Колонни климатици

Колонни климатици

Климатиците се ползват с широка популярност в нашето съвремие, защото не ни ангажират с нищо и от нас се изисква просто да натиснем едно копче от дистанционното управление, докато лежим в леглото и гледаме телевизия. Те са високотехнологични и програмируеми, не изискващи почти никаква намеса от наша страна. Днес обаче ще стане дума за колонните варианти и какво представляват, техните разновидности и особености.

Какво представляват колонните климатици?

През последните години започнаха да се ползват значително повече, защото са лесни за монтаж, не заемат много място и в ъщото време са изключително ефективни. Те са настолни и се предлагат стайни модели, предназначени за домашно или индустриално ползване - за охлаждане или отопление на големи пространства до 200 м2. Предимно са предпочитани за големи площи, като зали, складови помещения и търговски обекти.

Името им идва от формата и дизайна на корпуса, наподобяващ колона. Те са вертикални, като по този начин не заемат много място и в същото време са ефективни. Имайки предвид предназначението, те са значително по-мощни от битовите си колеги и капацитетът им достига приблизително от 7,1 kW до 28 kW.

Видове и марки

Много потребители, при избора си, вземат под внимание водещите брандове на подобно оборудване и по-долу ще ги разгледаме накратко.

  • Daikin - специализирана компания с множество патентовани технологии в областта, предоставяща изключително качествени климатични продукти. Предложенията на разработчика са минимум с 12 години безпроблемна работа и въпреки всичките си преимущества, стоките на Daikin се отнасят към икономичния клас;

  • LG - Корейски лидер в сектора с оптимално съотношение цена/качество на решенията си, а според LG целият й асортимент е на достъпни цени за широката публика. Границите от мощности на продукцията варира от 8 до 20 kW;

  • Gree - Хонконгска компания, основана през 1991 година с над 7000 модела климатична техника. Производителя се придържа към съвършенството и постоянно работи в тази посока, предлагайки най-доброто. Нейните предложения са оборудвани с електростатични филтри за максимално пречистване на въздуха и озонобезопасен фреон в грижа за околната среда;

  • Samsung - южнокорейски разработчик, лидер в областта на климатичната техника с множество фирмени технологии, а мощностите варират в границите от 7 до 14 kW.

Характеристики

При избора на подходящия тип, следва да вземете под внимание някои характеристики, като например мощността, определяща площта на ефективност. За да се ориентирате, ще споменем, че на 10 м2 е нужно 1kW при височина на помещението не повече от 3 метра.

Консумираната електроенергия е другият важен показател. Съветът ни е да прибегнете към максимално икономичния вариант (инверторни). Нивото на шума е немаловажен показател за комфорта на стаята. Вариантите до 45 dB не предизвикват смущения и дискомфорт. Полезно е уредът да има защитна система, щадяща компресора от износване при работа в режим на отопление.

Защо да се доверите на ТЕХНО МИКС?

Защото в онлайн магазин tehnomix.bg се предлагат само евтини и качествени решения на достъпни цени с гаранция и с опция за покупка на изплащане. В случай на възникнали затруднения относно избора или пазаруването, а дори и на други запитвания, винаги можете да се свържете с нас за доуточняващи въпроси, така че заповядайте, ние Ви очакваме!