Нови поръчки за София над 250 лв. на тел. 0888503109 или на Viber

Апарати за кръвно налягане

Филтри

12 продукт(а)

на страница
 1. Апарат за кръвно BRAUN BUA5000EUV1
  Апарат за кръвно BRAUN BUA5000EUV1
  ПЦД 129,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 69,00 лв. Разлика 60,00 лв.
 2. Апарат за кръвно BRAUN BP6200PHEMEA
  Апарат за кръвно BRAUN BP6200PHEMEA
  ПЦД 129,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 79,00 лв. Разлика 50,00 лв.
 3. Апарат за кръвно BRAUN ExactFit 3 BUA 6150
  Апарат за кръвно BRAUN ExactFit 3 BUA 6150
  ПЦД 159,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 99,00 лв. Разлика 60,00 лв.
 4. Апарат за кръвно OMRON EVOLV (HEM-7600T-E)
  Апарат за кръвно OMRON EVOLV (HEM-7600T-E)
  ПЦД 379,00 лв.

  Препоръчителна цена от доставчик.
  Продажната цена е обявена по-долу.

  Специална цена 329,00 лв. Разлика 50,00 лв.
Филтри

12 продукт(а)

на страница

Редовното измерване на артериалното налягане е от изключителна важност, особено при по-възрастните хора и в предстоящите жеги. Това вече е напълно възможно, дори и в домашни условия, благодарение на специалните апарати за кръвно налягане. Нека видим кой да изберем и как функционират.

Как да изберем апарат за кръвно

За правилния подбор е нужно да съобразим някои специфични особености:

 • точността на измерването - най-ниски отклонения дават ръчните варианти, които обаче не са много удобни за самостоятелно ползване. Ако все пак предпочитате такъв, то вземете модел с прикачен фонендоскоп, за да не се налага да го държите при използване. Електронните варианти са по-чувствителни и при тях вероятността за отклонение е по-голяма;
 • маншет - той може отделно да се закупи или да присъства в комплект с уреда. Дължината за деца да е 6-12 см, а стандартните се вместват в рамките на 22-23 см. Дългите вече са в пределите на 32-42 см;
 • При сърдечно-съдови заболявания и други здравословни нарушения е препоръчително да заложите на полуавтоматичните със смарт-функции, като сигнализиране за наличие на аритмия;
 • дълготрайност - пионерите тук са механичните модели, следвани от полуавтоматичните и най-капризните и недълготрайни варианти - електронните.

Как работи

Без значение от вида, механизмът на работа е един и също. След поставяне на маншета над лакътя на ръката без голямо стягане, той се надува чрез специалната помпа до стойност, в която не се чува в слушалката пулс. После хващаме с два пръста изпускателния клапан и бавно започваме да освобождаваме въздуха с около 2 единици в секунда. В момента в който започне да чува пулса в слушалката, това е систоличната граница (горната), а когато пулса спре да се чува - дистоличната (долната) граница.

Важни условия преди да започнете да мерите артериалното си налягане е да сте били в покой поне 5 минути, да сте седнали и при възможност ако сте с блуза или друга връхна дреха, тя да бъде свалена за още по-точно показание. Докато извършвате процедурата, не говорете, не кръстосвайте краката и ръцете си и бъдете максимално спокойни. Само така ще сведете вероятностите за отклонения в крайния резултат до минимум. Едни от най-търсените са Omron апарати за кръвно.

Какви видове уреди ще видите в Техно Микс

При нас ще срещнете автоматични и полуавтоматични аналози, поставящи се на китката или над лакътя. Те се отличават с множество допълнителни полезни функции, като индикация за наличие на аритмия, правилно поставен и позициониран маншет, възможност за запаметяване на резултатите. Съществуват дори модели, засичащи в реално време сърдечния ритъм в минута.

Те са клинично валидирани и елементарни за употреба, чисто нови са и с гаранция за дълготрайност. Продуктите в онлайн магазина са напълно оригинални и 100% маркови, а цените едни от най-достъпните в бранша. За да се възползвате, посетете ни дори още сега и при необходимост от помощ ни потърсете.