Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Смесители за вода

Филтри

77 продукт(а)

на страница
Филтри

77 продукт(а)

на страница

Как да изберем подходящ смесител за мивка

Пазарът на санитарно оборудване буквално е залят от най-различни видове, както по дизайн, така и по функционалност. Ако не сме наясно с нуждите си, много лесно ще се объркаме от многообразието и в крайна сметка покупката няма да ни удовлетвори. За това, на първо място си изяснете видът на материала, от който е изработен: съществуват от метал, бронз и месинг.

Експертите препоръчват да се насочите към някой от последните два материала. Методът на управление е следващият за определяне критерий. Предлагат се едно- и дву-ръкохваткови модели. В първия случай имаме един лост, въртящ се на ляво и дясно, съответно усилващ и намаляващ струята. Във втория са налични два крана от ляво и дясно и управлението става с две ръце. Има и трети тип с термостат, където температурата е предварително настроена.

Външността е не по-малко важна, ако целим всичко в помещението да е съобразено с общия интериор и еднаквостта на естетиката. Производителите вече предлагат голямо разнообразие от варианти за избор на външност, така че всичко е въпрос на лично предпочитание.

Каква е разликата между различните смесители

Съществуват няколко разновидности и според предназначението:

  • За банята - тук умивалника е с по-компактни размери и съответно чучура трябва да е по-къс, за да е удобен за употреба при измиване на ръцете, очите или зъбите;
  • За душ - предлагат се модели с вграден в тях душ и има клапан, позволяващ пренасочване на водната струя към чучура или душа. Понякога се монтират и директно върху ваната за по-голямо удобство. Добър вариант са именно смесители за баня с подвижен душ.
  • Кухненски смесители - често в това помещение умивалника е с доста по-големи размери, което позволява употребата на по-дълъг чучур, улесняващ измиването на цялото пространство, обхващано от него.

Какви пречистващи системи могат да се монтират на смесителя

Колкото и чиста да е чешмяната вода, по пътя във водопровода, в нея със сигурност попадат замърсители, филтриращи се допълнително чрез специални механизми. Най-разпространени и често пристигащи в комплекта са малки цедки, завъртащи се върху самия отвор.

Налични са обаче и по-сложни пречистватели с по-ефективен краен резултат. Те в повечето случаи се монтират в началото на водопровода и филтрират течността в цялото домакинство. Съществуват например филтри с активен въглен на принципа на адсорбцията, където прихващаните замърсявания, като хлор и пестициди се задържат на повърхността на активния въглен.

Продават се и мембранни технологии, отделящи замърсяващите примеси, чрез наличието на отвори с различни големини.

От какво зависи налягането на водата

Налягането обикновено се създава чрез специални помпи и те определят колко силна ще е струята в чешмата. В случай обаче, че към една водопроводна система са свързани повече домакинства и те я използват едновременно, налягането ще спадне значително.

Подобен процес може да се наблюдава и ако с течение на времето, диаметъра на тръбите се е стеснил в следствие на полепи по тях. Тогава също се наблюдава спад в силата на теча.

Нововъведения в технологията

С цел икономия, производителите внедряват разнообразие от технологии, като например:

  • Намаляване на дебита на водата - тук присъства отделен бутон, при чието натискане дебита се засилва и постепенно отслабва. Ако за периода, процедурата не е свършена, следва повторно натискане;
  • Намаляване на разхода на електроенергия - понякога се използват т.н. аератори, вкарващи допълнително въздух  и изискващи по-малък дебит, с което помпата се включва по-рядко и се пести електроенергия.

Ако искате и вие да притежавате модерни и съвременни високотехнологични смесителни системи в дома си, интересувате се от смесители за баня ценизаповядайте в онлайн-магазина Техно Микс, където сме приготвили цяла гама от разнообразни продукти за всеки вкус и предпочитания на ТОП-цени. При нас също така получавате безплатна доставка при покупки над 50 лв. Връщане и подмяна на закупените стоки в 14 дневен срок. Тези и още куп изненади Ви очакват, само при нас. Заповядайте, очакваме Ви!

Полулярни търсения: батерии