За поръчки за София над 300 лв. на Телефон0884067555; Телефон0882267626; Телефон0886071212; Телефон0884839348; или на Viber

За поръчки за София над 1000 лв. на Телефон0885862383; Телефон0899101561; или на Viber

За поръчки за Пловдив над 300 лв. на Телефон0886317571; или на Viber

Апарати за кръвно налягане

Филтри

14 продукт(а)

на страница
 1. Апарат за кръвно BRAUN BUA5000EUV1
  Апарат за кръвно BRAUN BUA5000EUV1
  ПЦД 129,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 69,00 лв. Разлика 60,00 лв.
 2. Апарат за кръвно BRAUN BP6200PHEMEA
  Апарат за кръвно BRAUN BP6200PHEMEA
  ПЦД 129,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 79,00 лв. Разлика 50,00 лв.
 3. Апарат за кръвно BRAUN ExactFit 3 BUA 6150
  Апарат за кръвно BRAUN ExactFit 3 BUA 6150
  ПЦД 159,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 99,00 лв. Разлика 60,00 лв.
 4. Апарат за кръвно OMRON RS7 Intelli IT
  Апарат за кръвно OMRON RS7 Intelli IT
  ПЦД 249,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 209,00 лв. Разлика 40,00 лв.
 5. Апарат за кръвно OMRON RS2
  Апарат за кръвно OMRON RS2
  ПЦД 119,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 99,00 лв. Разлика 20,00 лв.
 6. Апарат за кръвно OMRON M7 Intelli IT AFIB
  Апарат за кръвно OMRON M7 Intelli IT AFIB
  ПЦД 209,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 189,00 лв. Разлика 20,00 лв.
Филтри

14 продукт(а)

на страница

Редовното измерване на артериалното налягане е от изключителна важност, особено при по-възрастните хора и в предстоящите жеги. Това вече е напълно възможно, дори и в домашни условия, благодарение на специалните апарати за кръвно налягане. Нека видим кой да изберем и как функционират.

Как да изберем апарат за кръвно

За правилния подбор е нужно да съобразим някои специфични особености:

 • точността на измерването - най-ниски отклонения дават ръчните варианти, които обаче не са много удобни за самостоятелно ползване. Ако все пак предпочитате такъв, то вземете модел с прикачен фонендоскоп, за да не се налага да го държите при използване. Електронните варианти са по-чувствителни и при тях вероятността за отклонение е по-голяма;
 • маншет - той може отделно да се закупи или да присъства в комплект с уреда. Дължината за деца да е 6-12 см, а стандартните се вместват в рамките на 22-23 см. Дългите вече са в пределите на 32-42 см;
 • При сърдечно-съдови заболявания и други здравословни нарушения е препоръчително да заложите на полуавтоматичните със смарт-функции, като сигнализиране за наличие на аритмия;
 • дълготрайност - пионерите тук са механичните модели, следвани от полуавтоматичните и най-капризните и недълготрайни варианти - електронните.

Как работи

Без значение от вида, механизмът на работа е един и също. След поставяне на маншета над лакътя на ръката без голямо стягане, той се надува чрез специалната помпа до стойност, в която не се чува в слушалката пулс. После хващаме с два пръста изпускателния клапан и бавно започваме да освобождаваме въздуха с около 2 единици в секунда. В момента в който започне да чува пулса в слушалката, това е систоличната граница (горната), а когато пулса спре да се чува - дистоличната (долната) граница.

Важни условия преди да започнете да мерите артериалното си налягане е да сте били в покой поне 5 минути, да сте седнали и при възможност ако сте с блуза или друга връхна дреха, тя да бъде свалена за още по-точно показание. Докато извършвате процедурата, не говорете, не кръстосвайте краката и ръцете си и бъдете максимално спокойни. Само така ще сведете вероятностите за отклонения в крайния резултат до минимум. Едни от най-търсените са Omron апарати за кръвно.

Какви видове уреди ще видите в Техно Микс

При нас ще срещнете автоматични и полуавтоматични аналози, поставящи се на китката или над лакътя. Те се отличават с множество допълнителни полезни функции, като индикация за наличие на аритмия, правилно поставен и позициониран маншет, възможност за запаметяване на резултатите. Съществуват дори модели, засичащи в реално време сърдечния ритъм в минута.

Те са клинично валидирани и елементарни за употреба, чисто нови са и с гаранция за дълготрайност. Продуктите в онлайн магазина са напълно оригинални и 100% маркови, а цените едни от най-достъпните в бранша. За да се възползвате, посетете ни дори още сега и при необходимост от помощ ни потърсете.

Какви апарати има в онлайн магазина ни?

Едно от нещата, от което всяко домакинство се нуждае, е качественият апарат за измерване на кръвното налягане.

Отдавна мина времето на ръчните обемисти апарати. Сега на пазара има голям избор от последно производство продукти, включващи както професионални модели с помпи, така и лесноизползваеми вариации, перфектни за домашна употреба.

Здравето никога не бива да се поставя под въпрос и доброто оборудване за грижата с него и от огромно значение. Ето кои са апаратите за измерване на кръвно налягане, които ние сме подбрали за вас:

 • автоматични апарати с маншет – за тези от вас, които искат да заложат на утвърден модел, това е вашата опция. Измерването на кръвното налягане става над лакътя, като маншетите са проектирани за максимално удобство по време на работа. Резултатите са сигурни, благадарение на доказалия се метод;
 • уреди, свързани с мобилно приложение – някои модели на OMRON можете да свържете с телефона си и така още по-лесно по всяко време да имате достъп до всички измервания и стойности на кръвното си налягане;
 • модел за китка – малките компактни апарати за китка и ръчните часовници са перфектен начин да следите кръвното си налягане навсякъде. Макар малки на размер, те работят с множество функции, които да са ви верен помощник в борбата с хипертонията.

Всички продукти от категорията са с клинично утвърден лиценз за употреба и оригинално производство. Предлагаме както по-евтини, така и по-скъпи модели, но качеството на всички е гарантирано. Също така, можете да се възползвате от промоциите, които много често пускаме на сайта ни.

Как да измерите кръвното си налягане правилно?

За точни резултати не измервайте пряко след физическа активност. Ако сте се движили, изчакайте поне 10-15 минути, за да може сърдечният ритъм отново да се стабилизира.

Следвайте инструкциите на конкретният апарат. Някои можели имат сензори и могат да ви помогнат, като ви известят дали правилно сте сложили уреда по време на работа.

Направете няколко последователни опита, за да сравните резултатите на кръвното си налягане и да имате максимално обширна представа за състоянието ви. Правят се до 3 последователни измервания в интервал от 30 секунди, като е важно те да стават на една и съща ръка за най-точни резултати.

Трябва да сте в състояние на покой, като най-добрата поза е отпуснато тяло в седнало положение, с некръстосани крака и прав гръб. По време на самото изерване е хубаво позата на тялото да е така изградена, че ръката, на която е поставен уредът, да се намира на нивото на сърцето. 

Не забравяйте да дишате равномерно по време на изследването.

Защо да се доверите на Техномикс?

Ние сме онлайн магазин за техника, който предоставя огромна гама от разновидни продукти, в множество категории. Всички артикули, които предлагаме са със сертифицирано качество и са на най-конкурентни цени. 

Ние се стремим с всеки продукт да правим качествения и здравословен живот една крака по-достъпен за максимално много хора.