Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Смесители за вода

Филтри

Продукти 1-80 от 98

Страница
 • В момента четете страница 1
 • Страница 2
 • Страница Продължи
на страница
Филтри

Продукти 1-80 от 98

Страница
 • В момента четете страница 1
 • Страница 2
 • Страница Продължи
на страница

Как да изберем подходящ смесител за мивка

Пазарът на санитарно оборудване буквално е залят от най-различни видове, както по дизайн, така и по функционалност. Ако не сме наясно с нуждите си, много лесно ще се объркаме от многообразието и в крайна сметка покупката няма да ни удовлетвори. За това, на първо място си изяснете видът на материала, от който е изработен: съществуват от метал, бронз и месинг.

Експертите препоръчват да се насочите към някой от последните два материала. Методът на управление е следващият за определяне критерий. Предлагат се едно- и дву-ръкохваткови модели. В първия случай имаме един лост, въртящ се на ляво и дясно, съответно усилващ и намаляващ струята. Във втория са налични два крана от ляво и дясно и управлението става с две ръце. Има и трети тип с термостат, където температурата е предварително настроена.

Външността е не по-малко важна, ако целим всичко в помещението да е съобразено с общия интериор и еднаквостта на естетиката. Производителите вече предлагат голямо разнообразие от варианти за избор на външност, така че всичко е въпрос на лично предпочитание.

Каква е разликата между различните смесители

Съществуват няколко разновидности и според предназначението:

 • За банята - тук умивалника е с по-компактни размери и съответно чучура трябва да е по-къс, за да е удобен за употреба при измиване на ръцете, очите или зъбите;
 • За душ - предлагат се модели с вграден в тях душ и има клапан, позволяващ пренасочване на водната струя към чучура или душа. Понякога се монтират и директно върху ваната за по-голямо удобство. Добър вариант са именно смесители за баня с подвижен душ.
 • Кухненски смесители - често в това помещение умивалника е с доста по-големи размери, което позволява употребата на по-дълъг чучур, улесняващ измиването на цялото пространство, обхващано от него.

Какви пречистващи системи могат да се монтират на смесителя

Колкото и чиста да е чешмяната вода, по пътя във водопровода, в нея със сигурност попадат замърсители, филтриращи се допълнително чрез специални механизми. Най-разпространени и често пристигащи в комплекта са малки цедки, завъртащи се върху самия отвор.

Налични са обаче и по-сложни пречистватели с по-ефективен краен резултат. Те в повечето случаи се монтират в началото на водопровода и филтрират течността в цялото домакинство. Съществуват например филтри с активен въглен на принципа на адсорбцията, където прихващаните замърсявания, като хлор и пестициди се задържат на повърхността на активния въглен.

Продават се и мембранни технологии, отделящи замърсяващите примеси, чрез наличието на отвори с различни големини.

От какво зависи налягането на водата

Налягането обикновено се създава чрез специални помпи и те определят колко силна ще е струята в чешмата. В случай обаче, че към една водопроводна система са свързани повече домакинства и те я използват едновременно, налягането ще спадне значително.

Подобен процес може да се наблюдава и ако с течение на времето, диаметъра на тръбите се е стеснил в следствие на полепи по тях. Тогава също се наблюдава спад в силата на теча.

Нововъведения в технологията

С цел икономия, производителите внедряват разнообразие от технологии, като например:

 • Намаляване на дебита на водата - тук присъства отделен бутон, при чието натискане дебита се засилва и постепенно отслабва. Ако за периода, процедурата не е свършена, следва повторно натискане;
 • Намаляване на разхода на електроенергия - понякога се използват т.н. аератори, вкарващи допълнително въздух  и изискващи по-малък дебит, с което помпата се включва по-рядко и се пести електроенергия.

Ако искате и вие да притежавате модерни и съвременни високотехнологични смесителни системи в дома си, интересувате се от смесители за баня ценизаповядайте в онлайн-магазина Техно Микс, където сме приготвили цяла гама от разнообразни продукти за всеки вкус и предпочитания на ТОП-цени. При нас също така получавате безплатна доставка при покупки над 50 лв. Връщане и подмяна на закупените стоки в 14 дневен срок. Тези и още куп изненади Ви очакват, само при нас. Заповядайте, очакваме Ви!

Полулярни търсения: батерии