Уведомяваме Ви, че предвид въвеждането на еврото като официална парична единица в Република България, временно се спира приемането на поръчки за периода от 27.12.2025 г. до 03.01.2026 г.

За поръчки за София над 500 лв. на Телефон0885862383 или на Viber

За поръчки за Пловдив над 300 лв. на Телефон0886317571 или на Viber

Кафемашина DeLonghi La Specialista Opera EC9555.M

В наличност
SKU
EC9555.M
Налични са 3 броя от продукта!
Виж наличност по магазини

КАТО ДИРИГЕНТ НА ОРКЕСТЪР, КОЙТО КАРА ВСИЧКИ МУЗИКАНТИ ДА СВИРЯТ КАТО ЕДИН, La Specialista Opera, ОБОРУДВАНА С ТЕХНОЛОГИЯ ЗА СТУДЕНА ЕКСТРАКЦИЯ, ПРЕДЛАГА ПЕРФЕКТНИЯ БАЛАНС МЕЖДУ НАУКАТА ЗА КАФЕТО И ИЗКУСТВОТО НА ТЕКСТУРИРАНЕТО НА МЛЯКОТО. ПРЕДЛАГАЙКИ ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ, НЕЗАВИСИМО ОТ ВИДА НА ЗЪРНАТА, НО СЪЩО И ИДЕАЛНАТА ТЕКСТУРА НА МЛЕЧНАТА ПЯНА, La Specialista Opera ВИ ПОМАГА ДА СТАНЕТЕ СПЕЦИАЛИСТ КАКТО В ПРИГОТВЯНЕТО НА КАФЕ, ТАКА И В ПРОЦЕСА НА РАЗПЕНВАНЕ НА МЛЯКО.

ПЦД 1 741,00 лв. / 890,16 €

Препоръчителна цена от доставчик.
Продажната цена е обявена по-долу.

Специална цена 1 599,00 лв. / 817,56 €
Разлика 142,00 лв. / 72,60 €
Валутен курс: 1 EUR = 1.95583 BGN
Най-ниска цена за последните 30 дни: 1 499,00 лв. / 766,43 €
Лизингов калкулатор

Помощ при Вашия избор?При нужда от съдействие: Пишете ни или ни се обадете: Телефон 0700 13 222

Повече информация
Код 1,741.00
Производител Delonghi
EAN 8004399026889

Най-новото поколение технология за приготвяне на кафе е вградена в елегантен дизайн, вдъхновен от професионалните машини за еспресо и идеално илюстрира майсторството на един бариста.

  • Начинът, по който се смилат зърната, динамичната предварителна инфузия, прецизната термична стабилност при варене и 3-те температурни настройки за процеса на варене, улавят и освобождават пълния аромат на любимите ви кафеени зърна, така че резултатът в чашата да е перфектен , всеки път.
  • Opera Specialist има 5 предварително зададени рецепти и бутон за топла вода.
  • Топли напитки: Еспресо, Кафе, Американо, топла вода
  • Студени напитки: Espresso Cool, Cold Brew

Технология за студена екстракция

  • Технологията Cold Extraction ви позволява да приготвите освежаваща напитка Cold Brew за по-малко от 5 минути и да изпитате ексклузивното Espresso Cool на De'Longhi, отлично за приготвяне на коктейли.
  • Нова и уникална рецепта на De'Longhi, с гладък крем и сладки нотки.
  • За рецептата Espresso Cool се препоръчва да настроите мелачката на една от позициите 3, 4, 5 или 6 и да добавите кубче лед към чашата.
  • Количеството напитка за единична доза е ок. 40 мл и прибл. 80 мл за двойна доза.
  • За приготвяне се използва вода със стайна температура, ок. 20°C и налягане 9 bar, с предварителна инфузия.

Приготвянето на рецептата за Cold Brew вече е възможно за по-малко от 5 минути, направо у дома.

  • Изключителната технология за студена екстракция трансформира
  • любимите ви зърна, като ги смилате и пресовате автоматично и след това вливате кафето на прах във вода със стайна температура при много ниско налягане и извличате всички ароматни нюанси на любимото ви кафе в перфектна чаша Cold Brew.
  • За рецептата за Cold Brew се препоръчва да настроите мелачката на една от позициите 4, 5 или 6 и да добавите 3 кубчета лед към чашата.
  • Количеството напитка за единична доза е ок. 110 мл и прибл. 180 мл за двойна доза.
  • За приготвяне се използва вода със стайна температура, ок. 20°C и минимално налягане, без предварителна инфузия.
  • Cold Brew е отлична основа за освежаващи коктейли и креативни рецепти

Технология на смилане

  • Прецизното смилане е от съществено значение за приготвянето на напитки на основата на еспресо, за да се осигури най-добър резултат всеки път.
  • Прясно смлените зърна отделят богат аромат и най-голямо количество CO2, което ви позволява да приготвите еспресо с по-гъста пяна. Важно е да се уверите, че мелницата е настроена на правилния размер за смилане: частиците, които са твърде фини, ще доведат до бавно, прекалено екстрахирано изстрелване с горчив, изгорял вкус, докато частиците, които са твърде груби, ще доведат до недостатъчно екстрахиран шот, слаб, воднист и с кисел вкус.

Мелничка от неръждаема стомана с 15 настройки

  • Нивата на смилане на машината за еспресо La Specialista Opera варират от 1 (много фино) до 15 (едро) и са дефинирани за получаване на прах с оптимален размер, така че да можете да се насладите на най-добрия вкус, в зависимост от вида кафе, което пиете пиене на кафе на зърна, които сте избрали. Всъщност всеки вид кафе на зърна се държи различно при смилане поради различната плътност.

Оборудване

  • Specialista Maestro е оборудван с 4 филтъра (2 филтъра за различни количества кафе на прах и 2 филтъра, предназначени за рецептата Espresso Cool).
  • Филтърът за 1 чаша позволява до 12 g кафе на прах и е подходящ за обикновено еспресо или дълго кафе.
  • Филтърът с 2 чаши позволява до 20 g кафе на прах и е подходящ за две чаши кафе, двойно и силно кафе за по-голяма чаша или за използване на кафе на зърна с лека степен на изпичане.
  • Задайте правилната доза кафе, като завъртите селектора за дозиране на етапи, като започнете от минималното количество, докато достигнете маркировката, посочена във филтъра.
  • Ако сте запалени по кафето, те са предпочитаният вариант, тъй като позволяват по-голям контрол върху екстракцията, а резултатът е плътна напитка, която обхваща всички вкусове на кафеените зърна.

Правилното натискане на дозата за кафе е от съществено значение за оптималното извличане на кафе. 

  • Системата “Smart Tamping” гарантира, че този процес се извършва равномерно и лесно; Просто трябва да натиснете лоста и машината за еспресо ще приложи правилния натиск върху кафето на прах. Идеалното налягане е 15-20 кг, в зависимост от използвания филтър.

Технологията "Active Temperature Control" поддържа температурата на водата през целия процес на приготвяне на кафето, за да гарантира оптимална екстракция и идеален резултат.

  • Всеки вид кафе се нуждае от специална температура, за да извлече най-добрите вкусове. 3-те температурни профила, предлагани от La Specialista Opera, ви позволяват да изберете идеалната температура на водата, използвана в процеса на инфузия, в зависимост от избраните кафеени зърна. Избраната температура остава стабилна по време на процеса на варене за оптимално извличане на кафе.
  • Разновидностите кафе на зърна, както и цветовете за печено кафе изискват собствена специфична настройка на температурата за най-добра екстракция. Например, често се предпочита по-ниска температура за кафе на зърна Robusta и по-ниска за кафе на зърна Arabica. Същото важи и за боб с по-интензивен цвят на изпичане или за прясно изпечени зърна в сравнение с тези, които се освобождават с течение на времето.
  • 3-те температурни настройки съответстват на температурен диапазон между 92° и 96°C.
  • Това са температурите на водата вътре в термоблока и се различават от температурата на напитката или температурата, измерена, когато напитката изтича от портафилтъра.

Динамика преди инфузията:

  • Предварителната инфузия е динамична, тъй като продължителността на този процес е адаптирана към плътността на дозата кафе, за да се гарантира, че цялата повърхност е влажна и еднородна. Това помага да се постигне перфектно извличане всеки път.

Ръчно разпенване на мляко със системата My LatteArt

  • За Latte Art текстурата на микропяната и температурата са два елемента, които, когато се комбинират, играят съществена роля за постигане на желания резултат.
  • За пълно изживяване на бариста можете ръчно да разпените мляко с помощта на дозатора за пара My LatteArt.
  • С тази система е много лесно да се получи кадифена и плътна пяна за напитки на млечна основа или фина и постоянна пяна, подходяща за лате арт.
  • За приготвянето на мляко температурата е решаващ елемент, както в началото, така и в края на процеса.
  • Първото нещо, което трябва да направите, за да осигурите правилното време за текстуриране, е да използвате прясно, студено мляко от хладилника.
  • Крайната температура също е много важна: когато млякото надвиши 65-70 °C, мазнините, които съдържа, започват да се отделят и това води до загуба на текстура, но и до киселинност на аромата на кафето.

Височина на чаши и чаши

  • La Specialista Opera ви позволява да приготвяте любимите си напитки в чаши и чаши с височина до 12 см.
  • Разполага и със сгъваема поставка за малки чаши и чаши, подходящи за еспресо, с височина до 8 см. Това позволява кафето да се доставя по-близо до чашата и кремът на напитките на основата на кафе да бъде постоянен.

Аксесоари включени в пакета

  • Държач за филтър с 4 филтъра (2 под налягане и 2 без налягане)
  • Кана за разпенване на мляко с вместимост 350 мл
  • Четка за почистване
  • Сфери против варовик
  • Тест лента за твърдост на водата
  • Игла за почистване на парна дюза
  • Аксесоар за отстраняване на накип

 

Технически спецификации:

  • Мощност 1550 W
  • Налягане на помпата 19 bar
  • Капацитет на воден резервоар 2 l
  • Капацитет на отделението за кафе 250 g
  • Капацитет на контейнера за мляко 350 мл
  • Размери
  • Ширина 380 cm
  • Дълбочина 370 cm
  • Височина 445 cm
  • Тегло 13.2 Kg

Гаранция: 24 месеца

Таблицата за кредитиране е информативна. Ако желаете да закупите артикула на изплащане, моля да го добавите в количката, след което при завършване на поръчката ще може да изберете желания от вас период като начин на плащане.

Разгледайте гъвкавите ни планове за изплащане:

Избери си вноска с

Ако желаете да закупите артикула на изплащане, моля да го добавите в количката, след което при завършване на поръчката ще може да изберете желания от вас период като начин на плащане.

tbi bank loading
моля изчакайте