различна сплав, преминава ток, на мястото на взаимодействието помежду им температурата намалява. От тук всъщност идва и охлаждането. Затоплянето пък е на принципа на електрическите кани, но машината не позволява завиране и кипене.

Защо да се доверите на Техно Микс

Защото ние сме от много години на пазара на бялата техника и работим само с доказали се доставчици, предлагащи качествени машини за вода на достъпни цени. Също така предлагаме дългогодишни гаранционни условия и поддържаме голямо разнообразие, за да дадем на клиентите си широк периметър за сравнения и избор. Предоставяме и възможност за покупка на кухненски уреди на изплащанеВ случай обаче, че срещате затруднения или не разбирате нещо от описаните видове в материала, задължително онлайн потърсете консултантите ни и те ще Ви разяснят всичко неясно. Очакваме Ви!

Полулярни търсения: за минерална вода