Дронове

Дронове

Няма намерени продукти в тази категория

Дроновете са страхотни електронни джаджи, предназначени за провеждане на изследователски или хуманитарни цели или просто за забавление. В настоящия материал ще разгледаме тези устройства по-подробно и ще видим как се управляват, техните видове и т.н.

Какво представлява дрон?

Безпилотен летателен апарат с различен брой перки върху него. Приблизителният поддържан обхват на височината е около 100 м, а в зависимост от капацитета на батерията времето за автономна работа варира. Обикновено то е ограничено до няколко минути. Разбира се, при по-скъпите модели, споменатите показатели са значително по-високи. В зависимост от ценовата категория, тези джаджи могат да предложат и специфични функции.

Те са способни да правят лупинги, да са устойчиви на силни ветрове, изпълнение на маневри и т.н. В много случаи, устройствата се предлагат в комплект с прикрепена към тях камера. Това позволява заснемането на всичко, което се изпречи пред машинката и наблюдението на определена местност от птичи поглед.

Как се управлява?

Контролът се извършва чрез специално, пристигащо в комплекта дистанционно управление. Връзката разбира се е безжична и в дистанционното също се поставят батерии. То, в повечето случаи, прилича на игрови стик, разполагащ с различни управляващи бутони и контролни лостове. Единият обикновено се движи хоризонтално, а другият вертикално.

При натискането на вертикалния нагоре, летателният апарат ще започне да се издига, а ако се натисне надолу, той ще се приземи. Съответно, другият лост, ако се наклони наляво или надясно, джаджата ще започне да се върти около оста си. Някои съвременни модели дори притежават специално приложение, което се инсталира на смартфона. Така чрез него, екранът на мобилния телефон се превръща в сензорно дистанционно, но условието е двата компонента да са свързани помежду си в една Wi-Fi мрежа.

Какви видове ще намерите в сайта?

В зависимост от броя на перките, тези технологични “летци” могат да имат отделни наименования. Например, при 8 витла те се наричат октокоптери, с 6 - хексакоптери и т.н. В онлайн магазин Техно Микс предлагаме нови квадрокоптери (4 перки) с камера за заснемането на различни ситуации от птичи поглед.

Всички те пристигат с инструкции за употреба и доста богати комплекти от допълнителни компоненти за максимално изживяване и удоволствие:

  • карта памет за съхранение на заснетото видео;
  • кабел за синхронизация с компютъра;
  • зарядно за зареждане на батерията;
  • USB OTG кабел за добавяне на външен акумулатор;
  • скоби за специалната стойка и т.н.

Защо да поръчам от Техно Микс?

Защото си гарантираш високо качество на покупката и то на най-добрите цени с гаранция и бързи доставки. В случай, че изпитваш и най-малки колебания относно правилния си избор, веднага се свържи безплатно с онлайн консултанта ни, който ще ти помогне. Заповядай, очакваме те!