Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Апарати за кръвно налягане

Филтри

11 продукт(а)

на страница
Филтри

11 продукт(а)

на страница

Редовното измерване на артериалното налягане е от изключителна важност, особено при по-възрастните хора и в предстоящите жеги. Това вече е напълно възможно, дори и в домашни условия, благодарение на специалните апарати за кръвно налягане. Нека видим кой да изберем и как функционират.

Как да изберем апарат за кръвно

За правилния подбор е нужно да съобразим някои специфични особености:

  • точността на измерването - най-ниски отклонения дават ръчните варианти, които обаче не са много удобни за самостоятелно ползване. Ако все пак предпочитате такъв, то вземете модел с прикачен фонендоскоп, за да не се налага да го държите при използване. Електронните варианти са по-чувствителни и при тях вероятността за отклонение е по-голяма;
  • маншет - той може отделно да се закупи или да присъства в комплект с уреда. Дължината за деца да е 6-12 см, а стандартните се вместват в рамките на 22-23 см. Дългите вече са в пределите на 32-42 см;
  • При сърдечно-съдови заболявания и други здравословни нарушения е препоръчително да заложите на полуавтоматичните със смарт-функции, като сигнализиране за наличие на аритмия;
  • дълготрайност - пионерите тук са механичните модели, следвани от полуавтоматичните и най-капризните и недълготрайни варианти - електронните.

Как работи

Без значение от вида, механизмът на работа е един и също. След поставяне на маншета над лакътя на ръката без голямо стягане, той се надува чрез специалната помпа до стойност, в която не се чува в слушалката пулс. После хващаме с два пръста изпускателния клапан и бавно започваме да освобождаваме въздуха с около 2 единици в секунда. В момента в който започне да чува пулса в слушалката, това е систоличната граница (горната), а когато пулса спре да се чува - дистоличната (долната) граница.

Важни условия преди да започнете да мерите артериалното си налягане е да сте били в покой поне 5 минути, да сте седнали и при възможност ако сте с блуза или друга връхна дреха, тя да бъде свалена за още по-точно показание. Докато извършвате процедурата, не говорете, не кръстосвайте краката и ръцете си и бъдете максимално спокойни. Само така ще сведете вероятностите за отклонения в крайния резултат до минимум. Едни от най-търсените са Omron апарати за кръвно.

Какви видове уреди ще видите в Техно Микс

При нас ще срещнете автоматични и полуавтоматични аналози, поставящи се на китката или над лакътя. Те се отличават с множество допълнителни полезни функции, като индикация за наличие на аритмия, правилно поставен и позициониран маншет, възможност за запаметяване на резултатите. Съществуват дори модели, засичащи в реално време сърдечния ритъм в минута.

Те са клинично валидирани и елементарни за употреба, чисто нови са и с гаранция за дълготрайност. Продуктите в онлайн магазина са напълно оригинални и 100% маркови, а цените едни от най-достъпните в бранша. За да се възползвате, посетете ни дори още сега и при необходимост от помощ ни потърсете.