За бързи поръчки над 250 лв. за София на GSM viber0886071212  viber0886839692

Месомелачки

Филтри

20 продукт(а)

на страница
Филтри

20 продукт(а)

на страница

Обикновено веднъж годишно ни се налага да смиламе голямо количество месо на кайма и тогава идва досадната част, където се използват старите ръчни машинки за мелене с манивела. Е, искаме да Ви успокоим, че това време отмина и вече на пазара са достъпни електрически месомелачки. Сега ще обсъдим факторите за правилен подбор и как да наточим ножа след неговото изхабяване.

Каква месомелачка да изберем?

За да получите наистина ефективно решение, способно да изпълнява предназначението си според очакванията Ви и да не платите за повече функции, които няма да използвате, трябва да вземете под внимание следните фактори:

  • реверс - уредът трябва да има възможност за обръщане посоката на въртене, полезна при наличие на жила или друг сценарии на пренасищане, където оста блокира и не може да продължи дейността. Тогава се включва обратно въртене за да се извадят пречещите на нормалния процес вещества;
  • защита от претоварване - особено важна функция за дълготрайността на прибора. Тя предпазва двигателя от прекомерно натоварване и прегряване. Така той е защитен от изгаряне, с което значително се удължава живота на самия уред. Например, ако в шнека се заглави парче от кокал или кост, то въртенето мигновено бива блокирано и натоварването над двигателя рязко се увеличава. В подобен случай функцията прекъсва електроподаването;
  • време за непрекъсната работа - важен параметър, показващ работното времетраене на устройството. След неговото изтичане е необходимо да се изключи за почивка. Само така ще запазите ресурса на електродвигателя максимално дълго. По-маломощните и евтини решения обикновено работят една минута и почиват 10-15 мин, обработвайки около 1,7 кг месо.

Предлагаме разнообразие от производители, но ако се чудите на какво да се спрете, препоръчваме да разгледате машини за мелене на месо Kenwood и месомелачки Бош. 

Мощност

Всички модели са с номинална мощност за стандартен работен режим, но производителите добавят и определен резерв, активиращ се при хрущяли и кости, като в такъв случай мелачката ускорява оборотите, но не е възможно продължително време да функционира в подобни условия. Например, 300W предоставя ниска производителност, но 500W е нормален показател. В повечето случаи се посочват килограмите смляно месо за минута.

Най-маломощните модели обработват около 400 грама за мин, но са рядкост на пазара. По-мощните (700-1000W+) ще обработят 4-5 кг за мин.

Какви приставки имат

В повечето моменти, в комплекта се доставят стандартни аксесоари, подобряващи крайната функционалност. Например, присъства конус за пълнене на различни колбаси - салами, наденица, накрайник за изстискване на сок, за ситно или едро нарязване на зеленчуци, решетки с различни по диаметър малки отвори за кайма и т.н.

Как се точи нож за месомелачка?

Заточването се извършва чрез шлифовъчен камък с диаметър 180 мм и размер на зърното от 40-60 микрона. Той се поставя върху равна повърхност с плътна материя отдолу, за да се предотврати хлъзгането на камъка. Сега вземете изхабения нож и започнете с въртеливи движения по посока на часовниковата стрелка да го заточвате, намокряйки повърхността с вода за подобрено охлаждане.

Не забравяйте да наточите и решетката по същия начин, периодично правейки визуална проверка на процеса. Ако обработваната повърхност е гладка и лъскава, то това е индикация за правилно изпълнение.

За да сте сигурни, че купувате висококачествено решение, което ще Ви служи безпроблемно дълги години напред, заповядайте онлайн на Техно микс, където всички продукти са с гаранционна поддръжка, отлични цени и с бързи доставки. Ако нещо не разбирате при избора, не успявате да се справите с процеса или имате други запитвания относно стоките в сайта, не пропускайте да потърсите консултантите ни. Те със сигурност ще откликнат и ще съдействат, така че очакваме Ви.

Полулярни търсения: машинки за домати