Нови поръчки за София над 250 лв. на тел.0886071212 или Viber

Микровълнови фурни

Филтри

25 продукт(а)

на страница
Филтри

25 продукт(а)

на страница

Светът на кухненските електроуреди вече е доста разнообразен и обикновеният клиент е нормално да се чувства объркан, какво всъщност да избере. Това с пълна сила важи и за микровълновите фурни, за които ще поговорим в настоящия ни материал. Ще разгледаме техните особености и как правилно да ги поддържаме за максимална дълготрайна употреба.

Каква да изберем?

  • с вентилатор - този тип печки затоплят храната, чрез излъчването и движението на специална електрическа радиация, която размества хранителните молекули, образувайки триене между тях и съответно отделяне на топлинна енергия. За да е възможно правилното охлаждане на електроуреда, той е снабден с допълнителен вентилатор, отстраняващ принудително отделилата се температура в околното пространство;
  • с грил - тук радиацията липсва, а температурата идва от допълнителен нагревателен елемент, намиращ се в горната част на корпуса. Така той нагрява поставеното върху грила месно изделие и то хваща хубав кафеникав загар, което е невъзможно в горния случай.

Ако се колебаете на коя марка да се спрете, разгледайте предложенията за микровълнови СамсунгГорение микровълнови печки и микровълнови фурни Bosch.

Как да почистим микровълновата печка

Когато загряваме или печем различни мазни храни в уреда, мазнината се отделя и се полепва по страничните части на нагревателната камера. Това налага периодичното ѝ почистване, за да не се получи многопластово наслояване. То после е по-трудно за отстраняване и ще Ви изгуби повече време в работа. Ето защо, ние препоръчваме почистването да се извършва поне през две или три използвания на уреда.

Процесът на пръв поглед изглежда лесен, но всъщност има някои особености. Например, вътрешната част има специално много тънко покритие, позволяващо по-доброто отразяване на микровълните. При почистването, то трябва да се щади за да остане ефективен електроуредът. Ако обаче следвате следните инструкции, със сигурност ще използвате още дълги години фурната си.

За начало, в стъклен съд добавете топла вода и 3-4 супени лъжици оцет и разбъркайте добре. Поставете го с разтвора във фурната и включете, изчакайте 5-7 минути и изключете, но не отваряйте вратата. Изчакайте още петнадесет минути, без да включвате и сега вече отворете и почистете с мека кърпа или гъба.

Какви съдове се използват

Както беше споменато и по-горе, методът на загряване в случая се основава на движението с висока скорост на микровълни, раздвижващи молекулите в храната, образувайки триене между тях. Така се отделя топлинна енергия. Ако обаче поставим метална чиния вътре, в нея ще започнат да се удрят всички движещи се микровълни и ще се образува малко светлинно шоу.

За да се предотврати подобен ефект и изгарянето на уреда, препоръчително е използването само на пластмасови или стъклени съдове. Те не могат да взаимодействат с електрическия заряд и са напълно безопасни за употреба.

За да се сдобиете и Вие с висококачествени и функционални продукти за своята кухня, заповядайте онлайн в Техно микс и разгледайте предложенията ни за микровълнови печки на отлични цени. Всички те се предлагат с дългогодишна гаранция, а ако се затруднявате в избора, непременно се обърнете безплатно към консултантите ни. Те са с нужните познания от областта и със сигурност ще са Ви от полза. Очакваме Ви!

Популярни търсения: евтини