Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Телескопични абсорбатори

Филтри

55 продукт(а)

на страница
Филтри

55 продукт(а)

на страница

Поради пирамидалната си структура, обичайните телескопични абсорбатори заемат място в кухнята, като отделен прибор, което е неудобно при помещение с ограничено пространство. Ето защо, днес на пазара се предлагат алтернативи за вграждане, решаващи напълно проблема. С какво се отличават отделните видове и техните особености ще разберем по-долу.

С какво се отличават телескопичните абсорбатори

Сравнявайки ги с обичайните модели, те са значително по-малки по размери, което обаче не означава, че са по-малко функционални. Напротив, те предлагат напълно съвременни и достатъчни за изпълнение на предназначението си възможности. Единственият по-съществен техен недостатък е по-сложната първоначална инсталация, защото се извършва вграждане в мебел и се изисква предвиждане на специален отвор, но след това, използването им е като детска игра.

Но защо се наричат телескопични?! Наименованието им идва от това, че по време на работа е нужно издърпването на плоския панел напред, като така се разширява зоната на действие на уреда. Когато вече не е необходим, подвижната част се прибира обратно навътре и той всъщност става почти незабележим. Подобни модели се отличават с безшумното си функциониране и висока ефективност при аспирация. Имат съвременен минималистичен дизайн и дълъг експлоатационен живот.

Вид на управлението

Съвременните аспиратори притежават три основни типа управление:

  • Механично - контролните елементи са механични и се налага действия от сорта на натискане на бутони с пръст или тяхното завъртане в определена посока;
  • Сензорно - налична е чувствителна на допир сензорна зона, изискваща лекото докосване с върха на пръста обозначените знаци;
  • Дистанционно - позволява задаването на желаните функции от разстояние, чрез специален прибор в ръка.

Първият тип спада към по-бюджетните решения, докато другите две принадлежат към премиум вариантите. Важно е при определяне на местоположението, да се предвиди подходяща височина на уреда, така че тя да съответства на ръста на домакинята за по-удобен контрол.

Скорости на аспириране

От скоростта зависи способността на прибора да извършва въздушен обмен за единица време. Тя обикновено е регулируема в три или повече степени. Тук е важно да обърнем внимание, че колкото по-голяма е мощността, толкова се увеличава и генерирания шум по време на работа. Ето защо, максималната скорост на аспириране е хубаво да се подбере спрямо кубатурата на помещението, а не просто да се взема най-мощния вариант, с което да си гарантираме, че той ще успява да си върши работата.

Изчислението по базовата формула се извършва при стандартна височина на тавана и минимална мощност от 270 кубични метра / час на всеки 10 квадрата.

Ако неприятните миризми в кухнята пречат на комфортното и уютно пребиваване, отървете се от тях с подходящия аспиратор за вграждане на неустоими цени. Посетете ни онлайн в Техно Микс и пред Вас ще се открие цяла гама от различни възможности за закупуване. Ако имате допълнителни въпроси относно избора, не пропускайте да се свържете с експертите ни. Очакваме Ви!