За поръчки за София над 300 лв. на Телефон0884067555; Телефон0882267626; Телефон0886071212; Телефон0884839348; или на Viber

За поръчки за София над 1000 лв. на Телефон0885862383; Телефон0899101561; или на Viber

За поръчки за Пловдив над 300 лв. на Телефон0886317571; или на Viber

Смесители за душ / вана

Филтри

2 продукт(а)

на страница
Филтри

2 продукт(а)

на страница

Смесителите за вана и душ за вграждане са най-предпочитани, защото са с минималистичен дизайн и продуктът заема минимално място, а в същото време предоставя отлична функционалност за комфортна употреба. Сега ще разгледаме различните смесители за вграждане, техните особености и начинът им за монтаж.

Същност на смесителите за вана / душ

Особеното при този тип смесители за вода е, че притежават допълнителен извод за вода върху чучура си, позволяващ свързването на душа. Отделно е предвиден спирателен клапан, чрез който се пренасочва водния поток да тече през слушалката или през чучура. Така потребителят има възможност да избере кой от двата варианта иска да използва. Превключвателя представлява издаден нагоре елемент, издърпването на който пропуска водния поток през гъвкавия маркуч.

Чучурът може да е статичен или въртящ се наляво и дясно, а дължината му варира в значителни граници. Това го прави подходящ и за двукоритни мивкиСъществуват още едноръкохваткови и двуръкохваткови модели, позволяващи съответно настройката на температурата с една или две ръце. Има и трета възможност с вграден термостат, смесващ течността по предварително зададени стойности. Той е напълно безопасен за деца, защото няма да позволи изгарянето на детето.

Материалът на изработка е най-разнообразен и от него до голяма степен зависи и цената на крайния продукт. За да си спестите бъдещи проблеми обаче, съветваме Ви да не прибягвате към най-евтините аналози, защото те са направени от тънка и нискокачествена сплав и след време след пукнатина ще предизвика теч. Най-добрият вариант са моделите направени от месинг и с хромирано покритие за блясък и красота. По подобен начин ще избегнете корозивни процеси и изтъняване на материала след години на употреба.

Начин на монтаж

В много от случаите, той е стенен, но в редки моменти се среща и вариант за прикрепване върху борда на ваната. Ние ще се спрем на първия, където тръбите вече са прекарани по стената и разстоянието (около 150 мм) между двата извода (за топлата и студената вода) е правилно премерено, така че продуктът правилно да пасне на тях.

Монтажът обикновено протича в следната последователност:

  1. На вече наличните изводи се завъртат специални регулируеми адаптери, позволяващи в рамките на няколко милиметра да се напасне прецизно разстоянието за да съвпаднат с тези на смесителя. Това се постига чрез налагането му и въртенето наляво или дясно.
  2. Поставят се декоративните чашки, за да се прикрият въпросните адаптери и се пристягат съвсем леко за да не се движат свободно, но не прекалявайте с прилаганата сила.
  3. Наложете прибора върху отворите, като се уверите че уплътнителните пръстени са поставени по местата си, и завъртете с ръка до колкото можете да ги пристегнете. Останалата част от затягането им се довършва с гаечен ключ с нужната големина. Не прекалявайте със силата над ключа.
  4. Ако превключващият клапан, споменат по-горе, е отделен компонент, сега е времето да го монтирате и него. Отново се уверете, че съответното гумено уплътнение е на мястото си и пристъпете към завъртането на гайката.
  5. Сега свържете гъвкавия маркуч за този клапан чрез специалната поставена на него гайка или друг накрайник.
  6. Монтираме слушалката и вече може да изпробвате резултата, като пуснете водата.

Всичко е много лесно и не се изискват специални умения и познания. Ако искате и Вие да притежавате толкова красив прибор в банята си на евтини цени, влезте онлайн в Техно Микс, където пред Вас ще се открие широка гама от възможности за избор. Приложете по-горе описаните от нас техники за правилна селекция, а ако имате съмнения, потърсете експертите ни и те ще Ви помогнат. Знайте само, че всички предлагани на www.tehnomix.bg стоки са чисто нови и с гаранция, така че действайте смело. Очакваме Ви!