Индукционни печки
-
Готварска печка GORENJE GEIT6E63XPG, индукция, пиролизаПЦД 1 599,00 лв. / 817,56 €Специална цена 1 499,00 лв. / 766,43 € Разлика 100,00 лв. / 51,13 €Препоръчителна цена от доставчик.
Продажната цена е обявена по-долу.Най-ниска цена за последните 30 дни: 1 599,00 лв. / 817,56 €
Продуктов фиш
-
-4%
Готварска печка AEG SteamBake CIB56491BM, индукционен плот, 50 смСпециална цена 1 359,00 лв. / 694,85 € Обикновена цена 1 427,00 лв. / 729,61 €Най-ниска цена за последните 30 дни: 1 299,00 лв. / 664,17 €
Продуктов фиш
-
Готварска печка AEG CIB6643BBMПЦД 1 539,00 лв. / 786,88 €Специална цена 1 499,00 лв. / 766,43 € Разлика 40,00 лв. / 20,45 €Препоръчителна цена от доставчик.
Продажната цена е обявена по-долу.
Продуктов фиш
Не е в наличност
Готварските кухненски печки с времето стават все по-съвременни и технологични, а към момента последният писък в областта са индукционните устройства, предоставящи редица положителни черти. По-долу ще се опитаме съвсем ясно и разбираемо да обясним принципа им на работа, техните положителни свойства и защо да предпочетем именно тях.

Какво е специфичното на индукционните печки?
Преди да обясним предимствата им, ще се опитаме да Ви въведем в принципа им на действие, като така ще разберете защо са толкова технологични и иновативни. В повечето случаи, те са с керамично или стъклокерамично покритие, а под него (където се разполагат котлоните) се намира бобина, съставена от хиляди намотки медна тел.
Когато през нея протече електрически ток, тя започва да създава високочестотно електромагнитно поле, образуващо индукционен ток. Когато на плота бъде поставен метален съд с продукти, движещите се с висока скорост електрони, генерират висока температура, загряваща тигана върху плота.
Поради своята иновативност, тези продукти имат множество предимства, но по-долу ще изброим и обясним само основните и най-полезните:
- Съвременен дизайн - ако кухнята Ви е със съвременен дизайн и интериор, този тип печки са идеалният избор за нея, защото те се вписват перфектно в подобна обстановка;
- Лесно се почистват - поради факта, че плотът не се нагрява, той е изключително лесен за почистване след готвене, особено ако бъде избърсан веднага в момента на замърсяването;
- Незабавно затопляне - веднага след включването и поставянето на тигана, той вече се е нагорещил и е готов за пържене. Как се случва това ли? По-горе описаният принцип на работа става за секунди, а самата повърхност около съда остава напълно студена;
- Висока скорост на приготвяне - коефициентът на ефективност достига до 90%, което означава, че на практика цялата енергия се изразходва за готвенето;
- Безопасност - както беше споменато и по-горе, работната повърхност по време на употреба остава напълно студена и вероятността от изгаряне е сведена до минимум;
- Икономичност - именно защото топлината преминава директно в съда и температурата се достига почти мигновено, тя не се разсейва в околното пространство и не чакате подгряването на котлона.
Виждате колко много предимства имат пред останалите си по-стари аналози, така че изборът в тази посока не е за пренебрегване. Ако се интересувате от готварски печки модели и цени, тук ще откриете подробна и полезна информация.
Защо да купим от Техно Микс?

Защото само ние предлагаме качествени решения на възможно най-достъпните цени и предоставяме най-дълготрайната гаранция за качество. Избирайки нас, на ваше разположение е екип от експерти за консултация и въпроси, интуитивен онлайн магазин за бързо и лесно пазаруване, както и изгодни промоционални предложения. Заповядайте, ние сме тук и Ви очакваме!
Често задавани въпроси за индукционни готварски печки
Какво е индукционна готварска печка и как работи?
Индукционната готварска печка използва електромагнитна индукция за директно нагряване на съдовете за готвене. Това я прави по-ефективна и по-бърза в сравнение с традиционните електрически и газови печки, като топлината се генерира директно в съда, а не върху повърхността на котлона.
Какви са предимствата на индукционните готварски печки?
Индукционните готварски печки предлагат бързо нагряване, висока енергийна ефективност и по-безопасна работа, тъй като повърхността на котлона остава относително хладна. Освен това, те позволяват по-прецизен контрол на температурата.
Кои са най-честите проблеми с индукционните печки и как да ги реша?
Най-честите проблеми включват липса на съвместимост на съдовете, неправилна работа на сензорите или грешки в дисплея. Важно е да се използват съдове, предназначени за индукция, и при нужда да се консултирате със сервизен специалист.