Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Газови плотове

Филтри

15 продукт(а)

на страница
Филтри

15 продукт(а)

на страница

Кухненските електроуреди за вграждане през последните години станаха изключително модерни, поради тяхната елегантност и добро визуално възприятие в монтирано състояние. Този ефект се дължи на перфектната интеграция на уреда с обзавеждането и интериорния проект на помещението. Това абсолютно важи и за газови плотове за вграждане Gorenje, Miele, Bosch, Electrolux, Whirlpool. Сега ще разгледаме предлаганите при нас разновидности и техните горелки и системи за монтаж.

Какви видове газови плотове ще намерите в сайта

При нас се предлагат трите основни и най-разпространени вида:

  • С интегрирано електрическо запалване - в близост до горелката е наличен специален пиезоелектричен елемент, който чрез натискане на определен бутон издава краткотрайна искра, възпламеняваща предварително пуснатия газ;
  • Механично - чрез допълнително запалващо устройство, като запалка. В случая се пуска газа и с ръка се държи допълнителния запалващ прибор за неговото възпламеняване;
  • Няколко готварски зони - в разновидностите има различни на брой готварски зони с отделни диаметри за тенджера, тиган, кафеварка и т.н. Изборът в случая се основава на количеството членове в семейството. Колкото те са повече, толкова нарастват и използваните области. Възможен е вариант с четири, две или една зона, като съществуват и комбинирани варианти с два или един газов котлон и същия брой електрически.

Видове горелки

Те са базирани на възможността им за отдаване на топлинна мощност, варираща от 500 до 3500W, както и тяхната форма. Тя може да бъде кръгла, триъгълна или овална. Тези показатели също оказват влияние върху комфорта при употреба и функционалните характеристики. Над всяка от горящите области има специална стоманена скара, позволяваща поставянето върху нея на различни съдове, като тенджера, тиган, купа и т.н.

Размерите на различните модели варират и основно малките са с 4 до 5 см диаметър, средните - от 6 до 7 см, а големите - от 8 до 10 см. Подбират се спрямо използваните съдове за готвене, а правилно подбраната големина равномерно ще затопля цялото дъно на тигана например и пърженето ще е по-бързо и ефективно.

Системи за монтаж

Изисква се правилното измерване на размерите и изрязването на съответния отвор, в който се поставя плота и се фиксира спрямо указанията чрез пристигащите в комплекта монтажни скоби. Спазвайки ги, Вие си гарантирате добра външност и ефективно изпълнение на монтажния процес. Важен момент преди поставянето на уреда в току що пробития отвор е нанасянето по краищата на санитарен силикон, който добре уплътнява и допълнително ще го фиксира.

След поставянето, със суха и мека кърпа се обира излишъка от силикона, монтират се скрепителните скоби от вътрешната страна и се свързва маркуча за газоподаването към съответния вход.

При нужда от подходящо обзавеждане за кухнята, заповядайте онлайн в Техно Микс, където ще откриете всякакви разновидности на котлони за вграждане на атрактивни цени и с гарантирано високо качество. Ако не желатете да изцяло газови, може да разгледате предложенията за котлони за вграждане комбинирани на газ и токПри всички случаи от нужда за съдействие, непременно ни потърсете, а експертите ни със сигурност ще помогнат. Очакваме Ви!