За бързи поръчки над 250 лв. за София на GSM viber0886071212  viber0886839692

Телескопични абсорбатори

Филтри

Продукти 1-40 от 52

Страница
на страница
Филтри

Продукти 1-40 от 52

Страница
на страница

Поради пирамидалната си структура, обичайните телескопични абсорбатори заемат място в кухнята, като отделен прибор, което е неудобно при помещение с ограничено пространство. Ето защо, днес на пазара се предлагат алтернативи за вграждане, решаващи напълно проблема. С какво се отличават отделните видове и техните особености ще разберем по-долу.

С какво се отличават телескопичните абсорбатори

Сравнявайки ги с обичайните модели, те са значително по-малки по размери, което обаче не означава, че са по-малко функционални. Напротив, те предлагат напълно съвременни и достатъчни за изпълнение на предназначението си възможности. Единственият по-съществен техен недостатък е по-сложната първоначална инсталация, защото се извършва вграждане в мебел и се изисква предвиждане на специален отвор, но след това, използването им е като детска игра.

Но защо се наричат телескопични?! Наименованието им идва от това, че по време на работа е нужно издърпването на плоския панел напред, като така се разширява зоната на действие на уреда. Когато вече не е необходим, подвижната част се прибира обратно навътре и той всъщност става почти незабележим. Подобни модели се отличават с безшумното си функциониране и висока ефективност при аспирация. Имат съвременен минималистичен дизайн и дълъг експлоатационен живот.

Вид на управлението

Съвременните аспиратори притежават три основни типа управление:

  • Механично - контролните елементи са механични и се налага действия от сорта на натискане на бутони с пръст или тяхното завъртане в определена посока;
  • Сензорно - налична е чувствителна на допир сензорна зона, изискваща лекото докосване с върха на пръста обозначените знаци;
  • Дистанционно - позволява задаването на желаните функции от разстояние, чрез специален прибор в ръка.

Първият тип спада към по-бюджетните решения, докато другите две принадлежат към премиум вариантите. Важно е при определяне на местоположението, да се предвиди подходяща височина на уреда, така че тя да съответства на ръста на домакинята за по-удобен контрол.

Скорости на аспириране

От скоростта зависи способността на прибора да извършва въздушен обмен за единица време. Тя обикновено е регулируема в три или повече степени. Тук е важно да обърнем внимание, че колкото по-голяма е мощността, толкова се увеличава и генерирания шум по време на работа. Ето защо, максималната скорост на аспириране е хубаво да се подбере спрямо кубатурата на помещението, а не просто да се взема най-мощния вариант, с което да си гарантираме, че той ще успява да си върши работата.

Изчислението по базовата формула се извършва при стандартна височина на тавана и минимална мощност от 270 кубични метра / час на всеки 10 квадрата.

Ако неприятните миризми в кухнята пречат на комфортното и уютно пребиваване, отървете се от тях с подходящия аспиратор за вграждане на неустоими цени. Посетете ни онлайн в Техно Микс и пред Вас ще се открие цяла гама от различни възможности за закупуване. Ако имате допълнителни въпроси относно избора, не пропускайте да се свържете с експертите ни. Очакваме Ви!