Karcher

Karcher

Духът на откривателство и иновативното мислене отличават Керхер още от самото начало. Предприятието е основано през 1935 г. от Алфред Керхер. По този начин той е имал възможността сам да реализира идеите си в сферата на подгряващата техника, които по това време излизат извън стандартните рамки, и в последствие да ги реализира на пазара. С разработката на първата европейска пароструйка през 1950 г. е поставено началото на развитието на най-големия в света производител на почистваща техника. Когато през 1959 г. Алфрд Керхер умира, съпругата му Ирене продължава неговото дело до края на живота си през 1989 г. Керхер и до днес е фамилно предприятие със седалище във Виненден при гр. Щутгарт.

Karcher
Керхер е световен лидер в доставката на почистваща техника. През 2017 семейната компания достигна най-големият оборот в историята си от 2.5 милиарда евро. С водоструйки и ултра мощни машини за почистване под налягане, прахосмукачки и парочистачки, помпи за дома и градината, метачки и подопочистващи машини, автомивки, почистващи препарати, машини за почистване със сух лед, съоръжения за пречистване на вода, диспенсъри и електронно следене и управление на флотилия машини, Керхер предлага иновативни решения. Те включват съвместими продукти и аксесоари, заедно със съвети и сервиз.

Компанията има повече от 12 300 служители в 67 държави в повече от 110 компании. Повече от 50 000 сервизни офиса по цял свят осигуряват постоянна подкрепа. Иновациите са най-важният фактор за растежа на компанията: около 90% от продуктите са на по-малко от пет години. Като цяло повече от 1000 служители работят в научноизследователската и развойна дейност на производителя на машините за почистване.

1 2 3 4 5
1 2 3 4 5