За бързи поръчки на GSM или viber0886959605; viber0884839348; viber0886071212; viber0886317571

Месомелачки

Филтри

22 продукт(а)

на страница
Филтри

22 продукт(а)

на страница

Обикновено веднъж годишно ни се налага да смиламе голямо количество месо на кайма и тогава идва досадната част, където се използват старите ръчни машинки за мелене с манивела. Е, искаме да Ви успокоим, че това време отмина и вече на пазара са достъпни електрически месомелачки. Сега ще обсъдим факторите за правилен подбор и как да наточим ножа след неговото изхабяване.

Каква месомелачка да изберем?

За да получите наистина ефективно решение, способно да изпълнява предназначението си според очакванията Ви и да не платите за повече функции, които няма да използвате, трябва да вземете под внимание следните фактори:

  • реверс - уредът трябва да има възможност за обръщане посоката на въртене, полезна при наличие на жила или друг сценарии на пренасищане, където оста блокира и не може да продължи дейността. Тогава се включва обратно въртене за да се извадят пречещите на нормалния процес вещества;
  • защита от претоварване - особено важна функция за дълготрайността на прибора. Тя предпазва двигателя от прекомерно натоварване и прегряване. Така той е защитен от изгаряне, с което значително се удължава живота на самия уред. Например, ако в шнека се заглави парче от кокал или кост, то въртенето мигновено бива блокирано и натоварването над двигателя рязко се увеличава. В подобен случай функцията прекъсва електроподаването;
  • време за непрекъсната работа - важен параметър, показващ работното времетраене на устройството. След неговото изтичане е необходимо да се изключи за почивка. Само така ще запазите ресурса на електродвигателя максимално дълго. По-маломощните и евтини решения обикновено работят една минута и почиват 10-15 мин, обработвайки около 1,7 кг месо.

Предлагаме разнообразие от производители, но ако се чудите на какво да се спрете, препоръчваме да разгледате машини за мелене на месо Kenwood и месомелачки Бош. 

Мощност

Всички модели са с номинална мощност за стандартен работен режим, но производителите добавят и определен резерв, активиращ се при хрущяли и кости, като в такъв случай мелачката ускорява оборотите, но не е възможно продължително време да функционира в подобни условия. Например, 300W предоставя ниска производителност, но 500W е нормален показател. В повечето случаи се посочват килограмите смляно месо за минута.

Най-маломощните модели обработват около 400 грама за мин, но са рядкост на пазара. По-мощните (700-1000W+) ще обработят 4-5 кг за мин.

Какви приставки имат

В повечето моменти, в комплекта се доставят стандартни аксесоари, подобряващи крайната функционалност. Например, присъства конус за пълнене на различни колбаси - салами, наденица, накрайник за изстискване на сок, за ситно или едро нарязване на зеленчуци, решетки с различни по диаметър малки отвори за кайма и т.н.

Как се точи нож за месомелачка?

Заточването се извършва чрез шлифовъчен камък с диаметър 180 мм и размер на зърното от 40-60 микрона. Той се поставя върху равна повърхност с плътна материя отдолу, за да се предотврати хлъзгането на камъка. Сега вземете изхабения нож и започнете с въртеливи движения по посока на часовниковата стрелка да го заточвате, намокряйки повърхността с вода за подобрено охлаждане.

Не забравяйте да наточите и решетката по същия начин, периодично правейки визуална проверка на процеса. Ако обработваната повърхност е гладка и лъскава, то това е индикация за правилно изпълнение.

За да сте сигурни, че купувате висококачествено решение, което ще Ви служи безпроблемно дълги години напред, заповядайте онлайн на Техно микс, където всички продукти са с гаранционна поддръжка, отлични цени и с бързи доставки. Ако нещо не разбирате при избора, не успявате да се справите с процеса или имате други запитвания относно стоките в сайта, не пропускайте да потърсите консултантите ни. Те със сигурност ще откликнат и ще съдействат, така че очакваме Ви.