Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Стандартни абсорбатори

Филтри

Продукти 1-80 от 175

Страница
на страница
Филтри

Продукти 1-80 от 175

Страница
на страница

Абсорбаторът към днешна дата се използва в съвременната кухня за отвеждането на миризмите, отделящи се по време на готвене. Въпреки своята простота на работа, той има специфични особености при направата на избор, така че по-долу ще обясним именно тях.

Какво трябва да знаем при избор на стандартен абсорбатор?

Има някои важни нюанси при подобно оборудване:

 1. Размери - определянето им се базира на параметрите на готварския плот. Дори е препоръчително да се вземе вариант с малко по-големи размери.
 2. Материал на изработка - ако от една повърхност отстраняването на мазнините е детска игра, то от друга е истинско мъчение. Препоръчителни в тази посока са алуминия, неръждавейката и стъклото.
 3. Тип на управлението - съществуват три типа управление:
  • Механично - най-простият вариант, чрез натискането на определени механични бутони;
  • Електронно - има миниатюрни бутончета с малък ход на действие и дисплей, през който се следят показателите на уреда;
  • Сензорно - характерен за скъпите и луксозни решения, представлява единствен дисплей, изобразяващ контролните елементи. Той е чувствителен на допир и приема командите чрез докосване с пръст.

Различни видове

Сред различните видове, предлагани от многобройните производители, към момента съществуват следните:

 • Куполни - поставя се над плота за готвене, образувайки своеобразен купол. Предлагат се разнообразни съвременни дизайни и са подходящи за хората, интересуващи ги повече функционалността, отколкото красотата;
 • Скрити - помества се във вътрешността на самата стенна мебел, на чието дъно се вижда отворът, всмукващ парите. Подходящ за хората с много тесни кухни, целящи да спестят максимално място в помещението;
 • Телескопични - представлява скрит вариант, при употребата на който се издърпва самият панел с монтирания в него пречистващ филтър. Отново подходящ за пестене на пространство;
 • Плоски - монтира се успоредно на готварския плот, директно на стената и работи в режим на циркулация. Също така, монтажът му не е никак сложен;
 • Т-образни - в поставено състояние, прилича на буквата Т, обърната надолу;
 • Островни - монтира се в центъра на помещението и около него няма стени. Въздуховода отива в тавана и се свързва към вентилационната система, а основата просто виси надолу.

Аспиратори Бош и абсорбатори Тека предлагат голям избор от модели, така че лесно да намерите точно това, което търсите.

Всмуквателна мощност

Последният показател за правилен избор е точният разчет на всмукателната мощ на уреда. Тя трябва да е такава, че да успява да изсмуче всичките идващи миризми, без да прави пропуски. Тук измерваме количеството въздух, което може да се всмуква за единица време. А колкото по-голямо е общото помещение, толкова по-голяма мощност ще е нужна.

За да направим изчислението е необходимо да знаем размерите на цялата кухня - дължина, височина и ширина. Трите параметъра, измерени в метри, ги умножаваме и получаваме общия обем въздух в стаята, умножавайки го по 12, ще получим мощността.

Важно е обаче да помним, че получихме приблизителна стойност и за да бъдем по-сигурни в подбора, ние съветваме да вземете малко по-голяма производителност на уреда от получената при изчислението.

Ако въпреки по-горе написаното, все пак изпитвате колебания и несигурност при подбора на стандартни абсорбатори, не се притеснявайте да посетите онлайн магазина Техно Микс и да се свържете с консултантите ни. Те с радост ще Ви окажат нужното съдействие. Преди това обаче, хубаво разгледайте предложенията в категорията ни, прочетете добре техните описания и сме сигурни, че на база написаното по-горе ще успеете да се справите и самостоятелно. Само знайте, че се предлагат на изключително евтини цени на аспиратори, а някои дори са на промоция. Очакваме Ви!